Vårens Elite og 1. divisjonslag er bekreftet!

For noen uker siden publiserte vi hvilke klubber vi forventet å finne i Eliteserien og 1. divisjon til våren, men nå har vi fått de faktiske påmeldingene fra forbundet, og det var ikke nøyaktig som vi trodde.

Eliteserien

Foto: Max Emanuelson

I min forrige artikkel skrev jeg at jeg forventet følgende fire lag i Eliteserien:

  • Oslo Vikings
  • Eidsvoll 1814’s
  • Åsane Seahawks
  • Vålerenga Trolls

Dette var altså de samme lagene som i år, men unntak av Lura Bulls som har valgt å ta steget ned til 2. divisjon. Denne informasjonen er nå bekreftet fra forbundet og Eliteserien 2018 vil bestå av de fire klubbene over.

Det er selvfølgelig synd at Eliteserien blir så liten i 2018, men det følger trenden vi har sett i Norge de siste årene. Klubber forlater Eliteserien en etter en, og det er langt ifra like mange som rykker opp. Forhåpentligvis fortsetter ikke den trenden fremover, for da vil det ikke lenger være klubber igjen i Eliteserien.

Med de fire klubbene i år vil det med all sannsynlighet bli en dobbel serie, hvor alle møter alle både borte og hjemme for totalt 6 kamper for hvert lag pluss sluttspillet.

 

1. divisjon

Foto: Lukasz Kadziolka

I 1. divisjon forventet jeg i min forrige artikkel totalt fem klubber. Disse var:

  • Kristiansand Gladiators
  • Olavs Menn
  • Kolbotn Hunters
  • Gjøvik Swans
  • NTNUI Nidaros Domers

Bakgrunnen for dette var de resterende lagene i årets 1. divisjon, minus Haugesund som hadde uttalt at de ønsket nedrykk, og pluss Gjøvik og Domers da begge lagene bekreftet til oss at de ønsket å spille i 1. divisjon. Når vi skrev artikkelen kunne vi ikke se at forbundet skulle ønske å hindre noen av dem å spille i 1. divisjon, men det er dessverre nettopp det de har gjort.

NTNUI Nidaros Domers får nemlig ikke lov til å spille i 1. divisjon i 2018, og er nødt til å spille i 2. divisjon. Styreleder i Domers, Magnus Sogn, skriver følgende til oss om avgjørelsen:

Det er dessverre ikke nok dommere i Norge til at det er mulig med et
serieoppsett med fem lag i D1. Det er synd, men det er ikke noe nytt at dommersituasjonen ikke er ideell her i landet. Vi vil spille i D2 neste
år og håper å prestere godt nok til å kunne delta i D1 i 2019.

Det virker rart at det ikke skal være nok dommere i Norge til 4 lag i Eliteserien og 5 lag i 1. divisjon når årets serie gikk med 5 lag i Eliteserien og 4 lag i 1. divisjon. Antall dommere i Norge har også vært stigende de siste årene.

Resultatet er uansett at vi får 4 klubber i 1. divisjon, og som i Eliteserien med all sannsynlighet en dobbel serie, hvor alle møter alle både borte og hjemme for totalt 6 kamper for hvert lag pluss sluttspillet.

Som tidligere nevnt vil de to beste klubbene i 1. divisjon få mulighet til å spille seg inn i en NM-semifinale ved å slå et av de to dårligste lagene i Eliteserien.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x