Spanias nest beste lag trekker seg 3 dager før seriestart!

Fjorårets sølvmedaljør i Spania, Reus Imperials, kom onsdag med den sjokkerende nyheten om at de trekker seg fra seriespill. Så sent som mandag var en av nyhetene hos Europlayers at de signerte en ny spiller.

I Spania er man i sjokk, og det er store spørsmål til hva som faktisk har skjedd.

Om man hører på den offisielle versjonen fra Reus Imperials, så pekes det på konkrete årsaker: En spillerstall som har minsket drastisk siden fjoråret, og en økonomisk situasjon som har gått ad undas. Imperials sin pressemelding -oversatt fra Spansk- lyder:

Dette er trolig den vanskeligste informasjonen vi har vært nødt til å gi som styre i klubben.
Reus Imperials har besluttet å trekke seniorlaget fra seriespillet.
Mangelen på sikker økonomi i kombinasjon med lagets spillerstall tvinger oss til å ta denne vonde avgjørelsen.
Klubben vil arbeide fra i morgen av for å forberede seg på neste sesong.
Resten av klubbens lag er ikke på noen måte påvirket av beslutningen om å trekke seniorlaget.
Vi vil benytte anledningen til å takke trenerne Tim Bishop og Tom Mackay for deres utrettelige arbeid for klubben og vi er dypt lei oss for situasjonen.

Reus Imperials la ut dette som et innlegg på Facebook-siden sin tidlig onsdag ettermiddag. American Football International rapporterte om saken torsdag, og fikk raskt en kommentar til artikkelen som la skylden på Imperials sin tidligere hovedtrener, Bart Iaccarino. Han er nå å finne i sitt eget hjemland Italia og Lazio Marines, men var i Reus i en årrekke og svært sentral i å bygge klubben opp fra han kom inn som hovedtrener i 2012 og til det den var i 2017. Kommentaren la ingenting i mellom når det gjaldt skyldfordeling for den nåværende situasjonen:

At Cabasso har så klar innsikt i situasjonen er vi usikre på. Han er en tidligere import hos Reus som kom på kant med hovedtrener Iaccarino -noe flere importer ser ut til å ha gjort- og som har en høne å plukke med den tidligere hovedtreneren. Det viser tydelig igjen på Europlayers, hvor Cabasso og medspilleren Blake Berresford har lagt igjen tilbakemeldinger som blant annet inneholder følgende:

Utsnitt fra Alex Cabasso sin tilbakemelding på Reus Imperials sin profil
Utsnitt fra Blake Berresford sin tilbakemelding på Reus Imperials sin profil

Iaccarino har på sin side svart med en (ellers positiv) tilbakemelding på Berresford sin profil som gir litt innsyn i hvordan dette oppfattes sett fra hans side:

Utsnitt fra Bart Iaccarino sin tilbakemeldingBlake Berresford sin profil

Cabasso -som siden har hatt suksess med Amsterdam Crusaders- er ikke i Spania nå, og selv om det ikke er utenkelig at han har et nettverk med kilder der, så er det ingen vi har kommet over ved en gjennomgang på spanske lag, klubber og football-medier sine kanaler som peker i samme retning. Flere av dem har omtalt Reus Imperials sitt frafall, men hverken innleggene eller kommentarene til dem peker på det samme som Alex Cabasso gjør.

Imperials ble grunnlagt i 1989. I nyere tid har de markert seg som et lag som til slutt endte i den spanske finalen i fjor. Der ble det et solid tap med 14-56 for Badalona Dracs. Det hører med til historien av Imperials tidligere i sesongen ved et tilfelle slo Dracs med 48-32, men når det virkelig gjaldt ble det altså sølv, ikke gull.

Det var da også Badalona Dracs som skulle hatt gleden av å møte Reus Imperials i helgen som kommer. Nå blir det ikke noe av, og for Dracs betyr det at sesongstart er 21.januar istedenfor – og da mot Mallora Voltors. I tillegg til Voltors og Dracs er også L’Hospitalet Pioners og Valencia Firebats i det som kalles A-gruppen i den spanske toppdivisjonen.

Hva fremtiden inneholder for Reus Imperials sin seniorsatsing er foreløpig uvisst.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x