Etter runden: 13.serierunde 2015

2.divisjonssluttspill, NM-finale – kulmineringen av 2015-sesongen stod på programmet denne helgen.

I ‘Etter runden’ oppsummerer vi den norske serierunden og helgen som nettopp er forbi, ser på resultatene, og ikke minst sammenligner med hva vi trodde i forkant.

13.SERIERUNDE, HELGEN 4-5.JULI 2015

 

ELITESERIEN: NM-FINALEN
v/Bård Strøm

 

Lura Bulls NM-mestere 2015

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Lura Bulls
Hvor og når: Søndag 5.juni kl. 15:00, Frogner Stadion (Oslo)
Score: 1814s 18 – Bulls 40
Scoren vi tippet i forkant: 1814s 24 – Bulls 13

Om kampen: Du så det allerede under oppvarmingen – to svært så godt forberedte lag, en profesjonalitet som forteller at toppnivået i amerikansk fotball i Norge stadig forbedrer seg. Da kampen endelig kom igang var det som to lag som spilte superbowl: Begge prøvde seg frem, smakte litt på hverandre og utvekslet punter nærmest på høflig vis. Så… boom, der løp #9 Harry Peoples inn dagens første TD på en punt return og det sto 6-0 på tavlen til Lura Bulls. Eidsvoll 1814´s svarte likevel umiddelbart på tiltale og satte 7 poeng på tavlen etter løp av #5 Aaron Harris. Resten av omgangen gikk raskt, men Eidsvoll var skarpest. Etter et lengre opphold i Lura sin redzone greide ikke 1814´s å få fullt utbytte, og satte inn en field goal på omgangens siste spill, og 10-6 til østlendingene ved pause.

Etter pause ble det en helt annen kamp. Bulls gikk langt mer aggressivt til verks og Harry Peoples sendte av gårde en nydelig pasning til #4 Edvard Duvsete, som fintet av en mann før han løp ballen inn for nye 6 poeng. Plutselig var det Bulls som var i føringen 12-10. Og akkurat da oppsto to særdeles viktige hendelser i kampen: Eidsvoll ble tvunget til å begynne med ballen godt inne på egen banehalvdel. Men på et misdirection spill mistet 1814´s ballen og et årvåkent Bulls forsvar vant den, nå i god poisjon. Bulls utnyttet denne kritiske situasjonen til å sette inn enda en touchdown og vips stod det 18-12 (Bulls var ikke spesielt flinke på ektrapoengene). Da Eidsvoll skulle begynne angrepet sitt på nytt, omtrent på samme sted som ved forrige anledning, mistet 1814´s ballen nok en gang, og Bulls tok den tilbake nok en gang. På ny greide Bulls å konvertere ballen inn til TD med påfølgende to-poenger og 26-12. Nå begynte det å bli tungt for Eidsvoll. Men Lura Bulls gav seg ikke, og satte inn ytterligere to touchdowns. At Eidvoll reduserte underveis med et løp av Aaron Harris igjen var ikke så viktig for kampen. Lura Bulls sikret seg ledelsen, og viste aldri tegn til å slippe den.

Spillerbørs:

  • 3 stjerner: #9 Harry Peoples, QB/DB/KR Lura Bulls. 3 rushing TD´s, 2 passing TDs og flere taklinger, samt gode returer. Alt du kan forvente fra en profesjonell spiller i Norge and then some.
  • 2 stjerner: #22 Simon Bruset, DB/WR/RB/KR Lura Bulls. Scorer en TD og gjør flere viktige stopp på defense. Kåret til beste norske spiller i kampen av kampjuryen.
  • 1 stjerne: #5 Aaron Harris, RB/LB Eidsvoll 1814´s. Scorer lagets to TD´s og skaper noen store spill. Viser at han er Eidsvolls farligste våpen.

Hva vi lærte om lagene: Skal utelukkende prate om Lura Bulls her, for dette var en kamp der kampplanen ble utført til det fulle. I tillegg til at Bulls traff med spillervalgene (nøkkelspillere spilte iron man football), traff Bulls forsvar med taktikken med å spille 4-manns linje som skjøt ut gjennom gapsene for å unngå Eidsvoll sin dominante linje å vinne line of scrimmage, samt gi Ole Petter Ølberg mulighet til å kjempe en-mot-en fremfor å bli dobbelt-teamet. Det holdt også Eidsvoll sin linje stort sett unna linebacker rekken. Men ekstremt viktig var et solid secondary som stort sett drev run-support (!) gjennom å stå for en stor andel taklinger – det var ikke tilfeldig at Simon Bruset fikk ‘norsk MVP’-prisen. Alt dette kan brytes ned til HC og DC Kamran Fatehi sitt hode og evne til å skape et helhetlig forsvar. Vi har ikke pratet mye om Coach Fatehi hittil i sesongen, en sindig og lite offentlig trener, men som virkelig har evnet å skape et mesterlag og ikke minst et forsvar som kunne stagge ligaens mestscorende angrep. Er det en person som fortjener oppmerksomheten dagen derpå, er det nettopp Coach Kamran Fatehi!

 

Rundens MVP offense: #9 Harry Peoples, QB Lura Bulls. 3 rushing TDs, 2 passing TDs og flere gode løp.

Rundens MVP defense: #22 Simon Bruset, DB Lura Bulls. Viktige stopp som hindret gjennombruddsløp fra Eidsvoll 1814´s.

Rundens «se opp for» spiller (ikke-import): #41 Magnar Hansen, LB Lura Bulls. 18-åringen var den viktige 3. linebackeren ved siden av Baden og Williams. Viste ingen svakhet head to head med hverken Aaron Harris eller Geir Kristian Hoel. Imponerende spiller med fremtiden foran seg!

 

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Intervju m/ hovedtrener Drammen Warriors e. kampen

Hvem: Kolbotn Hunters vs. Drammen Warriors
Hvor og når:
Lørdag 4.juli kl. 11:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Hunters 18 – Warriors 24
Score vi tippet i forkant: Hunters 18 – Warriors 16

Om kampen: Denne kampen begynte spennende, med to lag som forsøkte å etablere et løpstungt forsvar. Kolbotn lyktes klart best i våre øyne, og så lenge ut som det bedre laget av de to. De klarte imidlertid aldri å dra særlig i fra på måltavla, og det fikk tydeligvis Drammen med seg, for de ga aldri opp. Utover i kampen virket det som om kreftene hos Warriors var større enn hos Hunters. Så ble Kolbotns QB skadet, samt at man fikk en uheldig situasjon med krangling internt i laget etter en dårlig håndtering av et Drammen-punt, og slike ting virket å påvirke stemning og motivasjon hos jegerne. De to lagene endte likt ved full tid med 12-12, og så var det tid for overtid. Der dukket det fantastisk nok opp et par gode pasninger med utrolige mottak, og 18-18 før man nok en gang gikk til overtid, og da var det til slutt Drammen som maktet å score mens Kolbotn ikke gjorde det. Fantastisk avslutning! Vi halvsov gjennom ihvertfall 3.periode, men fikk tidenes vekkerklokke av den avslutningen!

Hva vi lærte om lagene: Drammen har lagmoral. Mange kunne lagt seg ned i heten og sutret når motstanderlaget (i dette tilfellet Kolbotn) dro i fra, men ikke Warriors. Istedenfor holdt de følge og prøve og prøvde og prøvde. Samtidig ebbet sakte men sikkert kreftene og dermed dyktigheten ut hos Hunters, og Drammen utnyttet det til fulle. Hører laget hjemme i 1.divisjon 2016? Ja; de både sikret seg den muligheten, og fortjente den. Nå skal det sies at også Kolbotn så ut som et lag som kan høre hjemme på det nivået. I det hele tatt var det to hardtkjempende lag som møttes, men kun ett av dem kunne vinne. Det ble etter mye om og men Drammen Warriors. Vi gratulerer!

 

Etter kampen travis cornwell

Hvem: Olavs Menn vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når:
Lørdag 4.juli kl. 13:30, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Olavs Menn 68 – Raiders 34
Score vi tippet i forkant: Olavs Menn 22 – Raiders 28

Om kampen: Til halvtid så egentlig denne kampen ganske lik ut som forhåndsspådommene, om enn med score litt høyere og såvidt det var motsatt vei av antatt. Så eksploderte det. Mens vi satt og tenkte at det nok roer seg litt med tempoet i varmen, så stemte det godt for Tønsberg Raiders sitt angrep, men noen kjappe scoringer fra Olavs Menn tok futten ut av Raidernes defense, som kollapset fullstendig. Solstikk skal ikke få all skylda for det; Sarpingene viste seg fra sin aller beste side for året, og da viste de seg å være det laget vi så for oss før sesongstart, men definitivt ikke rett etter. 1.divisjon 2016? Olavs Menn er der.

Hva vi lærte om lagene: Det var påfallende hvor store likheter det var mellom disse lagene, på lik linje med likhetene mellom Drammen og Kolbotn. Men mens de to sistnevnte var svært mye mer løpsorienterte, så viste Olavs Menn og Tønsberg en pasningsglad side. Det var på ingen måte rart når man så de to quarterbackene –Travis Cornwell og Max Emanuelson– og hva de kunne by på. Det ble Cornwell som gikk seierende ut av den duellen, også takket være et lag rundt ham som spilte årsbeste. Vi ble samtidig bedre kjent med Raiders sin lovende runningback, men hverken han eller Max Emanuelson kunne sørge for at Tønsberg sitt forsvar holdt tett; scorer man 34 poeng bør man i grunnen normalt vinne kamper. Klart, scorer man 68 så vinner man stort sett alltid kamper…

NB! Vi har sett scoren rapportert som 68-28 noen steder. Vi forholder oss foreløpig til 68-34.

 

Postgame interview with Scott Boer, Vålerenga Trolls 2

Hvem: Bergen Storm vs. Vålerenga Trolls 2
Hvor og når:
Lørdag 4.juli kl. 16:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Storm 20 – Trolls 2.lag 59
Score vi tippet i forkant: Storm 8 – Trolls 2.lag 44

Om kampen: Allerede tidlig i uken var indikasjonene at det ville være et begrenset mannskap fra Bergen Storm som ville dukke opp til denne bronsefinalen, og det var akkurat det som skjedde. 13 mann tok turen over fjellet for å slenge på seg hjelm og pads i oppgjøret mot et svært mannsterkt Trolls 2. Det var selvsagt skuffende at så få prioriterte kampen fra Storm sin side, men vi skal legge til at de (hei, RB Anders Odden Pedersen!) allikevel maktet hele 20 poeng scoret. Forsvarsmessig gikk det ikke like bra, og et ivrig Trolls-angrep sørget for å gi stadig slitnere bergensere vanskelige oppgaver. Det var ikke akkurat jevnt til pause heller, så det er ikke slik at Vålerenga måtte vente til slutten av kampen med å dra i fra; det var tidlig forskjell på lagene. Gratis? Nei, gratis var det definitivt ikke for Trolls 2, som måtte slite med flere talentfulle motstandere i denne kampen. 13 mann var imidlertid langt fra nok, og Trolls 2 vant med 39 poengs margin. Vi hadde tippet 36.

Hva vi lærte om lagene: Det er ikke så mye å si om 2.laget til Trolls; de har hatt en god sesong og har stort sett virket å være et av de beste lagene i divisjonen – men ikke det beste. De har også slitt med en del sjonglering av spillere, men egentlig mestret det bra. Etterhvert som sesongen ble eldre, ble nok regnestykket og spørsmålet rundt hvem som kunne bidra for å holde laget flytende (Haugesund borte, eksempelvis) et større spørsmål for den sportslige ledelsen enn det var i begynnelsen av sesongen.

Bergen Storm åpnet sterkt og har i grunnen vist at det bor mye spennende i laget. Inn mot sluttspillet ble det merkverdig nok mindre og mindre interessant for bergenserne å delta, virker det som. Man kan gjerne si at det var etter at plassen i 1.divisjon ble sikret, men det var den på ingen måte når 15 mann møtte i Sarpsborg, og det var med et nødskrik at man kom seg derfra i en posisjon hvor 1.divisjon 2016 var en realitet. Nå gjenstår en prosess før man er i 1.divisjon 2016 uansett, men forhåpentligvis er det aldri under 20 mann som stiller til kampstart i noen kamp i 1.divisjon neste år – det bør alle deltakende lag fokusere på å bygge grunnlag for.

 

D2 finale Seahawks PostGame

Hvem: Åsane Seahawks vs. Haugesund Hurricanes
Hvor og når:
 Søndag 5.juli kl. 11:30, Frogner Stadion (Oslo)
Score: Seahawks 34 – Hurricanes 21
Score vi tippet i forkant: Seahawks 34 – Hurricanes 14

Om kampen: Hurricanes «ødela» forhåndstipset vårt helt på tampen, men her traff vi ganske godt; Åsane tok føringen tidlig og så markant bedre ut i første halvdel av oppgjøret. Haugesund sleit med å produsere, men aller mest med å stoppe et angrep som de rett og slett ikke var dyktige nok til å sinke. I andre halvdel jevnet det seg mer ut, selv om Seahawks sin seier i realiteten aldri var truet. Comeback-forsøkene ble besvart, og det var til slutt laget fra Bergen som gikk seirende ut av en duell mellom det som helt klart så ut som Norges to beste 2.divisjonslag i dette oppgjøret.

Hva vi lærte om lagene: Åsane kom uten sin startende quarterback, plasserte en islandsk runningback i den posisjonen, og gjorde det som var fornuftig å gjøre; tungt fokus på løpespillet, med avbrekk i form av enkelte pasninger for å balansere det hele og slippe å få hele Hurricanes ned ved line of scrimmage. Nå skal det legges til at den første dype pasningen Seahawks kastet ble interception, så man hadde sine begrensninger – men ikke nok til at oppgjøret tippet i Haugesund Hurricanes sin favør.

Haugesund på sin side kom med QB Kristian Austreim og WR Erling Austreim – en kombo som dominerte i fjorårets bronsefinale. I år var den fortsatt farlig, men andre spillere på Haugalandet viste at de har vokst – laget har flere strenger å spille på nå. Mange nok var det imidlertid ikke, og Åsane Seahawks er fortsatt storebror blant lagene som tar veien opp i den nye 1.divisjon 2016. Vi gratulerer Seahawks med seieren, og Hurricanes med sølv!

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x