Serieoppsett for Eliteserien 2018

Vikings og 1814s utgjør 50% av Eliteserien i år. Foto: Max Emanuelson

I midten av desember sendte forbundet ut serieoppsett til klubbene, hvor hele vårens kampoppsett er offisielt og fastsatt. For Eliteserien ser dette oppsettet slik ut:

 

Noe av det som er verdt å merke seg:

  • Det er 4 lag i Eliteserien 2018. Samtlige av dem deltok også på toppnivået i fjor.
  • Det er 6 kamper pr. lag i grunnspillet. 3 hjemmekamper, 3 bortekamper.
  • Seriestart for Eliteserien er 15.april, med siste seriekamp 17.juni.
  • I informasjonen forbundet sendte klubbene i desember kommer det frem at alt er klart for vårens serieoppsett med unntak av 13.mai-kampen mellom Eidsvoll 1814s og Åsane Seahawks. Vi er ukjent med akkurat hva det siktes til at ikke er klart med den, men klokkeslettet kan vel tenkes å være noe som må avklares med alle involverte parter ihvertfall…
  • Når vi snakker om klokkeslett; det vanligste de siste årene har vært kampstart kl. 14:00. For Eliteseriens del er det unntaket snarere enn regelen i år, med en rekke forskjellige klokkeslett for kampstart i det utsendte oppsettet. Slike justeringer har gjerne sammenheng med banetilgjengelighet og/eller betydningen av reisemuligheter for bortelag og dommere.
  • Den etterhvert tradisjonelle 16.mai-kampen mellom Oslo-lagene Vikings og Trolls går fortsatt på 16.mai (…), som i år er på en onsdag.
  • Etter grunnspillet går de to dårligste fra Eliteserien videre til kvartfinale i NM, hvor de spiller hjemmekamp mot #1 og #2 fra 1.divisjon. De beste fra Eliteserien får dermed en hvileuke før semifinalene, som går helgen 30.06-01.07.
  • De to lagene som ender som #3 og #4 kan ende opp med maksimalt 9 kamper totalt (6 kamper i grunnspillet, kvartfinale, semifinale og finale), mens de to lagene som ender opp som #1 og #2 kan ende opp med maksimalt 8 kamper (6 kamper i grunnspillet, semifinale og finale).

Vi gjør oppmerksom på at det er forbundet som kommer til å vedlikeholde serieoppsettet, og deres offisielle webside finner du her. Erfaringsmessig vet vi at det kan komme endringer i månedene før seriestart, f.eks. på grunn av lag som trekker seg under sesongoppkjøringen.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x