Norges Topp 10-ranking etter runde 8!

Ny uke, og nye bevegelser på rankingen! Denne gang også mellom hakket flere divisjoner enn vi har sett tidligere i sesongen, og så får vi se om noe tilsvarende skjer igjen neste uke 😉 Her er den ferskeste utgaven av vår rangering av Norges 10 beste lag!

Med kun 12 lag i seriespill i 2021, hvorav 2 av dem 2.lag for sine respektive klubber, så blir Topp 10 også identisk med en rangering av samtlige klubbers A-lag/1.lag som er i serien. Noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: Når det ble klart for oss at Eidsvoll 1814s stilte til bortekamp mot Oslo Vikings med QB Dustin Hawke Willingham hoppende rundt på krykker på sidelinja så vi for oss en voldsom overkjørsel. Langt mer enn sluttresultatet på 27-7 skulle tilsi. Vikings på sin side skiftet litt rundt på egne spillere, men vi tillegger nok det at kampen var jevn lenge mest til at 1814s har et ganske bra lag totalt sett som ikke ga seg selv om det neppe ga ekstremt høy selvtillit i forkant at begge importspillerne var utilgjengelige for spill i denne kampen. Ellers noterer vi oss fra denne kampen at ‘endzone pylon’ nå er ‘the touchback tower’ i funksjon, så muligens kunne scoren vært et hakk høyere enn den til slutt ble. Når det er sagt; akkurat den dommeravgjørelsen (touchback istedenfor touchdown) er betraktelig enklere på replay enn i tjohei-full-fart-der-og-da; vi ser den!

1.divisjon: Det var bare én kamp i 1.divisjon denne runden. Stryk det: Det var bare en halv kamp i 1.divisjon denne runden. Rent formelt ble det gjennomført en andre halvdel av oppgjøret mellom Olavs Menn og Tønsberg Raiders som bestod av at hjemmelaget sparket ballen til bortelaget (= 3.periode) og at bortelaget tok det velkjente ta et kne-spillet (= 4.periode). Det sistnevnte betyr forøvrig ikke å stupe inn i kneet på nærmeste forsvarsspiller, som faktisk har skjedd på norske baner en gang i tiden – heldigvis kan spillerne jevnt over litt mer nå. Men: Olavs Menn vant altså med 57 poeng mot 0 over Tønsberg Raiders på TO perioder. ÉN halvdel. Det sier en del om Olavs Menn og deres kvaliteter versus sine motstandere i årets serie, men det sier også litt for mye om hva Tønsberg Raiders leverte denne gang. Rent rangeringsmessig er det ikke et stort pluss i boka, for å si det sånn. Å trekke seg etter halvspilt kamp er vel et stort minus på mange forskjellige vis, uten at vi kjenner årsaken til valget denne gang. Vi noterer oss riktignok at et comeback neppe var i kortene, og så får vi håpe at Tønsberg Raiders kommer sterkere tilbake på hjemmebane når de møter Lillestrøm Starfighters som forkamp til et Eliteserie-oppgjør på Tønsberg sin egen bane.

2.divisjon: Et oppgjør mellom bunn Bulls og nesten-topp Vikings 2 skulle i utgangspunktet bety ren overkjøring, men slik ble det ikke. Lura Bulls kan ikke skryte på seg så altfor mye i år, men progresjon i løpet av sesongen – det kan hovedtrener Anthony Durham og hans menn skrible ned på CVen. Det holdt ikke når man uansett slipper inn greit med poeng mot et Vikings 2 hvor Derek Mann dominerte på banen. Vi gjorde intervjuer og laget highlight-film av begge lags innsats i denne kampen, og det finner du her. Det triste er at 2.divisjon skulle hatt et oppgjør til i seriespillet som rett og slett ikke blir noe av ettersom Lura ikke tar turen til Bergen, noe vi kommer tilbake til i neste ukes podkast.

Her er rankingen etter åttende runde i 2021:

#10 – Lura Bulls
(Plassering forrige ranking: #10)

Tok store steg og fikk ikke bare poeng på tavla for første gang i år, men hele 20 av dem. Taper forholdsvis klart allikevel, og siste mulighet til å snu på flisa forsvinner når man velger å ikke møte opp til siste seriekamp kommende helg. Forblir dermed på sisteplass på rankingen.

#9 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering forrige ranking: #9)

Det er dissens blant våre bidragsytere rundt #8 og #9, men til syvende og sist ender vi opp med å holde på disse plasseringene inntil innsats, resultater og kvaliteter i kommende serierunde har vist hvordan det ligger an. Starfighters ble neppe skremt av det de så av kommende motstander Tønsberg Raiders mot Olavs Menn, men så er da heller ikke Lillestrøm Olavs Menn. Kanskje ble Starfighters allikevel mest forundret av å se at Tønsberg pakket sammen etter 2 quarters + 2 spill mot Sarpingene.

#8 – Nidaros Domers
(Plassering forrige ranking: #8)

Nidaros Domers logo

Har to oppgjør igjen, og det førstkommende er hjemmekamp. Det er imidlertid mot hittil sterkt suverene Olavs Menn. Sistnevnte har ikke alltid hatt en like god tradisjon for å reise med stor tropp, men en ubeseiret sesong og (kanskje?) et ønske om å avslutte i samme stil som resten av sesongen gjør at det ikke nødvendigvis blir en spesielt lett match for Domers på hjemmebane denne gang.

#7 – Tønsberg Raiders
(Plassering forrige ranking: #6)

Tønsberg Raiders Logo

Ga seg etter en snau halvdel av kampen i Sarpsborg, noe de 13.000 på tribunen neppe var særlig glade for. Eller de 4-5 som hadde dratt langveisfra for oppgjøret i tillegg til Raiders selv, da. 0-57 på en halvdel er i utgangspunktet ingen god oppladning til siste seriekamp, og en ranking skal helst reflektere nåværende status. Årsakene til å hoppe over 2 quarters kan Tønsberg selv forklare vil vi tro, men dét resultatet på 2 quarters er vi brennsikre på at Åsane Seahawks ikke hadde stått for. Kanskje ikke så mange andre lag i Norge heller, faktisk, men én plass ned får være greit for nå og så får vi vurdere ytterligere etter kommende serierunde.

#6 – Åsane Seahawks
(Plassering forrige ranking: #7)

Er ferdigspilt takket være Lura sitt fravær fra Bergen kommende helg, så laget har ingen mulighet til selv å påvirke egen plassering på rankingen fremover. Heldigvis får de drahjelp av prestasjonene til andre lag.

#5 – Vålerenga Trolls
(Plassering forrige ranking: #4)

Vålerenga Trolls VIF logo

Kan fint motbevise denne plasseringen med prestasjonene i løpet av de kommende par ukene, faktisk selv om det ikke blir seiere – vi holder et øye med spillet. Våre stemmegivere til rankingen er ikke nødvendigvis enige i denne plasseringen alle som en, men basert på Olavs Menn sine prestasjoner, Trolls sine, og kampene som gjenstår finner vi det riktig å la rankingen reflektere nåværende status og så kan man eventuelt spille seg opp igjen via gode prestasjoner på banen.

#4 – Olavs Menn
(Plassering forrige ranking: #5)

Publikum i Østfold må helt til Trøndelag hvis de skal se sine favoritter dominere for en siste gang i år. Har perfeksjonert eget angrepsspill, og det begynner å se rimelig vakkert ut med mindre man tror at angrepsfotball MÅ være pistol/shotgun og det å kaste hvert bidige spill. Forsvarsspillet ser fysisk ganske habilt ut, og så får det heller være at motstanden er så som så (forsåvidt på begge sider av ballen), og dermed gir hakket flere muligheter til å holde score lav enn det man kanskje egentlig hadde fortjent. Nuvel; Olavs Menn har gjort det de kan gjøre med sine spillere på en overbevisende måte, og nå gjenstår en siste mulighet til å sementere 2021-inntrykket ytterligere.

#3 – Eidsvoll 1814’s
(Plassering forrige ranking: #3)

Eidsvoll 1814s Logo

Grep ikke siste mulighet til å blande seg inn i seriemesterskapsdiskusjonen, og for halv maskin ble det nok et tap mot Oslo Vikings. Gjør seg samtidig ikke helt bort, det bare manglet det siste lille (Hawke Willingham og Hall spesielt) for å utgjøre den trusselen man kunne vært. Helt klart nærmere topp 2-lagene enn de nedenfor, men resultatene taler sitt tydelige språk med 1 seier og 3 tap mot de to topplagene.

#2 – Oslo Vikings
(Plassering forrige ranking: #2)

Feier et noe skadeskutt Eidsvoll til siden, og dermed kan fokuset i sin helhet rettes mot seriefinalen mot Kristiansand Gladiators 7.november. Det blir ingen enkel affære, da Gjøran Thomassen, Leo Billgren & co. utvilsomt rister frem det som kan krype og gå av Gladiators-lisenser og playcalls for å sikre at det blir hjemmeseier. Vikings sin import-LB gjorde sakene skarpt mot 1814s, og med enkelte rotasjoner (f.eks. på QB-posisjonen) gjorde Vikings det også klart at de har mer i arsenalet enn det de viste på Gommerudbanen helgen som var. Det er bare å glede seg!

#1 – Kristiansand Gladiators
(Plassering forrige ranking: #1)

Hadde spillefri i helgen som var; nå venter en siste Oslo-tur for året når Vålerenga Trolls er motstandere på…eh…Gamle Idretten i Tønsberg! Sånn er det med tilgjengelighet på gode baner i hovedstaden når skøytesesongen er i gang. Det blir den raskeste turen Gladiators har hatt til Oslo på en stund, og så får vi se om det blir kort prosess som det ble sist (42-0) de møtte Trolls. Selv om Vålerenga skulle ta en usannsynlig overraskende seier så vil siste seriekamp 7.november være en kamp om mesterskapet for Gladiators, men et slikt tap vil naturligvis være et enormt skudd for baugen i ranking-øyemed.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x