Vi spår 2. divisjon 2017 – del 2

I går gikk vi igjennom oppsettet for 2.divisjon 2017, med hvem som er deltakende lag, serieoppsett, et tilbakeblikk på 2016, og litt mer tanker rundt forutsetningene for gjennomføring av sesongen og dekning av den.

I dag har turen kommet for våre spådommer om hvordan det hele kommer til å ende i 2.divisjon 2017!

Nedenfor gir vi deg våre tanker om rekkefølgen i 2.divisjon ved seriespillets slutt:

 

7. FREDRIKSTAD KINGS (0 seier, 6 tap)

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2017-sesongen:
Vi har pratet med.. Fredrikstad Kings

Plassering i 2016: 9.plass (av 9) i 2.divisjon

Vår begrunnelse: I fjor tippet vi at Kings skulle klare å vinne én kamp og med det ende som nr. 8 av 9 på tabellen. Selv om de var nære ved to anledninger (de tapte 7-10 mot Swans og 0-9 mot Trailblazers) klarte de aldri å dra i land en seier.

Kings vs Starfighters 2014 - foto Kristian Ringen

Kings har erklært Lillestrøm som sine erkerivaler. Hvem vinner dette oppgjøret i 2017? Foto: Kristian Ringen

På tross av at Kings havnet ned på tabellen i fjor så gjorde de likevel et steg fremover fra 2015. Den gang scoret de kun 10 poeng og slapp inn hele 252. I fjor var dette forbedret til å score 13 poeng og slippe inn 181. Vi har selv sett at Kings defense har forbedret seg videre fra i fjor, men vi tror fortsatt de vil ha store problemer med å produsere når de selv har ballen. Det er kanskje riktig at «Offense wins games, defense wins championships», men for å i det hele tatt nå en «championship» er man nødt til å vinne et par kamper først dessverre. Og rykke opp et par divisjoner da.

 

6. KONGSVINGER FORTRESS (1 seier, 5 tap)

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2017-sesongen:
Vi har pratet med.. Kongsvinger Fortress

Plassering i 2016: Deltok ikke i seriespill.

Vår begrunnelse: Kongsvinger Fortress er årets nykommer og vi vet lite om klubben fra Hedmark. Vi vet derimot at de har vokst seg store relativt raskt og har fått på plass både senior og juniorprogram. Seniorlaget har også spilt flere scrimmager mot Gjøvik Swans så de er ikke helt uforberedt når de går på banen for første gang.

Foto: Fortress Facebookside

På tross av at de er nye tror vi Fortress kommer til å bite godt ifra seg i sin første sesong. Laget er ledet av Erik Fjellum som har bakgrunn som blant annet formann i Hamar Ruins, og det å ha personer med erfaring i en ny klubb er gull verdt. Vi tror Kongsvinger kommer til å få ihvertfall en seier i år, også gjenstår det å se om de klarer å kjempe seg til flere.

5. LILLESTRØM STARFIGHTERS (2 seier, 4 tap)

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2017-sesongen:
Vi har pratet med.. Lillestrøm Starfighters

Plassering i 2016: 6.plass (av 9) i 2.divisjon

Vår begrunnelse: Lillestrøm viste en klar forbedring fra tidligere år i 2016, mye på grunn av en ny hovedtrener og quarterback i form av Percy Croffie-Siame. Dette kom tydelig form i Lillestrøms andre kamp når de til alles forbauselse slo Vålerenga Trolls II hele 26-7.

Starfighters i 2016. Foto: Lukasz Kadziolka

Dessverre for Lillestrøm var denne seieren over Trolls det største lyspunktet for sesongen. De eneste andre kampene de gikk seirende ut av var mot seriens to bunnlag – Kings og Trailblazers. Dette var nok ikke helt på nivå med forventningene internt, så det er nok et revansjelystent lag i Lillestrøm. Klubben har fortsatt Percy med på laget, og vi forventer at Lillestrøm vil være konkurransedyktige i år men vi tror ikke det vil holde mot ligaens beste.

 

Oslo Vikings red on white logo

4. OSLO VIKINGS II (3 seiere, 3 tap)

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2017-sesongen:
Vi har pratet med… Oslo Vikings

Plassering i 2016: 4.plass (av 9) i 2.divisjon

Vår begrunnelse: Oslo Vikings stilte med et andre-lag for første gang på en stund i 2016, noe som virket å fungere godt for klubben som også ble norgesmestere i fjor. Andrelaget hadde en grei sesong i fjor, men nådde ikke opp mot de beste lagene i divisjonen.

Norgesmesterne 2016: Oslo Vikings. Foto: Henning Ringlund

Heldigvis for Vikings del så er to av de tre lagene som slo dem i fjor nå ikke lenger i divisjonen, men likevel tror vi ikke Vikings II vil hevde seg i toppen i år. Årsaken er delt men en grunn er at personen som var Quarterback på Vikings II i fjor nå har tatt steget opp og skal lede klubbens Eliteserielag. Som alle som har drevet med fotball vet, så er ikke QB en enkel posisjon å erstatte, og i tillegg vet at lagene vi har rangert over Vikings har tatt store steg fremover. Vi tror Vikings vil hevde seg i årets sesong, men ikke helt i toppen.

 

Logo Swans

3. GJØVIK SWANS (4 seiere, 2 tap)

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2017-sesongen:
Vi har pratet med… Gjøvik Swans!

Plassering i 2016: 5.plass (av 9) i 2.divisjon

Vår begrunnelse: Gjøvik har hatt en humpete vei siden de entret divisjonssystemet i 2014. De gikk fra en andreplass i 2014 til nesten bunnplassering i 2015 før de kravlet seg opp til å være midt på treet i 2016. I år tror vi Swans vil ta enda et steg oppover.

Gjøvik Swans kickoff foto Kristian Ringen

Foto: Kristian Ringen

Årsaken til dette er at vi vet at Gjøvik har stor interesse av det selv. De har gjennomført treningsleirer med både 1. divisjonsklubben Kolbotn Hunters og Eliteserieklubben Eidsvoll 1814’s i forkant av årets sesong. Førstnevnte hadde de også en scrimmage mot hvor de bet godt fra seg. De spilte også en full treningskamp mot Vålerenga Trolls II sist helg hvor de møtte med over 30 spillere og spesielt et forsvar som utmerket seg meget positivt. Jeg tror ikke det holder til topplassering i år, men de vil definitivt være med å hevde seg i toppen.

 

2. TØNSBERG RAIDERS (5 seiere, 1 tap)

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2017-sesongen:
– Vi har pratet med.. Tønsberg Raiders

Plassering i 2016: 3.plass (av 9) i 2.divisjon

Vår begrunnelse: Tønsberg kom på tredje plass i 2. divisjon i fjor, og begge lagene som gjorde det bedre er nå å finne i 1. divisjon. Naturlig nok forventer vi altså at Tønsberg er sterkt motivert til å vinne årets 2. divisjon.

Foto: Tønsberg Raiders

Vi har også fått sett litt film fra en scrimmage som Tønsberg spilte tidligere i år og vi så et lag som virket meget solid. De har en god Quarterback for nivået, og man kommer langt med det. Forsvaret så også meget solid ut. Jeg tror Tønsberg er en av kandidatene til å gå seirende ut av årets serie, men jeg tror ikke de vil nå helt opp på grunn av..

 

Trolls blinking logo

1. VÅLERENGA TROLLS II (6 seiere, 0 tap)

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2017-sesongen:
– Vi har pratet med… Vålerenga Trolls!

Plassering i 2016: 7.plass (av 9) i 2.divisjon

Vår begrunnelse: Fjorårets sesong var helt krise for andrelaget til Norges eldste gjenlevende klubb. Derfor har hovedtrener Scott Boer gjort sitt for å sørge for at det som skjedde i fjor, det skal ikke skje igjen. Vi har fått tall på at Trolls disponerer over 70 spillere til sine to seniorlag, og det er kun 20 stk som må reserveres Elitelaget. Dette betyr at med mindre de to lagene spiller på samme dag vil laget i 2. divisjon ha mulighet til å stille med 50 spillere.

Foto: Max Emanuelson

To lag som møtes både i Eliteserien og 2.divisjon. Foto: Max Emanuelson

I tillegg til den store spillerstallen har Trolls blitt forsterket med fire spillere fra Nidaros Domers som meldte overgang til Trolls etter at Domers trakk seg fra Eliteserien. Blant disse finner man Johannes Moe som var Domers quarterback i fjor og startet som QB for andrelaget når de spilte treningskamp mot Swans forrige helg. Laget vi så i den kampen virket meget solid, men unntak av den offensive linjen, men den regner jeg med at Scott Boer vil klare å få orden på før seriestart. Derfor vil mitt tips være at Trolls II vil gå av som seriemestere i 2. divisjon i 2017.

 


 

Redaksjonens vurdering

OV vs Glads 2013 - foto Lukasz Kadziolka

Foto: Lukasz Kadziolka

Oversikten du kunne lese ovenfor, står for undertegnedes regning. Men: Vi gjorde samtidig en undersøkelse på bakrommet av hva redaksjonen hos Amerikansk Fotball tror. Noen redaksjonsmedlemmer avstod fra å gi sitt synspunkt, men 4 personer ga sin vurdering og rangerte lagene fra #1 til #7. Deretter aggregerte vi opp disse tallene og kom frem til følgende vurdering for redaksjonen som helhet:

 

 1. Tønsberg Raiders
  19 poeng av 28 mulige (førsteplass gir 7 poeng, sisteplass 1). 1 av 4 førsteplasser
  Høyeste plassering: #1
  Laveste plassering: #2
  onepixel2. Vålerenga Trolls II
  15 poeng. 2 av 4 førsteplasser.
  Høyeste plassering: #1
  Laveste plassering: #5
  onepixel3. Gjøvik Swans
  14 poeng. 1 av 6 førsteplasser. Vinner tie-breaker pga. 1 førsteplass.
  Høyeste plassering: #1
  Laveste plassering: #7
  onepixel4. Oslo Vikings II
  14 poeng.
  Høyeste plassering: #3
  Laveste plassering: #4
  onepixel5. Lillestrøm Starfighters
  11 poeng.
  Høyeste plassering: #4
  Laveste plassering: #5
  onepixel6. Fredrikstad Kings
  6 poeng.
  Høyeste plassering: #5
  Laveste plassering: #7
  onepixel7. Kongsvinger Fortress
  5 poeng.
  Høyeste plassering: #6
  Laveste plassering: #7
  onepixel

Med dette er vår forhåndsvurdering av 2.divisjon 2017 over. Hvordan ser din rekkefølge ut når det gjelder hvem som ender opp som #1, og hvem som plasserer seg hvor nedover til #7? Legg gjerne igjen en kommentar om hva du tror! Hvem vinner?

[yop_poll id=»92″]

Vi gleder oss til sesongen er i gang, og det er vi sikre på at mange rundt om i hele Norge gjør også. Vi ønsker alle lagene i 2.divisjon lykke til med sesongen 2017!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x