Etter runden: 12.serierunde 2015

I ‘Etter runden’ oppsummerer vi den norske serierunden og helgen som nettopp er forbi, ser på resultatene, og ikke minst sammenligner med hva vi trodde i forkant.

12.SERIERUNDE, HELGEN 27-28.JUNI 2015

 

ELITESERIEN
v/Bård Strøm

 

Semi 2015 1814s vs Domers

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. NTNUI Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 27.juni kl. 14:00, Bøn Stadion (Eidsvoll)
Score: 1814s 59 – Domers 6
Scoren vi tippet i forkant: 1814s 48 – Domers 7

Om kampen: Kampen lignet en god del på forrige møte mellom disse to lagene, vel to uker tilbake. Eidsvoll 1814´s var klart dominerende, mens Nidaros Domers har desverre hatt en litt negativ formutvikling gjennom sesongen. Eidsvoll fikk en grei start på kampen med tre ubesvarte TD’s før Nidaros Domers satte inn sin første og eneste TD i kampen. På stillingen 20-6 kunne det bli spenning i kampen, men Eidsvoll gikk raskt opp igjen til 27-6, og med fire turnovers (en fumble og tre interceptions) på de påfølgende drivene var det ikke lengre håp for gjestene fra Trondheim. Hjemmelaget ledet 47-6 ved pause. Det ble litt jevnere utover i andre omgang, men Eidsvoll hadde full kontroll inn til slutt.

Spillerbørs:

  • 3 stjerner: #3 Aaron Harris, RB Eidsvoll 1814´s. Nærmest lekte seg mot Domers forsvarerne. Satte inn fire touchdowns totalt med flere andre lange løp.
  • 2 stjerner: #38 Geir Kristian Hoel, FB Eidsvoll 1814´s. Om ikke Harris gjorde løpene så var det Hoel. Kvernet gjennom forsvaret dagen lang og scoret en touchdown.
  • 1 stjerne: #8 Nicolai Nørstrud, WR Nidaros Domers. Scoret en virkelig flott touchdown for bortelaget og viste at han er blant norges fremste atleter når det gjelder å gripe en ball og omgjøre det i yards etterpå.

Hva vi lærte om lagene: Det er veldig vanskelig å si hva vi lærte om lagene. Vi har allerede kommentert at Domers har hatt en negativ formkurve mens Eidsvoll har hatt en positiv formkurve mot slutten av sesongen. Men Domers sitt forsvar har vært usedvanlig svakt, selv om defensiv linje var et lite lyspunkt i denne kampen. For Eidsvoll virket Harris og Hoel skarpe, men ante vi halting på Harris? Er han 100% inn mot finalen?? Eidsvoll vil definitivt være avhengig av nettopp det! Ellers kan vi ta med at Eidsvolls QB Eivind Brekke virker stadig tryggere i backfield hos Eidsvoll. Timingen på pasningene virker fortsatt litt for off dersom han ikke kaster til Søgaard, men han har ro og autoritet, ikke minst takket være ligaens mest solide offensive linje.

 

 

Bulls vs Vikings 2015 semifinals-010
Foto: Kristoffer Andreassen

Hvem: Lura Bulls vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Lørdag 27.juni kl. 14:00, Lura Stadion (Sandnes)
Score: Bulls 28 – Vikings 13
Scoren vi tippet i forkant: Bulls 21 – Vikings 14

Om kampen: Dette ble en tøff og hard kamp i ordentlig vestlandsvær med regn og vind, mellom to lag som visste hva som sto på spill. Begge lag innledet med å flytte ballen noenlunde bra, men det var tydelig fra begynnelsen av at Oslo Vikings ikke hadde marginene med seg i denne kampen. Gjentakende gjennom kampen begynte gjestene med veldig dårlig baneposisjon. På første driven greide de ikke å konvertere en 4. og kort etter stopp av #3 Enrique Williams, og andre drive endte opp med interception av cornerback #4 Edvard Duvsete. Det var det Lura Bulls trengte for å sette sin første touchdown på en pasning fra QB #9 Harry Peoples til WR #80 Erlend Derås. Men Oslo Vikings svarte umiddelbart med kampens store arbeidshest, #3 Lorenzo Proctor, som endelig fikk uttelling for å bære laget nedover banen og satte inn 7-7. Resultatet sto seg til pause.

Andre omgang begynte langt bedre for gjestene i det Vikings raskt kom i scoringsposisjon og punchet ballen inn med fullback #22 Jesper Haug Jørgensen, og 7-13. Nå begynte det å bli varmt i kampen, og begge lag flyttet ballen bra. Lura Bulls endte opp i redzone to ganger. Et aggressivt Vikings defense jaktet quarterback Peoples stort sett over hele banen, og tvang Bulls til to Turnovers-on-downs. Men det hjelper så lite når Oslo Vikings fumbler og gir ballen vekk i omtrent ferdig-scoret posisjon, og nevnte Peoples bare trenger å bredskuldre ballen inn for å sette 14-13 på scoreboarden. At Oslo Vikings kastet kampens andre interception (#22 Simon Bruset) på påfølgende drive da de prøvde å være smarte med en half-back pass, gjorde det ikke bedre. Lura Bulls utnyttet denne feilen også ved å sende runningback #3 Enrique Williams gjennom Vikings forsvaret for en avgjørende TD og 21-13. Nå begynte det å bli tungt for Oslo Vikings som valgte å punte på påfølgende drive for å sette Bulls fast opp mot egen endzone og tvinge frem bedre baneposisjon. Det greide de nesten, for med ryggen mot veggen var det ikke så mye Bulls fikk gjort. Men når Bulls punter #88 Magnus Vadla har årets beste dag, og setter inn en 100(!!!) yards punt helt fra enden av endzone til Vikings 10. yardlinje, ble det veldig tøft for Oslolaget. De gav ikke opp, men det gjorde ikke #2 Dominic Gould for Lura heller som hadde en svært bra dag, som stadig kom seg løs rundt kanten fra sin linebacker-posisjon og traff Vikings quarterback #2 Derek Mann i ryggen og skaffet en forced fumble til hjemmelaget. Den tok Peoples godt vare på og fant trofaste #89 Ian Barkovitch i endzone for å avgjøre kampen 28-13. Og Lura Bulls var i finalen!

Spillerbørs:

  • 3 stjerner: #9 Harry Peoples, QB Lura Bulls. Kaster to touchdowns, ingen interceptions og løper inn en touchdown. Usedvanlig treffsikker med ballene, som ikke alltid ble grepet. Måtte på ny rulle unna presset for å komme seg fri. Produserte nødvendige yards med beina for å holde angrepet i gang.
  • 2 stjerner: #3 Lorenzo Proctor, RB Oslo Vikings. Utakknemlig jobb med mye sliting. Fikk en god kamp med å løpe ballen opp midten mot et noe svakt (men ikke så gale) Lura Bulls defensiv front. Scoret en TD og var hovedmotoren i Vikings-angrepet.
  • 1 stjerne: #88 Magnus Vadla, Punter Lura Bulls. Setter hvertfall to punts fra Vikings 40-45 yardlinje på 10 yardlinjen og Vikings i en elendig posisjon, før han på 21-13 punter en 100 yard lang punt med ryggen mot bunnen av endzone. Imponerende og helt avgjørende for kamputfallet! Og da kan vi også legge til en som vanlig god innsats som WR.

Hva vi lærte om lagene: Lura Bulls er i finalen for første gang (for noe lag fra Rogaland på seniornivå), Oslo Vikings er det ikke. Vet ikke om det er riktig å si at Oslo Vikings gjorde mer feil enn Lura Bulls, men Bulls traff så absolutt på de viktigste spillene, enten det var på blitzene som skapte fumble, interceptions, punts, taklinger som skapte turnover on downs, eller 4th down diving catches. Bulls hadde det, Vikings hadde det ikke. Slik blir det finale av.

 

Bulls vs Vikings 2015 semifinals-104
Dominic Gould. Foto: Kristoffer Andreassen

Rundens MVP offense: #9 Harry Peoples, QB Lura Bulls. Helt avgjørende at han har god produksjon og effektivitet. Presise pasninger og holder unna forsvaret med beina. Blåser som vanlig inn en TD selv og kaster for to TD’s.

Rundens MVP defense: #2 Dominic Gould, Strong safety/linebacker Lura Bulls. Har overtatt Jorma Bailey rollen, og gjør det med stor suksess. Skaper tre forced fumbles og noen sacks, i tillegg til å være en sikker takler lengre bak på banen. Avgjørende innsats mot Oslo Vikings.

Rundens «se opp for» spiller (ikke-import): #33 Dennis Hellebust Kristiansen, Runningback Eidsvoll 1814´s. Kommer innpå for Aaron Harris og tar jobben skikkelig seriøst. Leser blokkene bra, og selv om han mangler noe av eksplosiviteten til amerikaneren foran ham på depth chartet brøt han gjennom for noen lengre løp og ble kreditert med en touchdown også.

 

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Posted by Olavs Menn on Saturday, June 27, 2015

Hvem: Olavs Menn vs. Bergen Storm
Hvor og når:
Lørdag 27.juni kl. 14:00, Kurland (Sarpsborg)
Score: Olavs Menn 13 – Storm 8
Score vi tippet i forkant: Olavs Menn 18 – Storm 26

Om kampen: Storm kom med et begrenset mannskap, og fikk fort erfare at Olavs Menn ikke er det samme laget som tapte stort i Bergen for puljevinner Åsane Seahawks i innledningen av sesongen. Nå tok riktignok gjestene ledelsen, og det ble beviselig ikke mange turer til målsonen for de to lagene i en defensivt preget kamp. Helt på tampen våknet imidlertid hjemmelaget, som først satte en touchdown, deretter et onside spark, og til slutt scoringen du ser ovenfor. Dermed stakk Olavs Menn av med seieren. Marginen var litt for liten til at de travet forbi Storm på tabellen, men de rykket forbi Drammen Warriors takket være noen magiske minutter på Kurland.

Hva vi lærte om lagene: Sarpingene har foretatt en snuoperasjon i løpet av sesongen som har gitt en positiv utvikling etter en elendig start. For et lag som var antatt å være sterkt forbedret før sesongen i det hele tatt startet, for deretter å ramle virkelig, har man vist en evne og vilje til å reise seg som forteller noe om hva som bor i dette laget, og kanskje i fremtiden til Østfolds p.t. beste klubb sportslig sett.

Bergen Storm har lange tradisjoner, og er kun et par år tidsmessig fra å ha hatt Eliteserie-status. Nå er de formelt på vei til 1.divisjon, men å stille såpass begrenset til bortekamp, i et oppgjør som kun var noen få poeng på tavla fra å hindre en sikker plass i 1.divisjon 2016, lover ikke godt for hvor klubben egentlig står. Hvordan er treningsoppmøtet? Hvor mange prioriterer laget foran ferieavvikling o.l.? Slike ting har betydning for veien videre. Alle lagene som ender opp med å være kvalifisert for 1.divisjon 2016 har en betydelig jobb å gjøre rundt å rekruttere og snakke med eksisterende spillerstall om forventninger rundt tilstedeværelse og satsing i årene som kommer. Det gjelder forsåvidt alle lag som deltar i seriespill uansett nivå; vi har vært inne på det før.

 

 

U17
v/JM Henriksen

 

Norgesmestere U17 2015 - foto Amerikansk Fotball Norge
Årets Norgesmestere på U17-nivå: Eidsvoll 1814s. Foto: Amerikansk Fotball Norge

 

Hvem: Oslo Vikings vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når:
 Søndag 28.juni kl. 11:30, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Vikings 36 – Trolls 25

Om kampen: To lag som er mer vant til å spille NM-finaler på yngre nivå, måtte ta til takke med bronsefinalen. Det kvitterte de for med å gi hverandre hard kamp, men samtidig mye angrepsspill verdt å kikke på. Hele 61 poeng ble det tilsammen, og såpass likt fordel at det var mer underholdende enn de fleste norske kamper pleier å være. Til slutt var det Vikings som stod igjen som vinnere av årets bronsemedaljer – vi gratulerer!

Hva vi lærte om lagene: Både Trolls og Vikings er gode lag på dette alderstrinnet, og det forstår vi at ble bevist. Nå er det sommerferie noen uker, men deretter begynner arbeidet frem mot 2016. Det er liten tvil om at begge disse lagene har et sterkt ønske om å være tilbake i NM-finalen neste år, og skal de lykkes med det så må arbeidet starte tidlig. Det er nemlig flere som tenker i samme baner, og som bevist via årets finale er de konkurransedyktige…

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Nidaros Domers
Hvor og når:
 Søndag 28.juni kl. 14:30, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: 1814s 30 – Domers 12

Om kampen: Det var jevnt mellom to lag med ulik strategi tidlig, og etter en del duellering via Eidsvoll sitt løpespill og Nidaros sitt mer balanserte og pasningsrettede angrep, så tok etterhvert 1814s mer og mer over. Som scoren reflekterer greide ikke Nidaros Domers å svare på det, og dermed var det til slutt Greg Kleidons mannskap som stakk av med årets NM-tittel. Fortjent, og fortjent sølv til Domers sine krigere også!

Hva vi lærte om lagene: For en sesong for begge disse lagene. Domers måtte erstatte et enormt QB-talent i form av Johannes Moe, og det har de greid; i år ble en seiersmarsj helt frem til siste halvdel av siste kamp – der måtte de altså melde pass for et bedre lag. Eidsvoll 1814s da? Første sesongen på U17-nivå siden for XXXX år siden, og på mange måter et nytt lag som måtte formes. Det ble gjort på en ypperlig måte, og 1814s har helt klart gjort et solid grep med å ta juniorvirksomheten på alvor. Det viser igjen, og det er et godt eksempel på at om man samler kompetanse, god energi og evner å rekruttere noe – ja; da kan man på et aldersbestemt nivå nå langt ganske raskt etter inntreden i seriespill. Vi gratulerer begge disse lagene (og klubbene deres) med en kjempejobb!

 

La oss avslutte med noen fantastisk bra redigerte synsinntrykk fra U17-finalen, laget for forbundet av Kvehaugen Produksjon:

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x