NTNUI Nidaros Domers trekker laget fra Eliteserien 2016!

Logo Domers

I kveld kom en sjokkerende nyhet som utvilsomt får ringvirkninger for seriespillet i 2016: NTNUI Nidaros Domers, langvarig deltakerlag på landets øverste nivå, trekker seg fra Eliteserien. De trekker seg ikke fra seriespill, men ønsker å ta steget ned ett nivå.

MaxEmanuelson_J9R9373
Domers blir ikke å se i Eliteserien neste år. Foto: Max Emanuelson

I Norge er det slik at det er påmelding til Eliteserien hvert år, så rent teknisk trekker ikke Domers seg fra seriespill på et tidspunkt hvor de blir straffet for det; dette skjer ikke i etterkant av den obligatoriske påmeldingen senere i høst. Dermed er det formelt sett mer en varsling om hvor man melder seg på snarere enn å trekke laget, men det er selvfølgelig det sistnevnte som oppleves som realiteten i hva som ligger i det hele. Det er nok også bakgrunnen for at NTNUI varsler dette så klart og tydelig som de gjør nå.

Oppdatering av avsnittet ovenfor, 17.09.15 kl. 22:50:
Forbundet informerer om at det er ikke påmelding til Eliteserien, men bekreftelse av deltakelse fra lagene som er kvalifisert til å være med der. Slik sett blir det også formelt korrekt å si at man har trukket laget fra Eliteserien. Det skjer uansett på et tidspunkt hvor det er lite trolig at det får noen negative konsekvenser for Domers i form av reaksjoner fra forbundet, i motsetning til det vi har sett i enkelte tilfeller hvor klubber har trukket lagene tett på seriestart ved tidligere anledninger.

Her er Domers sine ord om saken, sendt oss nå i ettermiddag:

NTNUI Nidaros Domers har valgt å ikke melde på lag til AFN Eliteserien 2016. Avgjørelsen kommer etter lang debatt om hva som er best for klubben og våre medlemmer, ikke bare neste år, men over en langsiktig horisont. Vi vil istedenfor melde på ett lag til 1. divisjon neste år for å kjempe om opprykk til eliteserien.

Klubben tar et aktivt valg i å gå ned en divisjon. Vi har ikke ressurser til å konkurrere ved å hente trenere eller spillere i henhold til de reglene som er i Eliteserien. Samtidig har vi hatt et generasjonsskifte i klubben de siste årene, og resultatet er en talentfull men uerfaren spillermasse. Vi begynner å se fruktene av vår junior-satsing og vil fortsette med dette for å kunne skape en bred base for fotball i Trondheim.

Vi rykker frivillig ned en divisjon i 2016, med mål om å spille eliteseriefotball igjen i løpet av få år. I mellomtiden skal vi bygge både junior- og seniorlag slik at vi er bedre rustet til å takle de utfordringene som kommer ved å spille fotball på øverste nivå.

Edvin Jenssen
Leder, NTNUI Nidaros Domers

De gjenstående deltakerne fra Eliteserien 2015, som alle forventes å delta der også i 2016, er: Eidsvoll 1814s, Lura Bulls, Oslo Vikings og Vålerenga Trolls.

Hele 3 lag har forsvunnet ut fra Eliteserien de siste par årene. I tillegg til Domers, gjelder det samme også for Bergen Storm og Kristiansand Gladiators. Det er verdt å merke seg at Domers signaliserer sitt steg ned på et langt tidligere tidspunkt enn det som har blitt gjort ved flere lignende valg, noe som nok vil bli satt pris på av mange utenfor klubbens rekker.

Hva NTNUI Nidaros Domers sin avgjørelse betyr for seriespillet 2016 -både Eliteserien og 1.divisjon– gjenstår å se. Om plassen deres i Eliteserien tilbys vinner av 2.divisjon (nest høyeste nivå i 2015..) Åsane Seahawks gjenstår også å se. Seahawks har tidligere signalisert at de vil vente med et slikt steg ennå noen år til de er mer klare for å ta steget, og slik har det også blitt vurdert utenfra. Det var imidlertid før nok en overbevisende sesong fra sjøhaukene sin side, og det skal bli interessant å se hva de tenker. Vi har foreløpig ikke rukket å innhente noen kommentar fra dem (eller andre, for den saks skyld) på dagens nyhet.

En ting er det ikke tvil om: Forbundet har en kabal å legge!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x