Etter runden: 7.serierunde 2016

I ‘Etter runden’ oppsummerer vi den norske serierunden og helgen som nettopp er forbi, ser på resultatene, og ikke minst sammenligner med hva vi trodde i forkant. Her finner du våre tanker om kamper fra både Eliteserien, 1.divisjon, 2.divisjon og U17-nivået!

7.SERIERUNDE, HELGEN 28-29.MAI 2016

ELITESERIEN
v/Thomas Olsen & JM Henriksen

Bulls vs Vikings 2015 semifinals-099
Foto: Kristoffer Andreassen

Hvem: Oslo Vikings vs. Lura Bulls
Hvor og når: Lørdag 28.mai kl. 15:00, Frogner stadion (Oslo)
Score: Vikings 30 – Bulls 19
Scoren vi tippet i forkant: Vikings 26 – Bulls 28

Om kampen: Det ble ikke VM i scoringer, men det ble definitivt et offensivt preget oppgjør når Oslo Vikings tok i mot Lura Bulls på Frogner stadion. For all del; 7 touchdowns er bra uttelling, men det som virkelig skiller seg ut når vi kikker på kampfilm og statistikk, er den solide offensive produksjonen i form av yards.

Bulls begynte med ballen, og beveget den litt før det stoppet opp. Vikings svarte med noenlunde tilsvarende resultat. Deretter hadde Bulls en kort drive med to store spill; først en langpasning fra QB Harry Peoples til WR Edvard Duvsete, før Peoples et par spill seinere tok ballen i egne hender og løp inn for en touchdown. 7-0, og det var en føring bortelaget holdt i noen drives før et mislykket longsnap på en punt ga Vikings ballen på Lura sin 20de yardlinje. De takket og bukket for muligheten, og i det 2.periode hadde begynt, satte Vikings sin egen første touchdown for dagen når QB Dustin Hawke Willingham ga svar på tiltale og løp ballen inn. 7-7.

Bulls kunne ikke gjøre noe fornuftig med ballen neste gang de fikk den heller, og et dårlig punt ga hjemmelaget ballen godt inne på Lura sin banehalvdel. En litt lengre drive, som bl.a. inneholdt en touchdown-pasning til WR Eric Ford som ble annullert på grunn av flagg, endte etterhvert med ny touchdown når Willingham fant WR Bror Jahre i målsonen. 14-7.

Lura Bulls responderte med en svært lang drive bestående av en rekke løp og pasninger, hvor Peoples til slutt fant Edvard Duvsete i endzone for touchdown. Ekstrapoengsforsøket ble blokkert, og det stod 14-13. Det var også resultatet ved pause, og det var definitivt nerve i kampen!

I andre halvdel tok Oslo Vikings kommandoen. Det tok kort tid før Dustin Hawke Willingham fant Eric Ford på full fart inn i målsonen, og ny touchdown. 21-13. Lura svarte med en ballbesittelse som varte en stund, men dett var dett: Det endte med punt.

Vikings hadde ingen intensjoner om å svare med sitt eget punt, og etter en drive bestående av ganske mange gode løpespill i LB Lyndell Gibson sitt fravær -han stod over en god del av defensive snaps for Lura i andre halvdel av kampen- ble det tydelig at Bulls har mange spillere som trenger å trene taklinger. Driven ble imidlertid avsluttet med nok en touchdown-pasning, når Willingham fant WR Pål Wulff som unngikk en armtakling fra FS Simon Bruset og sikret 28-13 ledelse til et hjemmelag som på dette tidspunktet så et-to hakk hvassere ut – akkurat som resultatet tilsier.

Bulls maktet ikke svare, og deretter beholdt Vikings ballen på en drive som varte inn til begynnelsen av 4.periode. Et mislykket field goal-forsøk førte ikke til flere poeng på tavla. Deretter utvekslet lagene ballbesittelser som ikke ga poeng, men derimot brukte opp verdifull tid. Bulls overtok ballen etter et punt fra Vikings, og fra 11te yardlinje gjennomførte de en drive hvor en rekke skarpe pasninger fra Harry Peoples holdt det hele i live, inkludert en til en gjenoppstått Lyndell Gibson som fikk Lura inn i redzone. En touchdown-pasning fra Peoples til Edvard Duvsete i hjørnet av målsonen gjorde at stillingen ble 28-19, og det var nytt liv i kampen.

Topoengs-forsøket til Lura var imidlertid mislykket, og med i overkant av 3 og et halvt minutt igjen på klokka begynte det å bli få muligheter til å snu det for bortelaget sin del. Gibson var igjen på sidelinjen, og Vikings fikk brukt mer klokke, før Lura Bulls fikk en siste mulighet til å pynte på resultatet eller potensielt gjennomføre et mirakel. Det ble ingen av delene; istedenfor ble det Vikings som pyntet på resultatet når Harry Peoples ble sacket i egen målsone og Vikings sitt forsvar fikk gleden av å komme på scoringstavla via en safety. 30-19, and that’s all she wrote.

Statistikken fra kampen:

Vikings vs Bulls stats 2016

Du finner mer av statistikken fra kampen her på wiki.amfotball.com.

 

Spillerbørs:

  • 3 stjerner: #18 Dustin Hawke Willingham, QB Oslo Vikings. 3 touchdown-pasninger, 1 touchdown-løp. 0 interceptions. 222 passing yards. 61% completions, og attpåtil 47 yards på løp. Dette var nok noe av det Vikingshjerter hadde våte drømmer om når det ble kjent at Willingham var på vei til klubben – bra gjennomført!
    onepixel
  • 2 stjerner: #9 Harry Peoples, QB Lura Bulls. Mulighetene som returmann forsvant når Vikings valgte å unngå spark som han kunne pile avgårde med. Som QB ble det derimot en mengde yards og poeng: 236 yard passing yards, 2 TD-pasninger, 1 TD på løp, 0 interceptions. 48% completions var en klar forbedring. Også 57 yards på løp.
    onepixel
  • 1 stjerne: #58 Jonas Berntsen Hagerup, Left Tackle Oslo Vikings. Nøytraliserer motstanderens beste defensive linjemann og har full kontroll. Det er i grunnen ikke så mye mer å si.

 

Hva vi lærte om lagene: Hvis noen hadde sagt på forhånd at dette skulle bli en kamp uten en eneste interception kastet, så hadde vi neppe trodd de ordene kom fra noen som hadde tatt en tur inn i fremtiden og sett kampen. Vi registrerte faktisk ikke en eneste fumble som ble plukket opp av noen av forsvarene heller.

Derimot var det flere dårlige snaps og en del fumbles (uten turnover) som stoppet spill som ellers kunne blitt noe. Særlig rammet dette Lura denne gang. Bulls sin offensive linje slet i det hele tatt grundig mot et Vikings-forsvar som både lyktes godt på defensiv linje, samt med ekstra press de gangene det ble sendt. Lura lyktes på sin side heller dårlig med sitt press, og de gangene det lyktes ble det ofte fulgt opp med skummelt dårlige taklingsforsøk; en rekke potensielle sacks og taklinger for tap av yards, endte opp med positive yards for hjemmelaget når Lura Bulls sitt forsvar bommet på taklinger.

I angrepsspillet fant Oslo Vikings den nødvendige resepten. 384 yards totalt er ikke å kimse av. Det som virkelig er verdt å merke seg, er fordelingen av dem: 222 i lufta og 162 på bakken. Også verdt å merke seg: Vikings lyktes i stor grad med å få yards der de ønsket det når de behøvde det – mange av løpeyardsene kom eksempelvis på et tidspunkt hvor det å brenne av tid var ønskelig for Oslo-laget.

I forsvar lyktes Vikings delvis. Lura Bulls er ikke å kimse av når de får angrepsspillet til å sitte, og med 281 yards offense kan det ikke akkurat sies at Vikings stengte ned angrepet deres. Det var bare at de stengte dem ned akkurat nok til å sikre kontroll på kampen, og de forstyrret også QB Harry Peoples med et godt press som i stor grad var der hele kampen.

Det sistnevnte må også Lura sitt angrep selv ta en del av skylden for. At Bulls ikke ruller QBen ut mer er i grunnen ganske fascinerende når man ser hvor mye blokker som bommes og hvor ofte presset er der før det burde få lov til å være der. Lura Bulls sitt angrep gjorde mye bra om vi ser på yards. Det er allikevel mer å hente; pasninger droppes fortsatt for ofte, vinkelen man setter opp med for å blokke er regelmessig ikke god nok, og løpespillet utenom det QB Peoples bringer til bordet er ganske så ikke-eksisterende. Totalt ble det 45 yards på løp denne gang. Når vi vet at Peoples hadde 57 selv, så…

236 passing yards lar seg derimot høre, og det var bra fordelt mellom flere receivere. Edvard Duvsete, som ikke spilte mot Eidsvoll sist, var ledende receiver med 5 mottak for 93 yards og 2 touchdowns. Både Lyndell Gibson, Stian Jelsa og Joshua Smith bidro godt til resten av tallene.

Fordeling av ballen var også mye av nøkkelen hos Vikings, hvor 6 spillere var mottakere på andre enden av pasninger fra Dustin Hawke Willingham. Det skal bli spennende å se hvordan Eidsvoll 1814s håndterer et stadig forbedret Oslo Vikings kommende helg!

 

Vikings vs 1814s 2016 - Foto Max Emanuelson AX_3781
Dustin Hawke Willingham med ballen. Foto: Max Emanuelson

Rundens MVP offense: #18 Dustin Hawke Willingham, QB Oslo Vikings. I denne kampen er han suveren. Flotte prestasjoner, og tilsvarende resultater. Bruker hele receiver-gruppen og sprer ballen på en god måte. Skaffer også en god del yards på bakken, og bidrar i stor grad til et angrepsspill som er både underholdende å se på, og effektivt nok til å vinne kamper i Eliteserien!

Rundens MVP defense: #56 Thomas Holt Sundby, DE Oslo Vikings. Setter press på QB, kommer seg forbi double teams, safety, slår ned pasning, og er i det hele tatt en dynamo i store deler av denne kampen. Sammen med LB #44 Andreas Lid den defensive spilleren vi synes utmerker seg klarest i en offensivt preget kamp!

Rundens «se opp for» spiller: #4 Edvard Duvsete, WR Lura Bulls. 5 mottak for 93 yards og 2 touchdowns lar seg høre. Viktig brikke for Bulls som ofte er QBens favorittmål når mye står på spill.

 

1.DIVISJON
v/Thomas Olsen & JM Henriksen

Foto: Robin Sayyah

Hvem: NTNUI Nidaros Domers vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Lørdag 28.mai kl. 14:00, Lade Idrettspark (Trondheim)
Score: Domers 36 – Seahawks 0
Score vi tippet i forkant: Domers 28 – Seahawks 14

Om kampen: Domers starter med ballen, men klarer ikke å gjøre noe ut av sin åpningsdrive. Det gjør forsåvidt ikke Seahawks heller når de får ballen for første gang, men når de sparker den tilbake til Domers så begynner ting å skje. Brage Harby har god kontroll fra quarterback-posisjonen og formidler ballen i hovedsak til runningback Sondre Vik Furuseth og receiver Joakim Krabbe. Det at Seahawks begår en kritisk offside på Domers fjerde forsøk, gjør at Domers kommer seg inn i redzone og noen spill senere sørger Harby for at en 20-yards pasning lander perfekt i hendene på Krabbe i målsonen, og setter dagens første touchdown. Seahawks får det fortsatt ikke til, og når Domers får ballen tilbake setter de nok en touchdown. Denne gangen er det Johannes Moe fra QB til Mikael Rino Solstad. Noen minutter senere kaster Moe nok en touchdown pasning, denne gangen til Joakim Krabbe som setter sin andre for dagen. Seahawks klarer ikke å produsere noe nevneverdig resten av første halvdel heller, mens Domers v/ Sindre Kirkbakk beviser at de også kan sparke når de setter et 35-yards fieldgoal før pause.

I andre halvdel roer Domers ned tempoet litt, men Seahawks klarer fortsatt ikke å score. Alexander Brinchmann-Hansen tar etterhvert over som quarterback, men heller ikke han har noen nevneverdig suksess mot Domers forsvar. Nidaros setter etterhvert nok en touchdown på en pasning fra Moe til Antonios Isaksen og fjerner all tvil om hvem som er 1. divisjons beste lag. Phillip Pålsson kommer tilbake som quarterback for Sjøhaukene i fjerde periode, men til ingen nytte. Domers rekker nok en touchdown i sluttminuttene på en 60-yard pasning fra Moe til en vid åpen Krabbe for tredje gang denne kampen og avslutter med det oppgjøret vi trodde skulle bli noe mer spennende.

Hva vi lærte om lagene: Seahawks klarte virkelig ikke produsere noe som helst denne kampen. Selv et quarterbackbytte var lite vellykket og vestlandslaget så ut til å være uten svar. Heldigvis var det noen lyspunkter, og både Alexis Cheuquen, Hasse Hellan og Morten Sørfonden spilte solid.

Hos Domers var det et solid lag som møtte til kamp i helgen. Joakim Krabbe var dominerende og det spilte ingen rolle om det var Brage Harby eller Johannes Moe som kastet pasningene. Det var Moe som etterhvert fikk mest spilletid i denne kampen selv om Harby startet, noe som skyldes en skade Brage Harby pådro seg. I forsvar beviste Øyvind Rein at han fortsatt holder et høyt nivå, men Corey Sammans og Vetle Forseth var to spillere som bemerket seg i forsvar når vi så igjennom kampfilmen. Det som blir virkelig spennende nå er ikke returoppgjøret mot Åsane, men det å se hvordan Domers klarer seg mot laget som ender på bunnen av Eliteserien.

 

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. Olavs Menn
Hvor og når: Lørdag 28.mai kl. 14:00, Haugesund Idrettspark (Haugesund)
Score: Hurricanes 30 – Olavs Menn 8 
Score vi tippet i forkant: Hurricanes 14 – Olavs Menn 40

Om kampen: Kampen ble innledet med jevnt spill og progresjon begge veier. Hurricanes ble stoppet i redzone første gang de forsøkte seg, men etterhvert skulle det lykkes. Blandingen av løp og pasninger ble for mye for Olavs Menn, som på sin side hadde en rekke droppede mottak på det som kunne vært virkelig store spill.

Et stykke ut i første halvdel ble lagets klart viktigste spiller, QB Travis Cornwell, skadet når kunstgresset tok ham på en scramble. Det bidro ikke til å gjøre Sarpingene bedre – det hersker det ingen tvil om. At QB Kristian Austreim var tilbake på banen bidro derimot til at Haugesund Hurricanes kunne holde dampen oppe, og etterhvert skulle det være en solid ledelse før Olavs Menn slapp til på tampen og gjorde at de ihvertfall ikke reiste hjem uten å ha besøkt målsonen i Haugesund.

Hva vi lærte om lagene: Ja…Haugesund Hurricanes overrasket svært positivt, og viste ingen respekt for gjestene på tross av et smertefullt stortap sist de to lagene møttes. Olavs Menn på sin side viste at Vestlandet ikke er det stedet de trives best; det begynner å bli litt historie på det nå. Ettersom sjansen for at laget skal til nettopp Vestlandet for åttendedels-finalen i NM-sluttspillet, er stor, så vil det være fordelaktig å snu på den historien snarest.

Hurricanes har en god porsjon talent på laget sitt, og når det er noenlunde fulltallig ser det mer ut som det gjorde søndag, enn det har gjort store deler av denne sesongen. Det er fortsatt en seriekamp igjen, og potensielt et sluttspill hvor man kan forsøke å overraske. De lyktes utvilsomt med å overraske i runden som gikk, så hvorfor ikke..?

 

2.DIVISJON
v/Thomas Olsen & JM Henriksen

Fredrikstad Kings vs Kristiansand Glads 2016 - foto Kristian Ringen
Foto: Kristian Ringen

Hvem: Fredrikstad Kings vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når: Lørdag 28.mai kl. 14:00, Kongstenbanen (Fredrikstad)
Score: Kings 0 – Gladiators 44

Om kampen: Det var vel aldri noen reel tvil om at Gladiators kom til å ta seieren med seg hjem, men Kings hadde ingen planer om å overgi seg. Etter en sterk defensiv åpning, gikk hele første periode uten at sørlendingene kom seg på tavlen. I den andre derimot begynte scoringsfesten og Gladiators rakk å score 30 poeng før pause. I andre halvdel stilnet det litt, men ettersom den løpende klokken slo inn i tredje periode så var det ikke mye tid å score på.

Hva vi lærte om lagene: Fredrikstads defense så meget solide ut tidlig i kampen, men energien forsvant fort. Kondis har tydelig ikke vært et fokusområde for Kings i off-season, men det er nok noe de burde revurdere til neste år. Det er en markant nedgang i eksplosivitet ettersom kampen går. Angrepet sliter hele kamper, og selv om de har en kjapp runningback som bryter løs for en del yards en sjelden gang så er det langt ifra nok til å måle seg mot Gladiators.

Kristiansand tok en oppskriftsmessig seier, og fortsetter å lene seg på løpespillet til Levan Abramishvili, men beviser at de også kan kaste ballen. Oppgjøret mot Oslo Vikings på bortebane den 11. Juni blir nok noe mer spennende.

 

Hvem: Tromsø Trailblazers vs. Vålerenga Trolls 2
Hvor og når: Søndag 29.mai kl. 14:00, Stakkevollan kunstgress (Tromsø)
Score: Trailblazers 0 – Trolls 2.lag 43

Om kampen: Trolls 2 kommer på tavla tidlig og har ingen planer om å gi fra seg ledelsen. 22 poeng før pause og 21 poeng til etter viser at produksjonen holdt seg jevn hele kampen. Pasningsangrepet har tydelig forbedret seg fra sesongens tidlige kamper, og denne kampen så satt løpespillet også. Tromsø får også yards både på løp og pasningspill, men kommer aldri inn i målsonen. De forsøker derimot to field-goals, men ingen av dem er dessverre vellykket.

Hva vi lærte om lagene: Trolls 2 fortsetter å bevise at de har utviklet seg kraftig fra sesongens første kamper. Både pasning- og løpespillet sitter godt og et par play-makere begynner å komme tilsyne. Tromsø er bedre enn det resultatet skulle tilsi, men fortsatt et godt stykke under Trolls. Det at de i det hele tatt stilte lag, og i tillegg var relativt mange er derimot positivt og vi håper det fortsetter resten av sesongen.

 

Hvem: Gjøvik Swans vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Søndag 29.mai kl. 14:00, Vind stadion (Gjøvik)
Score: Swans 28 – Starfighters 20

Om kampen: Vi vet lite om kampforløpet utover at det var et jevnt oppgjør hvor det i følge Gjøvik Swans sin facebook-side stod 26-20 med 40 sekunder igjen, og med Lillestrøm Starfighters ball helt nede i bluezone (egen redzone, om du vil). De kunne potensielt gjort noen store spill og sikret seieren i siste sekund, men istedenfor ble det Swans som stod for det store spillet når de tok en safety. Påfølgende spark var onside, uten at det lyktes. Dermed hadde Gjøvik ballen og kunne sikre en lenge etterlengtet og fortjent seier!

Hva vi lærte om lagene: Gjøvik Swans har vunnet 2 og tapt 2, og det groveste tapet var kun 6-27 for Gladiators…i Kristiansand. Dette lover godt! De to gjenstående kampene mot henholdsvis Oslo Vikings 2 og Tønsberg Raiders skal bli spennende å følge med på!

Starfighters har spilt en kamp mer, men har like mange seiere. Det betyr nødvendigvis at de har 3 tap. For deres del gjenstår kun én kamp, og det er Tromsø Trailblazers så sent som 26.juni. Lillestrøm har en god mulighet til å ende 3-3, som i tilfelle må kunne sies å være en definitiv forbedring fra fjoråret.

 

U17
v/Thomas Olsen & JM Henriksen

Canes og Hawks 2016 - foto Åsane Seahawks
Hurricanes og Seahawks U17. Foto: Åsane Seahawks

Hvem: Oslo Vikings Hvit vs. Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 28.mai kl. 12:00, Frogner stadion (Oslo)
Score: Vikings Hvit X – Domers X

Om kampen: Kampen ble avlyst, men det har ikke kommet noen offisiell informasjon enda om at Vikings tapte på 30-0 på walkover. Vi oppdaterer informasjon når vi har fått det.

Hva vi lærte om lagene: 🙁

 

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Søndag 29.mai kl. 13:00, Haugesund Idrettspark (Haugesund)
Score: Hurricanes 0 – Seahawks 29

Om kampen: Etter forrige ukes oppgjør var det ikke ventet å bli spesielt jevnt i Haugesund, om enn noe jevnere ettersom Hurricanes nå var hjemmelag, mens Seahawks var bortelag. Omtrent slik ble det også. Åsane Seahawks var noen hakk bedre, og det viser igjen på scoringstavla.

Hva vi lærte om lagene: Haugesund har til gode å vinne en kamp i år, men neste oppgjør er hjemme mot Bærum. Det gir en god mulighet, selv om Ironmen er over Hurricanes på tabellen.

Åsane Seahawks har kun ett tap i år, men også kun en kamp igjen i grunnspillet. Der venter suverene Eidsvoll 1814s på bortebane, så det kan kanskje bli i overkant tøft…

 

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Søndag 29.mai kl. 14:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Score: Raiders 40 – Starfighters 7

Om kampen: Tønsberg fortsetter å være et mekka for seiere i år, også på U17-nivået. Denne gangen var det Lillestrøm Starfighters som fikk unngjelde for vestfoldingenes poengjakt, og det ble til slutt 33 poengs forskjell på de to lagene – i favør hjemmelaget Tønsberg Raiders.

Hva vi lærte om lagene: Raiders har to kamper igjen, og begge mot overkommelige motstandere. Spørsmålet blir fort hvor mannsterkt de reiser til Trondheim kommende serierunde. Det eneste laget de har tapt for er Vålerenga Trolls, som de til gjengjeld tapte stort for.

Lillestrøm Starfighters har på sin side kun en kamp igjen, og da mot nevnte Trolls. Det kan nok bli vel hardt å ta seieren i det oppgjøret, men Starfighters kan i det minste glede seg over at de allerede har en seier i år.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x