Før draften – AFC West

Free agency har pågått lenge, og de største navnene har satt sin signatur i bytte mot flere millioner dollar. Det kommer stadig rapporter om signeringer her og der, men dette er stort sett stallfyll eller spillere som ikke vekker like mye interesse, av forskjellige grunner. Det er derimot klart for årets andre store innrykk av nye spillere i klubbenes lokaler, nemlig draften.

Draften, eller utvelgelsen, om man må ha en dårlig norsk oversettelse, foregår i slutten av april og lar de 32 lagene i NFL velge spillere fra college-fotball. For å kunne bli valgt av et NFL-lag må man ha oppfylt visse krav, blant annet må man ha fullført minimum 3 år med skolegang på universitet.

NFLDraft2016

I en serie artikler skal vi se nærmere på hver av divisjonene – hva lagene har tilegnet seg (eller mistet) i free agency, når de skal drafte og potensielle valg for laget. Lagene velger i tur og orden basert på fjorårets resultater, hvor det laget som vant Super Bowl i februar velger helt sist i hver runde. Vi begynner derfor med AFC West, der regjerende mester Broncos hører hjemme.

 

Denver Broncos

Valg: 1-31, 2-63, 3-94, 3-98, 4-136, 5-144, 6-219, 7-228, 7-235, 7-253

Behov: QB, OL, DL

På en måte kan man argumentere for at Denver mangler ferdigheter på tre av de aller viktigste posisjonene. Peyton Manning har som kjent lagt opp, mens Brock Osweiler fikk mer penger i Houston enn i Denver. Mark Sanchez er ikke løsningen på quarterback, og dermed så står Broncos der uten et godt svar på hvordan angrepet deres skal se ut i 2016.

Samtidig trenger Broncos mye hjelp på linjene etter at flere av stjernene fra sluttspillet har signert kontrakt andre steder. Både Malik Jackson og Evan Mathis har byttet klubb. Heldigvis for Denver er dette en dyp draft for defensive linjemenn, og vi antar at de kommer til å plukke noen på denne posisjonen på en av sine 2 første valg.

Offensiv linje må alltid forsterkes, og med så mange valg som Broncos har skal man ikke se bort ifra at de sitter igjen med 2-3 linjemenn når draften er over. Så spørs det hvilken QB de skal beskytte i september da…

 

Kansas City Chiefs

Valg: 1-28, 2-59, 4-126, 5-162, 5-165, 6-203, 7-249

Behov: OL, WR, S, LB

Kansas hadde en imponerende seiersrekke i 2016, men de ble litt for små i sluttspillet. Forsvaret deres er formidabelt, men det mangler en god safety og linebackerne begynner å dra på årene. Enkelte vil også påpeke at den defensive linja trenger hjelp.

Sent i første runde er det mye å velge i – de resterende med førsterunde-potensiale samt de som forventes tatt tidlig i runde to. Chiefs har hatt god suksess med rookie defensive backs, og en William Jackson eller en Eli Apple ville ikke vært overraskende. Hvis en av toppreceiverne i år faller helt til 28 så skal man heller ikke se bort ifra at Andy Reid tillater seg å ta en playmaker til angrepet sitt.

Under Andy Reids ledelse har Alex Smith tatt store steg.
Kommer Andy Reid til å drafte etterfølgeren til Alex Smith?

En teori er at Chiefs ser etter QB her i første runde, og da er det Paxton Lynch fra Memphis som er drømmen. Jeg tror dette er et lag som heller tenker at de er noen få spillere unna en plass i AFC Championship, og dermed fokuserer draftkapitalen sin andre steder. Men Andy Reid vet å overraske, så man må bare smøre seg med tålmodighet.

 

Oakland Raiders

Valg: 1-14, 2-44, 3-75, 4-114, 5-143, 5-154, 6-194, 7-234

Behov: S, OL, DL, CB

Det er ikke til å stikke under en stol at a) jeg er stor fan av det Oakland har gjort med laget sitt de siste to årene, og b) at organisasjonen har brukt ressurser i form av draftvalg og penger smartere enn det første tiåret dette millenniet.

Charles Woodson har pensjonert seg, og selv om de har hentet inn Reggie Nelson er det sannsynlig at de leter etter en safety i årets draft. Det samme gjelder nok cornerback, dog Sean Smith er en fin signering for secondaryen til Raiders.

De hentet og inn Bruce Irvin (LB), så laget er allerede godt forsterket i forsvar. Som nevnt tidligere er dette en dyp draft for defensive linjespillere, og det forundrer meg ikke om de henter en stor gutt i en av de første rundene.

 

San Diego Chargers

Valg: 1-3, 2-35, 3-66, 4-102, 5-175, 6-179, 6-198, 7-224

Behov: LB, OL, DB, DL

Mye gikk galt for San Diego i fjor, og de endte på jumboplass i AFC West. Dette betyr at de drafter som nummer 3 i første runde, og hvis man antar at både LA (fortsatt uvant å skrive) og Cleveland er på jakt etter en quarterback så har Chargers ganske mange muligheter her.

Laremy Tunsil er et soleklart valg her, da den offensive linjen har vært en katastrofe de siste årene. Men San Diego kommer til å se langt og lenge etter både Joey Bosa og Myles Jack, da begge to kan forsterke en svak front-7.

Chargers hentet inn Casey Hayward for å konkurrere om CB-plassen på motsatt side av Jason Verrett, men jeg blir ikke overrasket om de henter både en safety og en corner iløpet av rundene i midten av draften.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x