NTNUI Nidaros Domers trekker seg fra Eliteserien!

Foto: Nidaros Domers

NTNUI Nidaros Domers informerte forbundet i går kveld om at de ser seg nødt til å trekke seg fra Eliteserien 2017. Årsaken er ifølge Domers spillermangel.

Det var leder Magnus Sogn i NTNUI Amerikansk fotball som informerte forbundet om avgjørelsen, før han sendte ut en epost til de resterende klubbene i Eliteserien og beklaget at det var nødt til å bli slik. Sogn beskriver en spillerstall så liten at de ikke mente det var forsvarlig å gjennomføre en hel sesong.

Slik vi har forstått situasjonen så har Domers slitt med treningsoppmøtet i hele år. Vi kontaktet dem for tre uker siden med spørsmål om det var noen fare for at de måtte trekke laget, men da ønsket de ikke å gi noen kommentar. Det virker derimot som om Domers har vært i dialog med forbundet om dette, for i helgen ble det gjennomført en treningsleir hvor de hadde besøk av landslagstrener Jørgen Benestad-Johansen for å se om han kunne hjelpe til å finne en løsning på problemet. Dessverre kom det ikke noe ut av dette og Domers så seg nødt til å gjøre det de gjorde.

Foto: Robin Sayyah / Efoto AS

Dette er veldig synd for toppfotballen i Norge som har vært svært turbulent de siste årene. Det begynte med at Bergen Storm trakk seg fra øverste nivå før 2014-sesongen, før Kristiansand Gladiators trakk seg året etter, like etter de hadde vunnet NM gull. Før 2016 sesongen forlot nettopp NTNUI Nidaros Domers Eliteserien, før Lura Bulls ønsket å forlate Eliteserien før årets sesong. Da ville kun tre lag gjenstått i Eliteserien, og for å hindre det så ble Lura Bulls fortalt at de måtte forbli og Åsane Seahawks og NTNUI Nidaros Domers ble flyttet opp. Alle tre lagene godtok dette, men det var likevel en veldig kontroversiell avgjørelse som mange var sterkt uenige i. Likevel så det ut som om Norge nå endelig skulle få en toppdivisjon av en grei størrelse igjen med seks lag i 2017, før dette altså skjedde.

 

Hva skjer så videre?

Forbundet var raskt ute med å ta kontakt med de resterende fem klubbene i Eliteserien. Ettersom årets Eliteserie var delt inn i to puljer med tre lag i hver, ville det blitt et ujevnt antall kamper om man bare strøk Domers sine kamper fra oppsettet. Forbundet vil derfor utarbeide et forslag til et nytt serieoppsett som vil sendes ut allerede tirsdag. Deretter vil det bli avholdt et obligatorisk telefonmøte med de resterende Eliteserieklubbene mandag 20. mars. Vi antar det endelige oppsettet vil foreligge kort tid etter det.

For Domers sin del kan veien tilbake potensielt bli vanskelig. Nå som de har trukket seg fra seriespill har de i utgangspunktet ingen annen mulighet enn å begynne på nytt igjen i 2. divisjon slik Kristiansand Gladiators gjorde i fjor. Domers går nå inn i et langt år med forberedelser før vi forhåpentligvis finner dem i seriespill igjen i 2. divisjon i 2018.

 

Står flere lag for døren?

I forbindelse med at Drammen Warriors trakk seg fra 1.divisjon for en måned siden sendte forbundet ut en oppfordring til klubbene i informasjonsmailen rundt situasjonen med Drammen Warriors. Der stod det blant annet:

Jeg ber innstendig om at lag som sliter nå eller er usikre på om de klarer å stille i serie til våren, kontakter meg ASAP, slik at vi sammen kan se på muligheter og gjøre en vurdering. Vi er i ferd med å ferdigstille en del som er knyttet til oppsett, så for å gjøre deres og vår hverdag litt enklere så setter vi pris på om dere tar kontakt så for som mulig hvis dere har utfordringer eller bekymringer nå

Det var på dagen en måned siden. Vi får håpe at hvis det fortsatt er andre lag i tenkeboksen, så tenkes det raskt. Utfordringen med å tilrettelegge blir stadig mer komplisert jo nærmere man kommer seriestart.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x