Før runden: 10.serierunde 2016

Det er tid for NM-kvartfinaler på senior og NM-semifinaler på U17! I tillegg er det litt krydder i form av nest siste serierunde for 2.divisjon. Her kan du lese våre tanker om helgens oppgjør!

10.SERIERUNDE, HELGEN 18.JUNI-19.JUNI 2016

MaxEmanuelson_J9R8631
Foto: Max Emanuelson

NM-SLUTTSPILL SENIOR: KVARTFINALER
v/Thomas Olsen & JM Henriksen

Hvem: NTNUI Nidaros Domers vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Lørdag 18.juni kl. 14:00, Lade kunstgress (Trondheim)

Gameplan Domers:

 • Etablere et balansert angrep hvor running backs bidrar til å holde presset av QBene gjennom å skape respekt for løpespillet
 • Stenge ned løpespillet til Trolls tidlig, slik at man kan konsentrere mer krefter på å stoppe pasningene
 • Trygghet i taklingene: «Wrap up», og følg opp – det bør være mange som er med for å takle ballbærer!

Gameplan Trolls:

 • Teste Domers sitt pasningsforsvar tidlig; gi dem frykt for Thorp, Hylton & co.
 • Alignment & assignment! Gjort fryktelig mye feil på dette de siste kampene; det MÅ gjøres noe med om forsvaret skal fungere og stenge ned Domers!
 • Få etablert andre løpstrusler enn bare Haaland; trenger ham hele kampen og da er det ikke så greit om «alt» baserer seg på hans tøffe løp og at han står som målskive i pocketen…

Score: Domers 26 – Trolls 38

Hvorfor vi tror de vinner: Denne har vi tygget lenge på. Riktignok sender vi Domers forbi Vålerenga Trolls i ukens power-ranking, men vi greier ikke fri oss fra tanken om at hjemmelaget skal møte tøffere motstand i denne kampen enn de har gjort hittil i år. Mye vil avhenge av hvordan Trolls reiser, og innstillingen i laget. Er de slitne etter en skuffende sesong, eller ser de muligheten til å både avansere til semifinale og kanskje -kanskje- snike seg inn i en NM-finale?

Det vet de svaret på selv, basert på treningsoppmøte, antallet spillere som reiser, hvordan stemningen er. Vi velger å gå ut fra at alle lag som deltar i et sluttspill er fokusert på å prestere best mulig, og stille med best mulig tropp. Da ser vi for oss en gruppe receivere av høy kvalitet, med Atle Haaland på QB. Ingen i 1.divisjon kan utkonkurrere det, men Domers har fremdeles spillere som Øyvind Rein og Corey Samanns hengende rundt i forsvaret. Greit; det kan bety trøbbel for Trolls sitt allerede begrensede løpespill. Samtidig; Atle Haaland husker kanskje noen av løpene han har hatt mot Domers tidligere. Noen av dem vil også kunne balansere angrepet og gjøre det farligere, mindre forutsigbart.

Domers kan skape noe de også. Om running backene er tilbake på banen -spesielt Sondre Vik Furuseth– så vil det komme yards på løp. Quarterbackene, Domers har to av dem som bidrar, er blant de bedre norske. De kan få ballen til receiverne.

Dette bør kunne bety en spennende kamp, og vi ser at det er en god miks av de som tror Domers vinner, og de som tror Trolls vinner. For vår del ender vi opp med å tippe at seieren blir med Trolls tilbake til Oslo, og at den ene semifinalen da står mellom to hovedstadslag.

Highlights fra Domers vs. Trolls 2015:

Nidaros Domers vs Vålerenga Trolls

 

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Lura Bulls
Hvor og når: Søndag 19.juni kl. 15:00, Seahawksbanen (Bergen)

Gameplan Seahawks:

 • Om ballen ikke blir kastet, så kan den heller ikke ende opp i hendene på en god receiver: Sette press!
 • Få ballen i hendene på egne atleter, og gjerne vekk fra der Lyndell Gibson er på banen
 • Utfordre Lura Bulls sitt pasningsforsvar dypt; Torgeir Veien Tundal m.fl. har egenskapene som skal til for å lage støy og finne målsonen.

Gameplan Bulls:

 • Disiplinert pasningsforsvar: Seahawks er gode nok til å utnytte folk som tar dårlige vinkler og tar sjanser som følge av ymse feilberegninger
 • Etablere løpespillet som gir nok balanse til å holde ballbesittelser i live
 • Takle, ikke «hitte». Bruke armene og sikre at ballbærer ikke kan bruke egen balanse til å løpe lykkelig videre som følge av dårlig teknikk hos forsvarer

Score: Seahawks 20 – Bulls 40

Hvorfor vi tror de vinner: Seahawks viste i forrige kamp at de hadde en løsning på QB-knipa. Nå blir motstanden av et helt annet kaliber, men fortsatt med svakheter som kan utnyttes. Mye blir også opp til innsatsen fra Åsane sine atleter. Vi tenker da spesielt på en spiller som RB Alexis Cheuquen, som har potensiale til å gi Lura Bulls større utfordringer enn de setter pris på.

For Bulls sin del blir dette en ny motstander, og en de ikke har råd til å tape mot – slik de faktisk har gjort 1 gang mot hver av motstanderne de har møtt hittil i år. Lura har riktignok vunnet 1 gang mot hver av dem også, så…spørsmålet er om de går på en blemme mot Åsane Seahawks, eller om de stiller med en god tropp og tar dette så seriøst som det må tas for å vinne. Om Seahawks lukter blod, holder det jevnt og Lura blir frustrert, så kan det ende med hjemmeseier.

Vi tror ikke det ender der. Vi tror bortelaget blir for sterke, både i angrep og forsvar. Da er det altså en seier til Lura Bulls vi tipper på, og dermed en semifinale på Bøn mellom Eidsvoll 1814s og Lura Bulls.

Highlights fra Seahawks sin åttendedelsfinale mot Olavs Menn:

Åsane Seahawks vs. Olavs Menn 11.06.16

 

Highlights fra Bulls sin hjemmekamp mot Vålerenga Trolls:

Highlights Bulls vs Trolls June 4th 2016

 

 

2. DIVISJON
v/JM Henriksen

Poengtrekk på tabellen nedenfor skyldes manglende antall dommere i klubben og eventuelt andre administrative blundere.

K S T + = Poeng
Kristiansand Gladiators 5 5 0 205 27 178 10
Kolbotn Hunters 5 5 1 192 94 98 10
Tønsberg Raiders 4 4 0 140 46 94 8
Oslo Vikings 2 5 3 3 161 189 -28 6
Vålerenga Trolls 2 6 2 4 147 165 -18 3
Gjøvik Swans 5 2 3 63 96 -33 3
Lillestrøm Starfighters 5 2 3 86 92 -6 2
Tromsø Trailblazers 4 0 4 7 133 -126 0
Fredrikstad Kings 5 0 5 13 172 -159 0

Ukens tabell for D2.

Hvem: Tromsø Trailblazers vs. Fredrikstad Kings
Hvor og når: Lørdag 18.juni kl. 14:00, Stakkevollan kunstgress (Tromsø)
Om lagene/kampen: Divisjonens jumboer skal gjøre opp om hvem av dem som blir det første til å sikre seg en seier! For Kings sin del er dette årets siste seriekamp, og dermed også siste mulighet til å sikre en W. Om de reiser med en grei tropp bør de kunne gi Trailblazers kamp. Tromsø har to kamper igjen for sitt vedkommende. Begge er mulige seiere, men det er nok i dette oppgjøret de har de aller største håpene om å juble for å ha scoret mer poeng enn motstanderen ved kampslutt.

Foto: Tønsberg Raiders
Kan disse gutta juble nok en gang? Foto: Tønsberg Raiders

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Gjøvik Swans
Hvor og når: Søndag 19.juni kl. 14:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Om lagene/kampen: Swans reiser til Tønsberg med muligheten til å spolere Tønsberg sin plettfrie sesong, og dermed påvirke utfallet i toppen av 2.divisjon. For Gjøvik sin del er det også muligheten til å få en sesong med 50% seiere. Raiders er for lengst forbi det, og om de ikke ser forbi Swans fordi fokuset er på bortekampen mot Kristiansand Gladiators 26.juni, så bør det være gode muligheter til å sikre at laget fortsatt er ubeseiret i seriespillet 2016. Noen selvfølge er det derimot ikke; Gjøvik Swans har vist betraktelig med liv denne sesongen.

 

 

NM-SLUTTSPILL U17: SEMIFINALER
v/JM Henriksen

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Lørdag 18.juni kl. 14:00, Bøn teltleir (Eidsvoll)
Om lagene/kampen: Tønsberg Raiders tar turen til Bøn for å møte et bunnsolid Eidsvoll 1814s. Sistnevnte må finne seg i å være klare favoritter i dette oppgjøret. Laget vant NM i fjor, og har altså muligheten til å gå til NM-finale for andre år på rad. Tønsberg Raiders har hatt en grei sesong, men må utrette mirakler for å ta en overraskende seier her.

Eidsvoll 1814s U17 2016 - foto Robin Sayyah Efoto AS
Foto: Robin Sayyah / Efoto AS

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Oslo Vikings Rød
Hvor og når: Søndag 19.juni kl. 14:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: Husker du NM-finalen på U17 i 2014? Det gjør garantert Trolls, som hadde vært suverene hele den sesongen, men som tapte svært overraskende for Oslo Vikings i finalen. Kan dette Vikings-laget repetere en slik overraskelse og dermed snike seg til finalen selv om de i semifinalen møter et Vålerenga Trolls som er soleklare favoritter til å være laget som møter Eidsvoll 1814s i finalen? Vi har våre tvil, men husker også godt finalen i 2014…

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x