Vi spår 2. divisjon 2017 – del 1

Foto: Kristian Ringen

I går gjennomgikk vi årets U17 serie – i dag er tiden kommet til årets 2. divisjon! Her vil vi også gi våre spådommer til hvordan vi tror tabellen vil se ut ved sesongslutt. 

Norsk 2. divisjon har opplevd et stort frafall av lag de siste årene, men heldigvis er den største grunnen til at det at lag har beveget seg opp i divisjonssystemet. I 2015 besto divisjonen av 12 lag, i 2016 av 9 lag og i 2017 består den av 7 lag. Fjorårets to beste lag, Kristiansand Gladiators og Kolbotn Hunters, har rykket opp til 1. divisjon, og mens Tromsø Trailblazers dessverre ikke klarte å samle nok spillere til et lag i 2017 får vi i stedet et helt nytt initiativ i form av Kongsvinger Fortress. Ålesund Phoenix skulle i utgangspunktet også ha vært med i divisjonen, men de ble tvunget til å trekke seg grunnet spillermangel for noen uker siden.

Som i fjor er seriespillet i 2. divisjon delt inn i en pulje og en tabell og alle lagene møter hverandre en gang i serien. Dette gir totalt seks kamper per lag.

 

Lagene i 2.divisjon 2017

La oss først ta en kikk på hvilke lag som er i 2.divisjon 2016. Disse er i alfabetisk rekkefølge:

  • Fredrikstad Kings
  • Gjøvik Swans
  • Kongsvinger Fortress
  • Lillestrøm Starfighters
  • Oslo Vikings
  • Tønsberg Raiders
  • Vålerenga Trolls

Alle lagene utenom Kongsvinger spilte altså i 2. divisjon i fjor.

 

Serien og vår dekning av den

Seriespillet starter søndag 23. april. Da tar Lillestrøm Starfighters i mot årets nykommere Kongsvinger Fortress. Dette er den eneste 2. divisjonskampen i første serierunde, men deretter spilles det 2-3 kamper hver helg frem til de to siste helgene. Siste seriekamp i 2. divisjon går i Kongsvinger den 25. juni når Kongsvinger tar imot Fredrikstad Kings. Fortress får altså æren av å spille både årets første og årets siste 2. divisjonskamp i sin første sesong.

Som i fjor er det ingen form for plasserings- eller sluttspill i 2. divisjon. Laget med flest poeng på tabellen ved serieslutt er seriemestere. Slik vi har forstått det er det heller i år ikke planlagt noe direkte opprykk mellom 2. divisjon og 1. divisjon, men det er heller en sportslig og administrativ vurdering fra forbundets side.

Det er fortsatt slik som de siste årene, at 2.divisjon spiller 9-mannsfotball. 1.divisjon og Eliteserien spiller 11-mannsfotball.

Det var Kristiansand Gladiators som ble seriemestere i 2. divisjon i fjor, men de er nå i 1. divisjon. Hvem tar over i 2017? Foto: Lukasz Kadziolka

I dag og i morgen skal vi ta for oss 2. divisjon 2017 og våre spådommer for hvordan det hele kom til å ende. Fjorårets tipping var nok ikke vår beste, men vi hadde ihvertfall tippet riktig seriemester. I år føler vi derimot at divisjonen er mye mer åpen. Utfordringen med å tippe noe som helst i forsesongen når det gjelder norsk amerikansk fotball, er at det i liten grad er tilgjengelig noe å vurdere på bakgrunn av.

Heldigvis eksisterer det gode ordninger for filmdeling her til lands, men det gjelder når sesongen først er i gang, og hittil primært på toppnivået. Derfor vil vi fort kunne bomme grovt på et lag hvor vi kun har noen setninger fra 1-2 personer å forholde oss til, og ikke noe film fra scrimmager eller treningskamper som gir en mer reell mulighet til selv å vurdere laget. Vi mener allikevel at det er positivt for interessen rundt serien(e) å legge ut noen forhåndstips, og det forstår vi også av positive tilbakemeldinger vi får stort sett gjennom hele året rundt dette. Det er også flere lag som er åpne rundt å dele informasjon, og vi vil rette en spesiell takk til disse som har forstått at publisitet over tid vil gi sporten vår økt interesse!

Vi kommer heller ikke i år til å tippe resultater utover sesongen i 2. divisjon. Årsaken til dette er både at 2. divisjon er et inngangsnivå, og at Eliteserien og 1. divisjon nå har såpass mange lag at det vil ta det meste av tiden å få til god dekning der.

Om det skulle vise seg å være stor interesse for resultattipping og denslags spådommer runde for runde i sesongen, så kan vi komme til å revurdere vårt ståsted på dette punktet, men det ovennevnte er ihvertfall slik det ligger an nå.

 

Serieoppsett

Tilbake til 2.divisjon 2017 og serieoppsettet, som ser slik ut:*

* I ettertid av at artikkelen ble publisert ble vi informert om at kampen mellom Trolls og Vikings som skulle gått 30. april er flyttet til 22. april.

Som nevnt tidligere har 2. divisjon et ganske enkelt oppsett ved at det er syv lag som alle møter hverandre en gang i løpet av serien. Dette gir totalt seks kamper per lag noe som er samme antall som i 2016 og en mer enn i 2015. Det å spille seks kamper i løpet av et år er på ingen måte noe godt serietilbud, men utifra hva vi har å forholde oss til i Norge så må det sies å være helt greit.

Del 2 og litt mer lesestoff!

I morgen skal vi presentere våre tanker for hvordan det går i 2.divisjon 2017 og de forskjellige lagene der. I de fleste lagenes tilfeller har vi svært begrenset informasjon å gå ut fra. I noen få tilfeller har vi hatt gode muligheter til å vurdere takket være å ha sett kamper, treninger, og/eller film.

Som en avslutning på dagens artikkel om 2.divisjon, og før vi i morgen vurderer 2017-sesongen og lagene, la oss ta et tilbakeblikk på hva vi skreiv før sesongen tok til i 2016.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x