Norges Topp-10 ranking etter runde 9

Ukens topp-10 ranking av Norges beste lag i amerikansk fotball er på plass! Det er litt bevegelse denne gangen også, inkludert en ting som skjer for første gang i år. Helt i toppen er det derimot rolig, og trolig ikke direkte endringer før semifinalene i NM. Plass 3 til 6 er imidlertid i spill allerede i kvartfinalene!

MaxEmanuelson_AX_8488
Foto: Max Emanuelson

Eliteserien: Oslo Vikings sementerte topp-plasseringen ytterligere med en soleklar seier mot Vålerenga Trolls. Sistnevntes manglende produksjon gjør på sin side at de reiser til Trondheim for å møte et lag som har passert dem på power rankingen! Med andre ord: Kvartfinalen på Lade handler også om hvem som hører hjemme blant Norges fire beste lag. Eidsvoll 1814s og Lura Bulls hadde frihelg. Sistnevnte skal også ut i kvartfinale, og noe annet enn seier vil bety at tredjeplassen på rankingen er i fare og vel så det.

1.divisjon: NTNUI Nidaros Domers tok en svært tydelig seier mot Haugesund Hurricanes, og er nå klare for kvartfinalen. Ikke bare det; de avanserte forbi Vålerenga Trolls på power rankingen, og er dermed første 1.divisjonslag som passerer et Eliteserie-lag på rankingen i år. De må vinne for å holde på den plasseringen… Åsane Seahawks sikret seg også en meget klar seier i runden som gikk, når de satte Olavs Menn på plass. Noe avansement blir det ikke foreløpig, men en seier mot Lura Bulls vil naturligvis kunne endre ganske drastisk på det.

2.divisjon: Kristiansand Gladiators dominerte mot Oslo Vikings 2, og det var en vurdering om de fortjente å klatre et hakk oppover på rankingen. Vi så imidlertid ikke nok kvalitet til å forsvare den bevegelsen akkurat nå. Kolbotn Hunters vant igjen de også, men slapp inn en bråte med poeng. Det blir nok ikke 2.divisjonsmesterskap på dem i år, selv den teoretiske muligheten synes fullstendig utopisk nå. Da står det mellom Gladiators og Tønsberg Raiders, og sistnevnte kan klatre inn på rankingen om de virkelig biter fra seg i Kristiansand om et par uker.

Ukens topp-10 plassering er som følger:

Powerranking uke 10 - 2016

 

Forrige ranking finner du her.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x