Trolls damer – På vei mot Nordisk klubbmesterskap

12191344_10156444178180508_393384657690143865_o
Trolls damer etter seriefinalen 2015. Foto: Max Emanuelson

Etter å ha vunnet seriefinalen i fjor høst fikk damene på Trolls meldingen om at de var kvalifisert til nordisk klubbmesterskap for damelag, som arrangeres nå i Mai. Dette mesterskapet er nytt av året, og ble vedtatt av nordiske forbundene ettersom det ikke finnes noen «Champions League» for damelag i Europa.

GS Demons
GS Demons etter SM-finalen 2015 – Foto lånt fra GS Demons facebookside

Det har imidlertid ikke gått helt på skinner for arrangementskomiteen. Opprinnelig skulle turneringen foregått i Stockholm 5. – 8. Mai , med de svenske mestrene Stockholm Mean Machines som arrangører. Imididlertid var ikke 2016-utgaven av styret i Mean Machines helt på bølgelengde med tidligere avgjørelser, og trakk seg både arrangør og deltager etter misnøye med blant annet turneringsformatet, som inneholdt to kamper på en (lang)helg. Enden på visa er at nordisk klubbmesterskap nå skal spilles i Helsinki, i en litt amputert utgave med bare to deltagende lag.

Det er altså bare de finske mestrene GS Demons de norske damene skal spille mot. Damelaget til Demons har eksistert siden 1999, først som flaggfotball, men konverterte til ordentlig fotball i 2008. Laget har holdt seg i toppsiktet av finsk kvinnefotball gjennom en årrekke, kommet til SM-finale hvert eneste år siden 2011 og har også vunnet finalen flere ganger de siste årene, da senest i 2015. Filmen under er et klipp fra finalen i 2013 der Demons vant over Seinäjoki Crocodiles 46 – 12

GS Demons vs Crocodiles - Naisten SM-finaali 2013 2/2

 

Trolls-damene har på sin side brukt store deler av offseason på å forberede seg på kampen, sammen med et par spillere fra Kristiansand Gladiators. Dette er jo et klubbmesterskap og sånn sett litt rart å ta med spillere fra andre klubber, men bakgrunnen for at Gladiators-spillerne får være med er at det spilles 9-mannsfotball i dameserien i Norge, og Trolls har derfor fått dispensasjon til å ta med spillere fra det andre finalelaget for å fylle en 11-manns roster.

Damene har ved siden av det sportslige også jobbet med den finansielle biten for å få til turen uten alt for høye egenandeler, og fått reisestøtte både fra privatpersoner, bedrifter og selveste Klanen.

trolls damer finale 2
Seriefinalen 2015 – Foto: Max Emanuelson

Hva tror vi så om denne kampen? Det er ikke til å stikke under en stol at finnene har et overtak både når det gjelder erfaring og generelt nivå på damefotballen i landet. Det finske damelandslaget vant EM i fjor høst, der GS Demons var representert med hele 14 spillere på rosteren, deriblandt QB Jenni Wahlberg som også ble kåret til MVP i EM-finalen.
I tillegg er laget vant til å spille 11-mannsfotball, noe Trolls ikke har gjort tidligere. Det kan derfor bli en særdeles tøff kamp for de norske damene, som må finne seg i å få et klart underdog-stempel i dette oppgjøret. Vi håper selvsagt vi tar feil, og ønsker damene lykke til i Finland 🙂

Helsinki_Velodromi
Helsinki Olympic Velodrome

Kampen spilles i Helsinkis sentrum for amerikansk fotball; Helsinki Olympic Velodrome. Kickoff er 18.00 finsk tid (dvs. 17.00 norsk tid) lørdag 7. Mai, facebook-event for kampen finner du her. Kampen blir dessverre ikke streamet, men blir oppdatert med live stats under kampen, link til dette vil bli postet på facebook-eventet.

For ordens skyld: Stort sett all informasjon som er å oppdrive om finsk kvinnefotball på nett er skrevet på finsk, og informasjon er innhentet ved flittig bruk av google translate. Vi beklager derfor eventuelle faktafeil i denne teksten, kom gjerne med rettelser i kommentarfeltet.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x