Før draften – AFC East

Draften nærmer seg med stormskritt, og selv om lagene har gjort flere grep i løpet av free agency, er det i draften man bygger lag. Det gjelder å få en blanding av startere og utviklingsspillere med det man har tilgjengelig av valg. Draften er en unøyaktig vitenskap – lagene verdsetter forskjellige kvaliteter og har forskjellige inntrykk av de samme spillerne. Samtidig så kan ting endre seg kjapt – i helgen så var Rams visstnok klare til å drafte Carson Wentz, men de siste rapportene fra Los Angeles tyder på at de har skiftet preferanse til Jared Goff. Slikt skjer.

Det er derimot en divisjon mye lengre øst enn Los Angeles vi skal ta for oss idag. I AFC East har det vært frenetisk aktivitet siden sesongen var over – vi har sett trades, store kontrakter, og Jets har enda ikke klart å resignere Ryan Fitzpatrick. I tillegg er det spørsmål rundt alle lagene, til og med forhåndsfavoritt New England, og mye av grunnlaget for høstsesongen til disse lagene legges i draften.

NFLDraft2016

 

Buffalo Bills

Valg: 1-19, 2-49, 3-80, 4-117, 4-139, 5-156, 6-192, 6-218

Behov: WR, OL, LB, DB

Noen vil kanskje si at Bills har behov for en QB, men planen er visst å satse på Taylor/Manuel, så da lar vi de holde på. Noe som hadde gjort livet til disse mye lettere hadde vært en WR som kan spille motsatt av Sammy Watkins. De mistet Chris Hogan til New England, og Robert Woods er mer en nummer 3 enn en nummer 2 receiver.

Samtidig trenger de hjelp bakerst i forsvar – de er farlig tynne på linebacker, og de mangler både en safety og en corner for å kunne kalle forsvaret sitt komplett. Reggie Ragland (LB) fra Alabama er et populært tips for laget til Rex Ryan, og han kommer til å passe bra inn i forsvaret (som nå styres av bror Rob).

Med åtte valg har Bills muligheten til å flytte seg litt rundt dersom det skulle passe de – jeg tror de blir værende i ro i runde 1, men det er ikke usannsynlig at de trader seg opp dersom Ryan finner en spiller han virkelig må ha.

Buffalo kom seg til 8-8 i fjor, men de spilte svært ujevnt, og etter en kanonstart så sleit forsvaret gjennom store deler av høsten. De har flere svake punkter på roster, men ingen åpenbare hull i den forstand – hvis de bruker draften godt er det meget mulig at de sitter igjen med 10 seire etter 2016-sesongen.

 

Miami Dolphins

Valg: 1-13, 2-42, 3-73, 4-107, 5-147, 6-186, 7-227, 7-231

Behov: OL, CB, S, WR

Score poeng. Viktig konsept i fotball, og et som Miami til tider var fryktelig dårlig på i fjor. De har en kapabel running back og satster fortsatt på Ryan Tannehill, men de trenger hjelp på den offensive linja. Høyresiden med Billy Turner og Ja`Wuan James er ganske solid, men mellom Branden Albert og center Mike Pouncey kunne man trengt en oppgradering. Det stilles også spørsmål om Albert er god nok til å holde på jobben utover sesongen – jeg tror han kommer til å klare det fint og mener at en guard er mye høyere på ønskelisten.

Rishard Matthews og Jarvis Landry er toppreceiverne til Tannehill, og de komplementeres av Kenny Stills og tight end Jordan Cameron. Skulle en av de gode receiverne falle til Miami tidlig i andre runde kan det være et smart valg for et lag som sliter med å komme seg ut av startblokkene.

Forsvaret er egentlig ganske godt forankret med Cameron Wake og nysignerte Mario Williams backet opp av Koa Misi og (den skadeforfulgte) Kiko Alonso. Byron Maxwell er heller ikke i Miami løsningen på corner, og jeg tipper Dolphins henter inn hvertfall ett prospekt for å konkurrere om en av plassene i start-elleveren til Miami sitt forsvar.

 

New England Patriots

Valg: 2-60, 2-61, 3-91, 3-96, 6-196, 6-204, 6-208, 6-214, 6-221, 7-243, 7-250

Behov: OL, WR, LB, RB

New England har vært mest aktiv i denne andre perioden av free agency. I første omgang handlet det om å få tak i wide receiver Chris Hogan fra divisjonsrival Buffalo. Hogan var en såkalt restricted free agent, noe som betyr at laget som tidligere holdt kontrakten i enkelte tilfeller får kompensasjon i form av draftvalg dersom spilleren velger å signere med en ny klubb. Bills hadde derimot ikke mulighet til å matche kontrakten Hogan fikk fra Patriots, og han kunne dermed signere uten at New England mistet draftvalg.

Patriots sendte også Chandler Jones (DE) til Arizona for Jonathan Cooper (G) og et draftvalg i andre runde. Jones var meget godt likt og en god spiller, men Patriots trenger hjelp på offensiv linje. Av litt mer tvilsomme transaksjoner kan det nevnes at de løste Dominique Easley fra kontrakten siden. Easley (DL) ble draftet i første runde for 2 år siden, og var uten tvil et stort talent. Men mange skader har bidratt til at han har fått begrenset spilletid iløpet av sine to år i klubben. Det var ikke mye penger å spare på å slippe Easley, så denne er litt vanskelig å forstå.

Kanskje den største historien rundt New England når det gjelder draften er mangel på valg i første runde. Dette ble tatt fra laget av Roger Goodell og NFL grunnet påstander om juks i forbindelse med trykket i ballene under AFC Championship i januar 2015. Feilaktig som denne avgjørelsen var – New England drafter ikke før i slutten av andre runde. Der kan man forvente en offensiv eller defensiv linjemann, eventuelt en LB eller en WR dersom de faller langt nok.

Det skal også nevnes at New England har 2 valg helt på slutten av andre runde. De har derfor muligheten til å manøvrere seg litt oppover for å kunne plukke en spiller de virkelig har lyst på, skulle vedkommende falle langt nok inn i andre runde. Belichick er ikke kjent for å flytte oppover i draften, men det er fullt mulig at New England slår til med en trade eller to i år også.

635568233320411725-PATRIOTS

«Hvor mye gleder du deg til draften? Såååååååå mye! Jeg også!»

New York Jets

Valg: 1-20, 2-51, 3-83, 4-118, 7-235, 7-241

Behov: WR, QB, LB

Selv om den største nyheten i New York er at Ryan Fitzpatrick fortsatt er på markedet klarte Jets å sikre seg en meget kompetent erstatter for Chris Ivory. Matt Forte ble av mange ansett som en av de beste tilgjengelige spillerne etter at det ble klart at Chicago ikke ville tilby han ny kontrakt. Runningbacken har hele 220 mottak over de siste 3 sesongene (hele 102 i 2014!) og har vært en av de mest produktive backene i NFL i denne perioden.

Nå er det vanlig å anta at spillere på Forte sin posisjon mister litt av piffen når de passerer 30, men kontrakten er snill for Jets og skulle Forte slå til med to solide år til har han en god forhandlingsposisjon for å kunne øke verdien sin. Så spørs det hvem som kaster ballen til han i september…

Jeg tar her utgangspunkt i at Jets signerer Fitzpatrick eller Brian Hoyer. Men skulle Paxton Lynch være tilgjengelig og Denver ikke ringer så kan det tenkes at Jets starter på nytt med ny QB allerede i første runde – flere mock drafts spår dette scenarioet.

Jets er i utgangspunktet bra stilt – håpet er at Dee Milliner skal kunne konkurre med Buster Skrine om den andre cornerbackplassen bak Darelle Revis. De grønnkledde har et behov for å forsterke linebackergruppa og dersom ovennevnte Reggie Ragland ikke går til Buffalo kan det hende han havner her.

New York kniver med Buffalo om å være det laget som kan ta over divisjonen etter New England. Da det ikke ser ut til at Patriots blir nevneverdig svakere må disse lagene tenke smart og vurdere om de enten er noen få spillere unna, eller om det krever en større gjenoppbygging.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x