Eliteserien All-Stars 2016

Vi har kommet til den dagen og det tidspunktet hvor det er på tide å røpe hvem som er kåret til å være del av Eliteserien All-Stars 2016! Vi har snakket med trenerne for Eliteserie-lagene og fått deres stemmer, tellekorpset har gått igjennom, og her kan vi presentere de spillerne som har blitt kåret til de beste av de beste: Eliteserien All-Stars 2016!

HVORDAN VI GIKK FRAM:

For å sikre at utvelgelsen ikke ble alt for subjektiv måtte vi forbi våre egne meninger. Derfor spurte vi alle trenerne på Eliteserie-lagene om hvem de ville nominere. Alle trenerne kunne nominere 25 navn (11 offense, 11 defense, 2 special teams og 1 coach). De kunne ikke nominere navn fra sitt eget lag. Vår egen mening teller også som én stemme, og prosessen har vært noenlunde demokratisk hvor de med flest nominasjoner har fått sin plass. De gangene to spillere har hatt likt antall nominasjoner til en posisjon, har vi gitt mer vekt til nominasjonene fra trenerne enn vår egen, noe som betyr at hvis en spiller har 2 stemmer fra lagenes trenere, og en annen spiller har 2 stemmer hvorav 1 fra oss og 1 fra en trener, så er det fordel for den spilleren som har 2 stemmer fra trenerne. En spiller kunne maksimalt få 4 nominasjoner (fra tre andre lag samt vår nominasjon). 8 spillere fikk alle 4 nominasjonene som var mulig for dem å få!

Trolls vs Vikings 2016 - foto Nils Collett Vogt
Foto: Nils Collett Vogt

For å gjenta oss selv; sluttresultatet vi har kommet frem til er summen av hva trenerne for ALLE Eliteserie-lagene mener er de beste spillerne, kombinert med det vi selv har sett. De som er plukket ut har god grunn til å føle seg trygge på at de forsvarer plassene på All-Star laget. Det finnes naturlig nok flere spillere som har gjort det bra, men vi har ikke satt opp noen ‘honorable mentions’-liste: Kun de som er stemt frem til All-Star laget er å finne her. Det betyr også at det er noen som mangler og som fint kunne forsvart en plass på laget, men faktum er at de da ikke har fått like mange stemmer som de som har fått en plass.

Noen spillere kan være på litt uvante posisjoner kontra det de spiller på til vanlig. Et typisk eksempel vil kunne være en safety som er på cornerback. Slike justeringer skyldes i tilfelle at det har kommet flere stemmer på spesifikke spillere, og gjerne definert som ‘DB’ fremfor FS eller CB.

I noen tilfeller er spillere flyttet litt rundt til det som for dem er sekundære posisjoner; dette gjelder først og fremst når det er flere som har fått stemmer på samme posisjon hvor den ene spilleren kun er aktuell for én posisjon, mens den andre fint kan passe på begge/flere posisjoner.

Vi har også unngått å ha spillere satt opp på begge sider av ballen; en spiller er på All-Star laget enten som offense, defense eller special teams. Dette skyldes at vi vil fremheve så mange spillere som mulig blant de 24 plassene på laget, og samtidig at vi vil ta hensyn til de stemmene som har kommet inn på en god måte.

Dette er med andre ord ALL-STAR LAGET FOR ELITESERIEN 2016!

 

OFFENSE:

Vikings vs 1814s 2016 - Foto Max Emanuelson AX_3908
Nicklas Haugen. Foto: Max Emanuelson

Offense sine 11 utkårede er:

 • WR: Eric Ford*, Oslo Vikings
 • WR: Marlon Hylton*, Vålerenga Trolls
 • WR: Edvard Duvsete, Lura Bulls
 • LT: Jonas Berntsen Hagerup*, Oslo Vikings
 • LG: Torgrim Nyland, Eidsvoll 1814s
 • C: Leif Oskar Lindvik, Eidsvoll 1814s
 • RG: Stian Klyve, Oslo Vikings
 • RT: Nicklas Haugen, Eidsvoll 1814s
 • QB: Dustin Hawke Willingham, Oslo Vikings
 • FB: Geir Kristian Hoel, Eidsvoll 1814s
 • RB: Lorenzo Proctor, Oslo Vikings

Spillere merket med stjerne (*) mottok samtlige 4 nominasjoner som var mulig å få.

På offense var det -som også ellers- kamp om plassene! Spesielt når det gjelder såkalte «skill positions». To av receiverne var soleklare valg og fikk stemmer fra alle kanter hvor de kunne; både Eric Ford og Marlon Hylton var i den situasjonen. Den siste WR-posisjonen var det kamp om mellom 4 spillere, hvor Edvard Duvsete trakk det lengste strået når «tie breakers» kom inn i bildet.

Utenom Ford og Hylton var det kun en annen spiller i angrepet som fikk stemmer fra samtlige mulige stemmegivere: Oslo Vikings sin left tackle, Jonas Berntsen Hagerup. Velfortjent!

På offensiv linje finner vi ellers en blanding av de to lagene som er i NM-finalen i år, og at det kun er de to som har OL-spillere på All-Star laget er neppe helt tilfeldig: Produksjon via en fungerende offensiv linje har stor betydning for å lykkes i amerikansk fotball!

Det kan forøvrig nevnes at kun en eneste av de som var i fjorårets All-Star angrep, er valgt inn igjen i år. Det er Eidsvoll 1814s sin offensive linjemann Torgrim Nyland. Vi må ta med en liten asterisk til den kommentaren, da Harry Peoples også fikk en plass på All-Star laget, men av årsaker forklart under ‘Special Teams’-avsnittet nedenfor ble plassert på KR/PR.

 

DEFENSE:

Lyndell Gibson - foto Cecilie Hagen
Lyndell Gibson. Foto: Cecilie Hagen

Defense sine 11 utkårede er:

 • DL: Jørgen Alnæs, Eidsvoll 1814s
 • DL: Aleksander Andric*, Oslo Vikings
 • DL: Leo Krafft*, Eidsvoll 1814s
 • DL: Ole Petter Ølberg, Lura Bulls
 • LB: Lyndell Gibson*, Lura Bulls
 • LB: Tron Christian Enersen, Vålerenga Trolls
 • LB: Riley Bowen*, Eidsvoll 1814s
 • CB: Nicholas Isaksen*, Oslo Vikings
 • FS: Simon Bruset, Lura Bulls
 • SS: Brian C. Moro, Eidsvoll 1814s
 • CB: Elias Bashir Hugvik, Eidsvoll 1814s

Spillere merket med stjerne (*) mottok samtlige 4 nominasjoner som var mulig å få.

Vi ender opp med en 4-3 formasjon, selv om det var nærliggende å velge 3-4 på bakgrunn av at det var flere verdige kandidater på LB som fortjener en plass på laget. Nå var det imidlertid slik at det var det på DL også, og som vi har nevnt er det trenernes stemmer som veier tyngst ved «tie breakers», og da ble det slik du ser ovenfor. Det er ingen tvil om at samtlige har gjort solide innsatser og fortjener plassen – vi skulle bare så gjerne hatt et par plasser til i oppstillingen!

Det er i forsvaret du finner flest spillere som fikk maks antall mulige stemmer. Riktignok kunne spesielt Riley Bowen endt opp på offense, men flertallet av stemmene han fikk var som LB. Ellers interessant å se at 6 av spillerne fra fjorårets All-Star lag også forsvarer en plass på årets defense: 2 av dem på DL, 2 på LB, og 2 på DB.

 

SPECIAL TEAMS:

Kim Erik Schaanning - foto Henning Ringlund
Kim Erik Schaanning. Foto: Henning Ringlund

Her er de to utvalgte Special Teams spillerne:

 • Kicker/Punter: Kim Erik Schaanning, Oslo Vikings
 • Kick returner/Punt returner: Harry Peoples*, Lura Bulls

Spillere merket med stjerne (*) mottok samtlige 4 nominasjoner som var mulig å få.

Schaanning var en av flere som fikk en nominasjon på K/P. Han hadde også nominasjoner på LB, men der var konkurransen om plassene såpass at det ble punter-rollen som sikret ham plass på All-Star laget! Harry Peoples var i ganske lik situasjon; han fikk stemmer fra samtlige, men på en rekke posisjoner: QB, WR og KR/PR. På den ene posisjonen var han i et dødt løp med en annen spiller, og om vi skulle fulgt vår egen regel om å la trener-stemmene avgjøre, så hadde han blitt værende der. Imidlertid hadde han like mange nominasjoner på KR/PR, og ettersom den han var i dødt løp med på den andre posisjonen ikke var aktuell for noe slikt, så ble det KR/PR på Peoples – som forøvrig også var den eneste som returnerte et spark til touchdown i årets Eliteserie!

 

TRENER:

Jesse Alderfer - foto Henning Ringlund
Jesse Alderfer. Foto: Henning Ringlund
 • Jesse Alderfer, Oslo Vikings.

Coach Alderfer gjentar bedriften fra i fjor, og er årets trener! Om det krones med NM-gull også gjenstår å se, men det er ingen tvil om at han har stått i spissen for en solid satsing som bærer frukter i Oslo Vikings!

 

AFN Eliteserien All-Star 2016
Klikk på bildet for større versjon

Tusen takk for vilje og hjelp fra alle lagenes kontaktpunkter og deres trenere som har brukt tiden sin på å gjøre seriøse vurderinger av andre lags spillere. Kåringen ville ikke vært mulig uten deres innsats!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x