New England Patriots må greie seg uten Tom Brady

Brady og Belichick

I går kveld kom nyheten om at Tom Brady etter alle solemerker må stå over de 4 første kampene New England Patriots spiller i 2016-sesongen. Han kan fortsatt velge å gå til høyesterett som en absolutt siste ankeinstans, noe som virker heller tvilsomt både som vei å gå, og -enda mer- med tanke på et (for hans del) ønsket utfall.

Dermed fremstår det som 95% klart at Patriots går sesongstarten i møte med Jimmy Garoppolo ved roret. Den unge QBen med bakgrunn fra Eastern Illinois har 11 kampers erfaring fra NFL, med 0 starter. Kontrasten til Tom Brady på nåværende tidspunkt i de to sine karrierer kunne knapt vært større.

Dette er potensielt et virkelig skudd for baugen for Patriots, spesielt etter at Brady viste eksepsjonelt god form i hele fjoråret. Vi vet selvfølgelig ikke om Garoppolo slår til og blir en kjempesuksess i hans fravær, men inntrykket gjennom mange år har vært at Tom Brady ikke bare er en av tidenes beste (om ikke den beste) QBer, men også har vært sentral i å holde New England Patriots i konstant sluttspillsdiskusjon i et tiår+. Det er ikke urimelig å tenke at de er noe svakere uten Tom Brady

Man kan mene mye om både Deflategate og avgjørelsen, men et faktum består: Det juridiske systemet i USA har gjort det klinkende klart at NFL har mulighet til å agere på bakgrunn av en avtale som spillerforeningen NFLPA har gått god for og signert. Da må man også leve med konsekvensene av det, er i praksis det retten sier. Vi har en mistanke om at NFLPA ikke er 100% enige i den tolkningen, men okke som – Redline har skrevet en sak om dét som er verdt å ta med seg på veien:

Vi noterer oss ellers at Patriots i det minste har hjemmekamp i 3 av 4 kamper (unntaket er en bortekamp mot Arizona Cardinals i første serierunde) som Brady må stå over. Det kan kanskje være en viktig redningsbøye som bidrar til å holde laget levende for nok et sluttspills-løp til Tom Brady er tilbake.

Våre tidligere saker om Deflategate (i rekkefølge nyest til eldst):

 

PS! Vi levner 5% tvil om at saken er opp og avgjort. Sports Illustrated har en gjennomgang av de legale punktene som kan være interessant om man vil se nærmere på det:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x