Lura Bulls henter inn QB med bakgrunn fra Central Michigan

Flere av lagene i Eliteserien stiller med en importspiller i årets sesong. Det gjelder også Lura Bulls, som stiller med en ny QB etter to år med Harry Peoples bak center. Nå er det Alex Niznak som overtar posisjonen.

Den nye QBen kommer til Norge etter en sesong i Brasil, hvor han var å finne hos Recife Mariners. Der gjorde han sine saker bra, og ble blant annet rangert som #3 av de 10 beste importene i landet av den brasilianske websiden 100 Jardas. Mariners spiller i CBFA Superliga, som slik vi forstår det er den høyeste ligaen i det sør-amerikanske landet. Mariners endte på andre plass i sin gruppe med 5 seiere og 1 tap, før de røk ut i første runde av sluttspillet i den 30 lag store toppdivisjonen.

Det var imidlertid ikke det eneste stedet Niznak spilte i 2016: Han var også å finne i den svenske Superserien, og da hos Tyresö Royal Crowns. Der var forhåpningene store før sesongen 2016. På tross av at laget nesten slo Carlstad Crusaders (tap med 21-24) i semifinalen i det svenske mesterskapet er tilbakemeldingene fra broderlandet mer delte, og Royal Crowns hadde da også en resultatmessig medioker sesong hvor de tapte like mange kamper som de vant (5-5) i serien.

24 år gamle Alex Niznak har også rukket å spille på høyeste college-nivå, hvor han var å finne hos Central Michigan. Der så han spilletid en kort periode i 2013; først når han kom inn etter skade på den startende QBen Cody Kater mot Michigan Wolverines, og deretter når han startet mot New Hampshire påfølgende kamp. I den kampen ble han etterhvert avløst av Cooper Rush, som har vært startende QB hos Central Michigan fra den dagen og frem til dags dato.

Våren 2014 gikk turen videre til FCS-laget Southeast Missouri State, hvor Niznak fullførte college-karrieren. Heller ikke der ble det veldig mye spilletid for den 192 cm og 101 kilo tunge spilleren med rykte på seg for å være atletisk, som måtte finne seg i å være andrevalget hos FCS-skolen i 2014 og 2015. Det har imidlertid blitt solid med spilletid i fjor, og nå håper Bulls at Alex Niznak kan være rett mann både på og av banen for klubben i 2017.

Det sistnevnte er noe Lura Bulls sin hovedtrener Alexander Durazo vektlegger; at Niznak allerede har trenererfaring -også fra USA- rundt spesielt QB-posisjonen er noe Durazo ønsker sterkt at skal være et sentralt bidrag for å bygge klubbens lokale spillere. Resultatet av det får vi nok ikke se på QB-posisjonen under seniorsesongen 2017, men Bulls har store forhåpninger til at det kan gi utslag på U17 i løpet av våren, og de andre alderstrinnene utover høsten.

Alex Niznak - Lura Bulls signing - Highlights

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x