Før runden: 1.serierunde 2016

Det er endelig klart for årets store seriestart! Tilsammen 28 lag skal i aksjon nå på vårparten fordelt på U17, 2. divisjon, 1. divisjon og Eliteserien. Utover sesongen vil vi holde deg oppdatert på alle kamper i alle serier og vi vil inkludere tips til resultater hver uke for kampene i Eliteserien og 1. divisjon.

Hør hva Eliteserie-trenerne har å si i forkant av sesongstarten! Vi har intervjuet alle fire hovedtrenere i forkant av sesongåpningen:

 

1.SERIERUNDE, HELGEN 16-17.APRIL 2016

Bulls vs Trolls-049
Foto: Kristoffer Andreassen

ELITESERIEN
v/Thomas Olsen

Hvem: Lura Bulls vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Lørdag 16.april kl. 13:30, Lura Stadion (Sandnes)

Gameplan Bulls:

  • Få satt pasningsspillet og dermed skapt rom for løpespillet.
  • Veksle på Michael Vu og Harry Peoples som ballbærere for å skape rom.
  • Spille konservativt med secondary for å sikre seg mot «enkle» langpasninger.

Gameplan 1814s:

  • Holde Peoples i sjakk i løpespillet ved kløktig bruk av Riley Bowen og Brian Moro.
  • «Business as usual». Sørge for at hele det taktiske arsenalet til 1814s blir benyttet i angrepsspillet.
  • Fokus på å vinne kampen om startposisjon via special teams.

Score: Bulls 26 – 1814s 21

Hvorfor vi tror de vinner: Riktignok har vi tippet at Eidsvoll havner høyere opp på tabellen, men i dette oppgjøret tror vi Lura trekker det lengste strået. Ingen av lagene er på sitt beste ennå, selv om vi tror Eidsvoll er en del mer samspilte. Derimot tror vi at atletene Lura besitter gjør et stort utslag i denne kampen, og er en sentral årsak til hvor seieren havner.

1814s kommer til å bli en betraktelig utfordring for et Lura Bulls som på langt nær er identisk med det laget som stilte i NM-finalen 2015. Det er imidlertid ikke 1814s heller. Begge lag har allikevel en rekke nøkkelspillere tilbake. Noen nykommere er det også; størst spenning er det kanskje knyttet til Lura Bulls sin running back Michael Vu, som har til gode å prestere mot Eliteserie-motstand. Om det viser seg at han allerede i denne kampen greier det, så har Bulls et angrep som skal bli tøft for Eidsvoll å håndtere. Om ikke? Ja, da gjenstår det å se om Eidsvoll 1814s kan temme Harry Peoples denne gang.

Eidsvoll har flere ganger tidligere brent Lura på taktikk, og spesielt pasninger i kjølvannet av å ha etablert løpespillet. Om Lura sine DBs ikke er kløktige nok, så er det fort fasiten på hvordan 1814s tar med seg seieren hjem – i tillegg til å spille solid defense. Vi ser heller ikke vekk fra at om Arne August Skovseth Søgaard bryter igjennom på en retur, så snur vårt tippede resultat ganske raskt til motsatt fortegn.

Highlights fra fjorårets oppgjør mellom Bulls og 1814s:

Eidsvoll 1814s vs Lura Bulls

 

1. DIVISJON
v/Thomas Olsen

Hvem: NTNUI Nidaros Domers vs. Olavs Menn
Hvor og når: Lørdag 16.april kl. 14:00, Lade Kunstgress (Trondheim)
Score: Domers 48 – Olavs Menn 27
Hvorfor vi tror de vinner: Endelig får vi se hvordan årets 1. divisjon vil bli seende ut, og vi tror det vil starte med et fyrverkeri. Domers har de siste årene vært kjent for sitt pasningsangrep, ikke så ulikt Olavs Menn. Begge lagene stiller sterke på quarterback-posisjonen i form av Travis Cornwell for mennene fra Sarpsborg og Johannes Moe for trøndernes del. Moe som har gått i lære hos tidligere All-star quarterback Dustin Hawke Willingham fikk erfaring i Eliteserien i fjor, men vi tror likevel at Cornwell er et par hakk bedre.

Likevel skal det sies at Moe har et mye mer komplett lag rundt seg, og løpsfokuset til NTNUI Nidaros Domers vil være en klar forskjell fra lagets opptreden de siste årene. Selv om Olavs Menn har gode kvaliteter så tror vi de vil slite mot et Domers lag proppet med spillere med Eliteserieerfaring. Vi tror det vil bli en morsom kamp, med mange scoringer, men at Domers vil kunne ta en komfortabel seier.

Domers
Foto: Mikkel Walle

Hvem: Åsane Seahawks vs. Drammen Warriors
Hvor og når: Lørdag 16.april kl. 14:00, Seahawksbanen (Åsane i Bergen)
Score: Seahawks 34 – Warriors 12
Hvorfor vi tror de vinner: Når disse lagene møttes i 2. divisjon i fjor så endte kampen men en 35-0 seier til Seahawks. Indikasjonene vi har fått tyder på at Seahawks kanskje ikke har tatt så mange skritt fremover som de antagelig hadde håpet før årets sesong, men etter at Bergen Storm trakk sitt lag fra 1. divisjon så fikk de god tilstrømming av spillere derifra som vil komme godt med.

Warriors på sin side viste god forbedring utover fjorårets sesong, og seieren i dobbel overtid i kvalifiseringskampen mot Kolbotn i fjor ga Drammen den gnisten de trengte inn i off-season. Vi tror de er på vei til å bli noe, men i første serierunde, på bortebane, i Bergen, så vil Åsane vise seg alt for sterke.

 

2. DIVISJON
v/Thomas Olsen

Hvem: Gjøvik Swans vs. Fredrikstad Kings
Hvor og når: Søndag 17.april kl. 14:00, Vind Stadion (Gjøvik)
Om lagene/kampen: På mange måter en spennende kamp. Vil Gjøvik ha funnet tilbake til sine glansdager i 2014 hvor de endte på en 2.plass etter å ha blitt slått av Seahawks i finalen, eller vil de ligne mer på laget som kun hadde en seier i fjor? Hva så med Fredrikstad? I en scrimmage mot Oslo Vikings 2.lag for et par uker siden så de hakket bedre ut enn det vi har sett dem tidligere år, men angrepet klarte likevel ikke å produsere et eneste poeng på tavlen. Begge lagene har ihvertfall gjennomført treningskamper før sesongstart, så den verste rusten bør være borte. Vi håper på en jevn kamp!

Gjøvik Swans kickoff foto Kristian Ringen
Foto: Kristian Ringen

Hvem: Vålerenga Trolls 2.lag vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Søndag 17.april kl. 15:00, Jordal Kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: I 2012 besto 2. divisjon kun av to lag – som var nettopp Tønsberg Raiders og Vålerenga Trolls 2.lag. Deretter eksploderte det og i fjor var hele 12 lag i aksjon, som igjen var grunnen til at 1. divisjon ble opprettet før årets sesong. Det er ingen tvil om at Tønsberg og Trolls er langt jevnere nå enn hva de var i 2012, og Tønsberg viste mange gode tendenser i fjorårets sesong, blant annet en hjemmeseier mot Haugesund, før alt kollapset mot Olavs Menn i sluttspillet. Tønsberg har også mistet sin mangeåreige quarterback og trener i Max Emanuelson til nettopp Trolls, og det er stor sannsynlighet for at Emanuelson blir å finne bak center for Trolls i første kamp. Vålerengas førstelag har ikke kamp denne helgen og om vi skal bruke fjorårets sesong som målestokk så vil Trolls stille mannssterke med alle som ikke er på 20-mannslisten.

 

 

U17
v/Thomas Olsen

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Søndag 17.april kl. 12:00, Jordal Kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: Et oppgjør mellom hovedstadslagene allerede i første serierunde virker for godt til å være sant, og det er det nok også. Ettersom Vikings uttalte satsningslag befinner seg i den andre puljen blir dette en kamp Vålerenga er nødt til å vinne om de har ambisjoner om NM-tittelen, noe vi regner med de har. Uansett vil kampen fortelle oss mye om hvordan årets U17 serie vil se ut, for Vikings og Trolls er som regel alltid å regne med. 

Gjennomgang U17 2014 - bilde 03 - fotograf ukjent pr nå
Foto: Oslo Vikings
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x