Draft Preview – AFC North

AFCN

AFC North er for tiden, og tradisjonelt en sterk division. Både Steelers og Ravens har vunnet Superbowl i nyere tid. Bengals har vært i playoff 4 sesonger på rad, som kjent uten å vinne en kamp. Browns har tilsynelatene stått på stedet hvil i alle år, men har i år et respektabelt lag, og attpåtil 2 picks i første runde. Her går vi gjennom lagenes viktigste behov, og prøver å se hva det er de kommer til å addressere første helgen i mai. 

Pittsburgh Steelers

Superbowl-vinneren fra 2005 og 2009 har under Mike Tomlin vært kjent som et lag som kan slå alle, men samtidig også tape for alle. Per dags dato har Steelers et meget farlig offense, men et for svakt defense til å kunne utfordre om Lombardi-trofeet.

Steelers største behov er cornerback, linebacker, safety, og tight end, i den rekkefølgen. I vår mockdraft nevnte vi at deres aldrene secondary måtte addresseres, og dette er fortsatt tilfellet etter noen uker med free agency. Det er behov for to nye CB, og 1, kanskje 2 nye safeties, avhengig av hva som skjer med Troy Polumalu. I tillegg har de store behov for en outside linebacker som kan sette press på motstanderens QB. Jason Worilds la opp, Jarvis Jones ser ut som en bust, og James Harrison blir 37. I tillegg kunne man trengt en yngre tight end for å ta over etter Heath Miller i ikke altfor fjern fremtid, imidlertid er det en særdeles svak årgang av tight ends i 2015.

Det er som kjent umulig å se i krystallkulen hvem som er tilgjengelig når Steelers velger som nr 22,men flere gode CBs skal være tilgjengelig, inkludert Marcus Peters fra Washington som undertegnede har til Steelers i sin mockdraft. Ellers er Jalen Collins fra LSU, Kevin Johnson fra Wake Forest eller Quentin Rollins fra Miami (Ohio) sannynligvis tilgjengelige her. Skulle Steelers gå for OLB er Alvin «Bud» Dupree fra Kentucky et ikke usannsynlig valg, eventuelt bør også Eli Harold fra Virginia også være tilgjengelig.  Vi i Amerikansk Fotball føler oss sikre på at det blir enten CB eller OLB i første runde for Pittsburgh Steelers.

 

Cleveland Browns

Laget alle elsker å rakke ned på har i år luksusen av å ha to valg i første runde. Det kommer godt med, for her er det mange behov. I fjor ble første runde brukt på QB Johnny Manziel, i skrivende stund befinner han seg på et rehabiliteringssenter for det som mest sannsynlig er alkoholbruk, og er følgelig ikke en spiller de baserer seg på. De har hentet Josh McCown som et fungerende alternativ, om enn på kort sikt. Ingen vet det sikkert, men vi kan ikke utelukke en QB for Browns. I tillegg trenger de desperat, men ikke så desperat som tidligere, noen McCown/Manziel/ny spiller kan kaste til, både WR og tight end. Jordan Cameron forsvant til Dolphins, mens ingen vet om Josh Gordon noen gang kommer tilbake. De har hentet Brian Hartline og Dwayne Bowe, men trenger likevel en ung playmaker på utsiden. I tillegg var Browns dårligst av alle lag mot run ifjor. Signeringen av Randy Starks hjelper, men det er fortsatt behov for en nose tackle, noe vi også spår i vår mockdraft.

I diverse mock drafts finner man både en trade opp for Marcus Mariota, men også at de bruker begge valgene til å fylle hull. Både WR, DT og OL blir mocket til Browns, som har picks 12 og 19. Det er ikke usannsynlig med en trade opp for Mariota i dette scenarioet. På WR blir både Kevin White fra West Virginia, Jaelen Strong fra Arizona State, Devante Parker fra Louisville og Breshad Perriman fra Central Florida nevnt. Førstnevnte tror vi er gått for lenge siden når Browns velger, men de andre er alle reelle muligheter i en sterk klasse av receivers. På defensive line er Eddie Goldman fra Florida State, Danny Shelton fra Washington og Malcolm Brown fra Texas nevnt. I vår mock har vi tippet en WR til Browns på 12, en bombe i form av Amari Cooper, og Malcolm Brown på 19.

nfl_a_johnny-manziel_mb_600x400
Johnny Football i kjent positur. Blir han å se på banen?

 

Baltimore Ravens

Ravens er et veldrevet lagtvers igjennom vi som regel finner i toppen av AFC North år etter år, så hvor er behovene for laget som var ytterst nær å slå ut Patriots? Svaret er som de fleste andre, utrolig nok: mange. DT Haloti Ngata dro til Lions, WR Torrey Smith til 49ers, WR Steve Smith blir 36 år og OLB Pernell McPhee dro til Bears. I tillegg er det tynt på CB bak Jimmy Smith. I tillegg kan det argumenteres for at det er behov for en running back. Justin Forsett ble resignert, men er 30 år gammel.

Ravens har valg nr 26 og i mock drafts er det en hel del forskjellig som blir nevnt. Et populært valg er WR Jaelen Strong fra Arizona State som ville blitt et stort,fysisk mål med solide hender for Joe Flacco. Receiverposisjonen er syltynn hos Ravens, og det er ikke utenkelig at 2 valg blir brukt på dette i draften. Andre mulige alternativer er Breshad Perriman fra Central Florida, og Dorial Green-Beckham fra Missouri.

Ellers blir naturligvis erstattere for Haloti Ngata nevnt. Eddie Goldman fra Florida State og Arik Armstead fra Oregon er muligheter. CB kan heller ikke utelukkes, men undertegnede har fortsatt til gode å se en mock draft med en corner til Ravens i første runde. Om de skulle gå for dette vil Byron Jones fra Connecticut, Kevin Johnson fra Wake Forest, P.J. Williams fra Florida State eller Jaelen Collins fra LSU muligens være der på nr 26. Ellers er det flere mockdrafts som følger vår egen, og tipper en RB, Todd Gurley fra Georgia eller Melvin Gordon fra Wisconsion til Ravens i første runde selv om dette ikke er deres største behov. Vi har tidligere omtalt Todd Gurley. Han og Melvin Gordon er begge potensielle topp 5 RB i ligaen og må kunne kalles steals i slutten av første runde.

Jaelen Strong- Flaccos nye favoritt?
Jaelen Strong- Flaccos nye favoritt?

Cincinnati Bengals

Bengals velger i år som nr 21, en plass det følgelig er vanskelig å si hvem som er tilgjengelig på. Bengals har et bra lag jevnt over, men det er alltid mulig å oppgradere seg i denne sporten. Bengals har aller størst behov på linjene, altså offensive og defensive line. Deres tidligere fryktede d-line genererte for lite pass rush ifjor, og var i tillegg ikke like staute mot run som normalt. I tillegg har de et behov for å bli yngre og bedre på linja som skal beskytte Andy Dalton. I tillegg kan en wide receiver forsvares, spesielt med tanke på at mange mener Dalton ikke er god nok. Flere våpen enn A.J. Green, Marvin Jones, Tyler Eifert og Gio Bernard trengs.

I mock drafts er det en klar overvekt av defensive og offensive line som spås til Cincinnati, men også wide receiver har vært nevnt. Arik Armstead fra Oregon og Malcolm Brown fra Texas nevnes som aktuelle DT-prospekter for Bengals. Noen mener at Randy Gregory fra Nebraska kan falle på grunn av den positive marihuana-testen, og kan bli tatt av Bengals i lys av deres tradisjon for å gi spillere nye sjanser. I tillegg er det behov for både end og tackle i deres 4-3 scheme. På offensive line blir Andrus Peat fra Stanford og Ereck Flowers fra Miami lansert som mulige valg. På receiver blir Dorial Green-Beckham nevnt av flere, som også kan ses i sammenheng med ovennevnte tradisjon. DGB har hatt problemer med sitt forrige lag Missouri(innbrudd, marihuana, you name it), skiftet til Oklahoma, og spilte ikke hele fjorårssesongen. Rent fysisk blir han sammenlignet med Calvin Johnson,men hvem vil ta denne sjansen i en draftklasse full av gode receivers? Kanskje Bengals vil.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x