TJ Matsumoto ny defensiv koordinator hos Åsane Seahawks!

TJ Matsumoto.

Det blir flere nye fjes på sidelinjen hos Eliteserie-laget Åsane Seahawks i 2018; nå er det også klart at laget henter inn college-treneren TJ Matsumoto for å lede oppbyggingen av lagets forsvar kommende sesong!

Matsumoto er en ung trener som allikevel har 4 sesonger bak seg som assistenttrener på college, hvor han er å finne hos Willamette University. Willamette er en NCAA Division III-skole. Det er identisk med skolen hvor Matsumoto selv spilte fra 2010 til 2013. Som spiller var han defensiv back, og det er også en av posisjonene han har hatt treneransvar for. Han begynte imidlertid som ansvarlig for outside linebackers og video-koordinator i 2014. I 2015 var det DBs som stod på menyen, før det i 2016 og 2017 har vært defensiv linje han har hatt ansvaret for i tillegg til å være rekrutteringskoordinator.

Matsumoto (#42) har bakgrunn som DB for kun få år siden.

I Bergen blir det altså defensiv koordinator-rollen TJ Matsumoto skal bekle. Det blir en ny rolle for ham, men samtidig en rolle han er godt rustet for etter å ha rullert igjennom majoriteten av defensive posisjonsgrupper som trener i tillegg til videoanalyse og rekruttering. Hvor mye fokus det blir på det sistnevnte vet vi ikke, men at video-bakgrunnen vil bli utnyttet godt av et Seahawks som brukte det verktøyet godt allerede i sin første Eliteserie-sesong, er det liten tvil om.

Josh Dean, tidligere QB hos Willamette University og QB for Calanda Broncos i fjor og forfjor, har gitt følgende karakteristikk av TJ Matsumoto:

Among the most knowledgeable football minds I have been around. An extremely hard worker and a natural teacher of the game. Has a strong desire to continue to learn and implement new concepts and modify them to the personnel he has and situations he is in.

Med Matsumoto sin inntreden vil Christian Detjen altså overlate det formelle defensiv koordinator-ansvaret til en annen trener, og kan selv konsentrere seg om å være hovedtrener og sette strukturen for et Seahawks som gjorde det svært skarpt i sin første Eliteserie-sesong med en andreplass i seriespillet. Laget har allerede hentet inn Alexander Durazo fra Lura Bulls, og med TJ Matsumoto på plass virker trenerstaben godt rustet til å ta seg av utfordringene i 2018.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x