College: SB Nation med rangering av alle lag på toppnivå

Ohio State natl champs 2015

I begynnelsen av september starter sesongen på høyeste universitetsnivå. Vi snakker om NCAA FBS og de 128 skolene som deltar med lag på det aller høyeste college-nivået.

Det er et stort spekter av kvalitet fra #1 og ned til #128, men faktum er at det finnes svært gode spillere på samtlige av skolene. Spørsmålet er hvor mange, og hvor godt samkjørte de er. Der er det stor forskjell på fjorårsvinner Ohio State og eksempelvis en skole som North Texas eller New Mexico State.

Det er såvidt vi har registrert kun 1 norsk spiller på NCAA FBS-nivået. Det er kickeren Kåre Vedvik hos Marshall. De var oppe og snuste på en topp 25-plassering i fjor, men endte til slutt utenfor. De er sett på som hjemmehørende i den bedre halvdelen av skolene, men et stykke bak de som hører hjemme som rangerte lag.

Kåre Vedvik kickoff
Kåre Vedvik: Eneste nordmann i NCAA FBS

Rangerte lag? College-sesongen har i mange år blitt avgjort via et par rankinglister fremfor et faktisk sluttspill. Fjoråret var utrolig nok første gang siden amerikansk fotballs spede begynnelse på nettopp universitetsnivå mot slutten av 1800-tallet at det var et sluttspill på det høyeste college-nivået. Riktignok lå det en rangering til grunn for hvem som havnet i det sluttspillet også, og med kun 4 plasser var det nok av diskusjon om hvem som burde ta den siste plassen i topp 4. Det ble Ohio State, og protestene mot det forsvant etterhvert som Buckeyes (som skolens kallenavn på sportslagene er) vant både semi-finale og den nasjonale finalen.

3.september er det hele i gang igjen, og SB Nation har sett nærmere på NCAA FBS. Her er deres rangering av samtlige 128 skoler på FBS-nivået:

All 128 FBS college football teams ranked for 2015

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x