Nyhet: Amerikansk fotball-wiki er her!

I dag er Amerikansk Fotball 2 år, og vi feirer dagen med lansering av en egen norsk amerikansk fotball-wiki! Wikien, som bruker samme software som Wikipedia, finner du på wiki.amfotball.com. Men hva i all verden skal man med en separat wiki for amerikansk fotball?

Svaret er enkelt: Vi ønsker en enkel måte å ha samlet all mulig informasjon om amerikansk fotball, uten andre distraksjoner enn…mer amerikansk fotball! Vi ønsker også å dekke alle fagområder knyttet til amerikansk fotball – i større dybde enn det man vil finne på en mer generell wiki.

WikiAmFotballCom - artikkel screenshot
Et eksempel fra wiki.amfotball.com

Alle kan bidra!

Det store dybden i innhold finnes naturligvis ikke ennå. Amerikansk fotball-wiki er nyopprettet, og er ikke stappet full av innhold nå før vi slipper siden. Tanken bak en wiki er at innholdet skal være en samling av vår kollektive kunnskap, og det er også tilfellet med Amerikansk fotball-wikien; det er åpent for at hvem som helst kan registrere seg som bruker og legge inn innhold.

 

Eyvin wikilansering-bilde
Eyvin N. Sommerseth

Eyvin N. Sommerseth leder wiki.amfotball.com

Selv om det er åpent for at alle kan skrive og publisere i wikien, så har vi en redaktør, eller administrator om du vil. Han heter Eyvin Nygaard Sommerseth, og holder til i Troms. Til daglig er han lærer, men bruker også mye tid som formann for Tromsø Trailblazers, samt som skribent hos Amerikansk Fotball. Eyvin kommer til å være den som styrer prosjektet fra vår side. Wikien er i praksis uavhengig av Amerikansk Fotball selv om vi er initiativtagere og «bor i samme hus» via domenet amfotball.com.

 

Språk og innhold

Amerikansk fotball-wiki er norskspråklig. Det er foreløpig bokmål vi da snakker om. Over tid kan det kanskje bli aktuelt å utvide språktilbudet, men vi har ingen konkrete planer om det; det er tusenvis av sider om alt mulig innen amerikansk fotball som bør legges ut før vi kommer så langt. Vi ser for oss sider om idretten generelt, taktikk, strategi, historie, personer (spillere, trenere, dommere, ledere m.v.!), lag, sesonger, teknikk, varianter av sporten, og mye, mye mer. DU er velkommen til å delta på lik linje med alle andre!

 

PS! Du finner Amerikansk fotball-wiki i menyen på websiden vår også. Der ligger den i sub-menyen ‘Ressurser’ som vist på bildet:

Amerikansk Fotball-wiki i menyen på Amerikansk Fotball

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x