Før draften – NFC West

Hvis du ikke har bodd under en stein den siste tiden har du kanskje fått med deg at det har pågått en god del aktivitet i forbindelse med eierskap av de to første valgene i årets draft. Rett før helgen bestemte Philadelphia for å gi Cleveland en haug med valg for å manøvrere seg inn på nummer to. Dette er antakeligvis for å drafte en quarterback – etter denne traden har også Sam Bradford bedt om å bli sendt til en annen klubb.

I dette scenarioet så får Philadelphia ta til takke med den quarterbacken som er tilgjengelig på nummer to. Det er konsensus at Jared Goff og Carson Wentz er de to beste i årets draft, men Eagles får altså ikke velge mellom disse to. Det gjør nemlig en franchise som nettopp har byttet beite – Los Angeles Rams. Og siden draften begynner i morgen passer det godt å gjennomgå divisjonen til det laget som drafter først idag.

NFLDraft2016

 

Arizona Cardinals

Valg: 1-30, 3-92, 4-128, 5-167, 5-170, 6-205

Behov: WR, LB, OL, DL, CB

Cardinals har allerede forsterket den defensive linja ved å hente Chandler Jones fra New England i bytte mot Jonathan Cooper og sitt valg i andre runde. De får en defensive end som kan spille både mot løp og passning, og han er atletisk nok til å droppe i coverage dersom det skulle være ønskelig.

Det er likevel behov på begge linjene til Cardinals, og med bare to valg i de første 3 rundene totalt kan det tenkes at de prioriterer den offensive linja for å beskytte Carson Palmer. En WR hadde nok også hjulpet angrepet da Larry Fitzgerald fortsatt er god men ikke blir yngre.

En solid linebacker og en corner som kan konkurrere i training camp runder av draften til Arizona – med bare seks valg totalt er det rimelig å anta at de kommer til å gå etter free agents etter draften er over.

Arizona var solide i fjor, men nådde ikke helt opp. Jeg tror ikke de er mange brikkene unna å kunne kapre seg en plass i Super Bowl, men det krever at trenerstab og general manager gjør jobben sin godt under draften.

 

Los Angeles Rams

Valg: 1-1, 4-110, 4-113, 6-177, 6-190

Behov: QB, OL, DB, LB

Hva skal man si om Rams sin kolossale trade for å komme seg til topps i draften? Dette laget har behov for mer enn en quarterback, men har man først bestemt seg for at det som finnes på markedet eller egen roster ikke er appetittvekkende så er draften eneste utvei. Og det betyr ofte et tidlig valg i første runde (for la oss være ærlig, det skal godt gjøres å finne noen i 6. runde med valg 199).

Konsensus har de siste ukene skiftet fra Carson Wentz til Jared Goff – Wentz har sterkere arm men Goff anses som mest klar til å spille profesjonelt. Selv om Rams var svært konkurransedyktig i en tøff divisjon i fjor er det nok større sjanse for at de gjentar tredjeplassen enn at de skal kunne utfordre Seattle eller Arizona. Med bare fem valg totalt kan det virke vanskelig å forsterke rosteren, men håpet er at de skal kunne få noen utviklingsprospekter i de senere rundene og så spe på med udraftede free agents etterpå.

Rams mistet endel spillere i løpet av free agency, og det kan bli en vanskelig vår fremover for å prøve å erstatte det talentet som nå befinner seg andre steder i ligaen. Skulle rookie-qb-eksperimentet til Jeff Fisher vise seg å bomme fullstendig kan det tenkes at han ikke beholder jobben så fryktelig lenge. Slår det til, vel, så blir han nok geni-erklært ganske så fort.

 

San Francisco 49ers

Valg: 1-7, 2-37, 3-68, 4-105, 4-133, 5-142, 5-145, 5-174, 6-178, 6-207, 6-211, 6-213

Behov: WR, OL, RB, CB, S

Den viktigste hendelsen for San Francisco etter sesongen var ansettelsen av Chip Kelly som hovedtrener. Kelly var som kjent tre år i Philadelphia før han fikk sparken i slutten av 2015-sesongen. Det blir spennende å se om han makter å skape et mer suksessfullt lag på vestkysten.

Jeg har valgt å ikke sette opp quarterback som et behov for 49ers da de fortsatt har Colin Kaepernick og Blaine Gabbert under kontrakt. Det er delte meninger om begge disse to, men de får vi la ligge til en annen gang. En ting er i alle fall sikkert – San Francisco trenger spillere på offense. Offensive linjemenn, minst en WR og en runningback som kan sparre med Carlos Hyde bør være høyt oppe på lista til 49ers. Skulle Laremy Tunsil falle helt til nummer 7 er han et meget enkelt valg for Niners, dog dette er usannsynlig. Vi skal derimot ikke se bort ifra at Ronnie Stanley (OT, Notre Dame) er valget når San Francisco velger første gang i årets draft.

Med så mange valg er det mulig for 49ers å flytte litt rundt på seg dersom de liker noen spillere veldig godt. Jeg tipper de tar en receiver enten i andre eller tredje runde, og en runningback i tredje eller fjerde. Deretter gjelder det å skaffe så mye talent som mulig for å konkurrere om plassene på en relativt tynnslitt roster.

Jeg blir ikke overrasket om San Francisco drafter i topp-10 igjen neste år – de har en lang vei og gå før de er tilbake til Super Bowl-formen fra noen år tilbake. Men med 12 draftvalg bør det være mulig å legge et solid grunnlag for de neste 2-3 årene, bare man er smart nok.

 

Seattle Seahawks

Valg: 1-26, 2-56, 3-90, 3-97, 4-124, 5-171, 6-215, 7-225, 7-247

Behov: CB, RB, OL, LB, WR

Mange vil vel si at Seattle er et ganske komplett lag, minus Marshawn Lynch. Jeg er ikke enig i dette, og hvis man ser hvordan det til slutt gikk med Seahawks i fjorårets sesong så skjønner man hvorfor. Nå har de riktignok hentet tilbake Brandon Browner for å spille på andre siden i forsvaret, men mannen har over en penalty i snitt per kamp de siste 2 årene – ikke akkurat noe man vil ha inn i en ellers så disiplinert enhet. Browner hadde sin siste gode sesong for New England – i fjor med New Orleans var han ikke like dominerende som tidligere år. Jeg mener derfor at Seattle bør se etter en corner iløpet av draften, kanskje en som ligner mer på Richard Sherman.

Selvfølgelig blir det en prioritet å erstatte Marshawn Lynch. Beastmode har vært meget god for Seahawks og har produsert en stor andel av Seattle sine scrimmage-yards de siste åra. Men en god runningback fungerer kun hvis han har en linje å løpe bak, og dette bør være en prioritet. Flere eksperter spår German Ifedi (G, Texas A&M) til Seattle i første runde, og skulle han lande hos de der er nok det en god paring både for lag og spiller.

Marshawn Lynch SBXLIX

Videre bør Seattle prøve å plukke opp en receiver – det er fortsatt talent på rosteren, men de har bruk for en playmaker på utsiden som kan ta litt av presset vekk fra løpespillet. Klarer Seattle å raske med seg en solid outside linebacker i de senere rundene kan de nok si seg fornøyde, og da er de absolutt i posisjon for å sloss om divisjonstittelen i 2016 også.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x