Norges Topp-10 ranking etter runde 13

 

Bulls vs Trolls-110
Foto: Kristoffer Andreassen

I år som i fjor kjører vi en powerranking av de norske lagene. I år har vi valgt å slå sammen Eliteserien og 2.divisjon, og gjør en «Topp 10»-ranking. Her har du trettende og siste utgave for året!

Eliteserien: Det er ikke så mye å si her. Lura Bulls gjorde en maktdemonstrasjon mot Eidsvoll 1814´s, gjennom hvordan de stoppet Eliteseriens mestscorende angrep på, hvordan de puttet 40 poeng på tavlen mot Eliteseriens gjerrigste forsvar, og ikke minst hvordan de taklet å spille finale for første gang i sin (noe korte) klubbhistorie. Alt i alt kan vi vel si at power rankingen endelig er komplett, og det med overbevisning.

Utover det ønsker jeg å takke for to sesonger som selvutnevnt Eliteserieekspert og kommentator. Etter at Bergen Storm forsvant fra toppnivå var dette en ypperlig anledning for meg å ta del i toppserien i Norge. Og i likhet med trenergjerningen på toppnivå er det mulig å bruke enormt med tid på det: se kampfilmer, skrive notater og gjøre betraktninger. Det har vært storveis å jobbe sammen med Jarle Magnus Henriksen og veldig kjekt å se at det som begynte på facebook som en side nå er blitt en egen nettside med flere tusen visninger og en langt større stab til å produsere innhold. Hele intensjonen har vært å skape økt engasjement rundt sporten og gi oppmerksomhet til de vi følte fortjente det. At enkelte har vært uenig i våre vurderinger har vært helt topp, det er med på å skape engasjement. Til våren igjen blir tiden enda mer skrenket inn så jeg gir meg mens leken er god og takker for følget. Jeg kommer nok fortsatt til å skrive en del men vil ikke dekke Eliteserien til neste år. Hilsen Bård Strøm.

 

2.divisjon: Sluttspillet sementerte posisjonen for noen lag, og røsket grundig opp i det for andre! Drammen Warriors benyttet anledningen til å endelig slå seg tilbake inn i topp 10, mens Bergen Storm stupte videre nedover gjennom å stille svakt i sluttspillet. Samtidig skal det sies at de skapte mye ut av de få som var laget i sluttspillet, så all ære til dem. Det er allikevel slik at denne rankingen ikke handler så mye om potensiale som i hva som er øyeblikks-situasjonen. Olavs Menn får uttelling for nettopp det sistnevnte, når de viser sitt aller ypperste i siste kamp, og ser ut som et svært spennende lag for fremtiden. I det hele tatt tror vi at vi så flere fremtidige Eliteserie-lag i helgen. Det er en vei å gå, men den er gangbar.

Avslutningsvis vil vi gratulere alle seniorlagene med en vel gjennomført sesong. Skuffelser for noen, gleder for andre, og sannsynligvis en blanding for de aller fleste lag. Forhåpentligvis vil det i bakspeilet være langt flere gledelige minner enn det motsatte, og vi gleder oss samtidig til 2016-sesongen endelig er her om…kjempelenge…alt for lenge! 😉

Årets siste topp-10 plassering er som følger:

Powerranking uke 13 siste - 2015

 

Forrige ranking finner du her.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x