Før runden: 2.serierunde 2016

2.serierunde er her, og til helgen venter hele 9 kamper! Både Eliteserien, 2.divisjon og U17 har flere kamper i helgen, mens det foregår én i 1.divisjon. Utover sesongen vil vi holde deg oppdatert på alle kamper i alle serier og vi vil inkludere tips til resultater hver uke for kampene i Eliteserien og 1. divisjon.

Hør hva Eliteserie-trenerne har å si i forkant av sesongstarten! Vi har intervjuet alle fire hovedtrenere i forkant av sesongåpningen (og to av lagene har jo fortsatt ikke sesongåpnet: Oslo Vikings og Vålerenga Trolls):

 

2.SERIERUNDE, HELGEN 23-24.APRIL 2016

Bulls vs Trolls-078
Takler Trolls Edvard Duvsete & co.? Foto: Kristoffer Andreassen

ELITESERIEN
v/Thomas Olsen & JM Henriksen

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Lura Bulls
Hvor og når: Lørdag 23.april kl. 14:00, Jordal kunstgress (Oslo)

Gameplan Trolls:

 • Teste løpeforsvaret til Bulls tidlig; finne ut om Eidsvoll-resepten fra forrige helg holder for Vålerenga også.
 • Blitz, contain og minst en safety med hjulene i orden som kan ligge bak for å plukke pasninger som ikke har god nok adresse.
 • Strekke forsvaret til Bulls ved å utfordre dem i rommet bak LBs.

Gameplan Bulls:

 • Etablere et offensivt spill med flere enn Harry Peoples som trussel.
 • Oppta nok blokkere til at Lyndell Gibson kan få arbeidsro bak dem.
 • Vise et mentalt fokus gjennom hele kampen som sikrer muligheten til å vinne.

Score: Trolls 24 – Bulls 18

Hvorfor vi tror de vinner: Hvert oppgjør i årets Eliteserie får stor betydning for sjansene et lag har til å ende opp i toppen (#1 og #2: Lagene som unngår kvartfinale i NM) eller i bunnen (#3 og #4: Lagene som må spille kvartfinale på bortebane mot de to beste fra 1.divisjon). Å havne i bunnen gir et langt tøffere løp inn mot NM-finalen, og ikke minst en potensielt betydelig økonomisk utgift på grunn av at kvartfinale er på bortebane. Denne kampen er intet unntak, og Bulls (0-1) vil få en betydelig slagside om de ikke vinner nå. For Vålerenga er dette første kamp for året. Det betyr at de vil ha en fordel av å kunne ha analysert Lura mye tettere enn det Rogalendingene kan ha gjort med Trolls, men som det ble påpekt i en kommentar på facebook-siden vår kan det også bety at de har en del rust som skal ut av systemet før spillet sitter.

Det sistnevnte kan være Lura Bulls sin vei til å gjøre kort prosess i denne kampen. Om de eksploderer ut av porten i første halvdel, så kan dette oppgjøret bli en ubehagelig affære for Trolls. Om de derimot viser mer av det manglende samspillet fra forrige kamp, så vil Trolls kunne holde det jevnt og spille seg inn i kampen. Da blir det fort et spørsmål om hvem som har mest tro på eget prosjekt og dermed lykkes i å bygge seg opp utover i kampen.

Vi ser for oss en jevn kamp, og holder på forhåndstipset vårt fra før sesongen om at Trolls tar seieren her.

Highlights fra fjorårets oppgjør mellom Trolls og Bulls:

Vålerenga Trolls vs Lura Bulls

 

 

Hvem: Oslo Vikings vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Søndag 24.april kl. 14:00, Frogner stadion (Oslo)

Gameplan Vikings:

 • Stenge ned løpespillet til 1814s og tvinge dem til lufta.
 • Få ballen i hendene på Eric Ford, også på special teams.
 • Bruke kastespillet til å spre forsvaret til 1814s ut vertikalt.

Gameplan 1814s:

 • Sette press på Dustin Hawke Willingham slik at han ikke får stå i fred og plukke forsvaret deres i stykker.
 • Som i forrige kamp: Pløye marken, bruke tid, spre ballen blant mange ballbærere og på det viset skape usikkerhet i Vikings sitt forsvar.
 • Overraske med noen trick-spill for å også vise (og lykkes med) eksplosivitet.

Score: Vikings 32 – 1814s 18

Hvorfor vi tror de vinner: Ukens kamp! Denne kampen vil fortelle svært mye om styrkeforholdet i Eliteserien 2016. Det er to år siden vi tippet Oslo Vikings som fremtidig Norgesmester. Uka etterpå ble de feid av (hjemme)banen av nettopp Eidsvoll 1814s, og endte til slutt som #4 (av 6) i serien. Her har de, etter en lengre forsesong med nok kamper til å bli klare for sesongstart, en stor mulighet til å ta førersetet i den norske toppdivisjonen.

Eidsvoll viste gode egenskaper i forrige kamp, men samtidig en ensidighet i det offensive spillet som de nok vet at de må være forberedt på å kompensere for på et eller annet vis i denne kampen mot en motstander som trolig har et sterkere forsvar enn det Bulls hadde i forrige uke. Derfor tror vi at det kan dukke opp en HB option pass eller lignende saker, i tillegg til at det ikke er unaturlig å forvente noe play-action og en screen eller to.

Vi tror at det ikke vil holde mot et Oslo Vikings hvor vi også forventer å se et angrepsspill av høy klasse allerede nå. 1814s sin store utfordring blir å forhindre pasningsspillet fra å materialisere seg, og det skal bli spennende å se hvordan de velger å gjøre nettopp det. Om Eidsvoll lykkes med pasningsforsvaret, og vinner kampen, så har vi stor tro på at det lover godt for at årets liga blir like jevn som den har vært de senere årene – og det ligger mye verdi i det for den nøytrale tilskuer!

For vår del holder vi altså noen knapper og litt til på hjemmeseier denne gang.

Highlights fra fjorårets oppgjør mellom Vikings og 1814s:

Oslo Vikings vs Eidsvoll 1814s

 

1. DIVISJON
v/Thomas Olsen

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Søndag 24.april kl. 14:00, Haugesund Idrettspark (Haugesund)
Score: Hurricanes 14 – Seahawks 42
Hvorfor vi tror de vinner: Det er ikke enkelt å vurdere et lag før de har spilt sin første seriekamp, men vi har sett Hurricanes noe i en treningskamp de spilte mot Lura Bulls for noen uker siden. Utifra det vi så der, og det vi så av Seahawks forrige uke så ser vi ikke for oss noen gjentagelse av fjorårets 2. divisjonsfinale. Haugesund har kvaliteter, men overgangen fra 9-mannsfotball til 11-mannsfotball krever sitt av dem i år, og det vil ta tid før det har gått seg til.

Hvis Seahawks ledet av Phillip Pålsson fortsetter det fyrverkeriet av et angrepsspill de viste forrige helg, samtidig som forsvaret holder sitt mot et Hurricanes angrep som trolig vil være hakket bedre enn det vi så hos Drammen, så burde Åsane enkelt kunne ta en ny seier i denne kampen.

Highlights fra fjorårets 2.divisjonsfinale mellom Hurricanes og Seahawks:

2.Divisjons Finale 2015

 

2. DIVISJON
v/Thomas Olsen

Foto: Kolbotn Hunters Facebookside

Hvem: Oslo Vikings 2 vs. Kolbotn Hunters
Hvor og når: Lørdag 23.april kl. 15:00, Frogner stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Vikings 2 og Hunters møtes til det som forventes å bli et toppoppgjør i 2. divisjon. Lagene har spilt hver sin treningskamp før seriestart mot henholdsvis Fredrikstad Kings (Vikings 2), og danske Midwest Musketeers (Hunters), og begge klubbene gikk seirende ut av disse oppgjørene.

Vikings har trolig fordel på quarterback posisjonen i form av landslagsspilleren Mehmet Sezer mens Hunters har siden de kom på banen i 2013 blitt kjent for det fremste løpespillet i 2. divisjon. Selv om tidligere landslagsspiller Sigurd Loftheim Dale er ute med skade i år så har Pontus Rulander og Antonio Becerra bevist tidligere at de er et runningback-par som motstanderne husker.

Begge lag forventer nok seier, noe som garanterer en hard og spennende kamp.

 

Hvem: Kristiansand Gladiators vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Søndag 24.april kl. 14:00, Karuss kunstgress (Kristiansand)
Om lagene/kampen: Vårt forventede topplag og vårt forventede bunnlag møtes i sin første seriekamp i årets sesong. De siste årene har det vært stort avstand mellom lagene i toppen og bunnen av 2. divisjon, og når Lillestrøm møtte fjorårets topplag Åsane Seahawks endte stillingen 63-0 i Seahawks favør. Lillestrøms nye hovedtrener har hatt en lang offseason med laget sitt, og får nå muligheten til å bevise at årets lag er godt for noe mer.

Kristiansand er et lag vi vet lite om før årets sesong. Vi har ikke hørt noe om at de har gjennomført noen treningskamper. Det vi derimot vet er at vi må ikke lenger tilbake enn til 2014 for å finne Gladiators seirende i NM finalen, så de vet hvordan de bygger en vinnerkultur i Sørlandsklubben.

Foto: Fredrikstad Kings Facebookside

Hvem: Fredrikstad Kings vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Søndag 24.april kl. 14:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Om lagene/kampen: Tønsberg kommer ut av forrige ukes største overraskelse, da de slo Trolls 2 på bortebane. Kings på sin side tapte knepent mot Gjøvik Swans, men vi har ingen film fra oppgjøret så det er vanskelig å si om Swans lignet mest på fjorårets bunnlag, eller laget som i 2014 endte på andreplass i divisjonen. Helgens kamp vil fortelle mye om årets serie og det blir spennende å se om Fredrikstad endelig tar skrittet opp og vinner mot et lag som ikke er fra Lillestrøm.

 

U17
v/Thomas Olsen

Hvem: Oslo Vikings Rød vs. BVHIF Ironmen
Hvor og når: Lørdag 23.april kl. 12:00, Frogner stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Vikings førstelag skal i aksjon i jakten på et nytt NM gull. Vikings som måtte ta til takke med semifinale i fjor har definitivt ambisjoner om noe mer i år. Bærumsklubben har fått nytt navn, ny logo og nye drakter (som de desverre ikke har mottatt enda riktig nok). Er det det som skal til for å heve nivået på klubben opp fra der de har ligget tidligere år? 

U17 Seahawks vs 1814s 2015 - foto Øyvind Aasgård
Foto: Øyvind Aasgård

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Lørdag 23.april kl. 14:00, Haugesund Idrettspark (Haugesund)
Om lagene/kampen: Fjorårets Norgesmester på U17-nivå reiser til Haugesund og møter det nyeste tilskuddet i juniorserien. Hurricanes vil bestå av spillere fra både Haugesund og Lura Bulls, noe som burde sikre at laget også har en trenerstab med erfaring. Eidsvoll hadde et ungt lag i fjor, og brorparten av spillerne fra fjoråret vil være å finne på banen igjen i år. Noe som burde tilsi at laget ihvertfall ikke er noe dårlige enn i fjor, men heller har hevet seg et par hakk!

 

Hvem: Nidaros Domers vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Lørdag 23.april kl. 14:00, Lade kunstgress (Trondheim)
Om lagene/kampen: Fjorårets U17 quarterback hos Domers Brage Harby ledet forrige uke seniorlaget til seier over Olavs Menn på hjemmebane, men hvem har tatt over etter han? Trondheimsklubben stiller et ungt lag i år, mens Lillestrøm forteller de har flere spillere med erfaring. Akershus-klubben har historisk sett relativ lik ut på både borte og hjemmebane, (noe som absolutt ikke kan sies om alle lagene i serien) så kampen har alle forutsetningene for å bli jevn. 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x