Før runden: 11.serierunde 2015

Det er klart for 11.serierunde! I denne saken får du våre tanker om den forestående serierunden, inklusive tips til resultatene i de respektive kamper i Eliteserien og 2.divisjon. U17-serien har vi også med informasjon om!


11.SERIERUNDE, HELGEN 20-21.JUNI 2015

 

Eidsvoll 1814s OL 2014 - foto Line Østgaard
Foto: Line Helen Østgaard

ELITESERIEN
v/Bård Strøm

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Søndag 21.juni kl. 14:00, Bøn Stadion (Eidsvoll)

Gameplan 1814s:

  • Blitz QB Derek Mann, fra alle vinkler. Men enklest er det fra motsatt side av tackle Sebastian Belda
  • Ligg dypt med safetyene. Statistisk sett har Oslo Vikings hatt en del lange spill de har scoret på i år.
  • Oslo Vikings har to av ligaens beste defensive ends, så hold løpene mellom tackles, få pulling guard Bogen opp i fjeset på Mike Bergey og la Aaron Harris gjøre magien sin.

Gameplan Vikings:

  • Plugg gapene og spill disiplinert. Det skal mye til å vinne line of scrimmage, men Eidsvoll sitt løpespill kan likevel reduseres betraktelig i effektivitet ved å være gap sound, tålmodig og fysisk.
  • Den mest eksplosive Eidsvoll spilleren er likevel wingback Arne August Skovseth Søgaard. Han står for (anslagsvis) 65% av alle completions i år. Sett en egen mann på ham og ikke gi dem den muligheten i pasningsspillet.
  • Oslo Vikings bør passe for å sette opp løpene. Om Eidsvoll dropper 5 mann for å demme opp pasningsangrepet til Vikings, blir Lorenzo Proctor det farligste offensive våpenet til Vikings. Men det forutsetter at Oslo Vikings greier å beskytte quarterbacken sin. Ikke se seg blind på 6-manns beskyttelse, bring gjerne inn en ekstra blokker om det trengs for å gi Derek Mann den tiden han trenger.

Score: 1814s 13 – Vikings 20

Hvorfor vi tror de vinner: Ooooh, dette blir virkelig en seriefinale!! Eidsvoll 1814’s mot Oslo Vikings… blir nesten ikke mer klassisk enn dette. Og at de to lagene i tillegg kan havne i NM finalen mot hverandre… det lukter rivaleri lang vei! Dette kommer til å bli en av de mest taktisk utførte kampene som er spilt i Norge. Begge lag vil være godt forberedt, ha en tydelig kampplan, og ha mannskapet til å gjennomføre det. Begge lag kjenner styrker og svakheter hos hverandre. Begge har lagt opp taktikken for å utnytte det, og det som vil avgjøre det hele er 1) hvem er sterkest i ringen, har best utholdenhet og gjør minst feil, og 2) Hvem har overraskelsene som motstanderen ikke er forberedt på. For ett enkelt spill kan avgjøre denne kampen, ett trickspill eller misdirection som går hele veien, en punt blokket eller ett bommet field goal. Så tett og jevnt kommer det til å være. Men det kommer først og fremst til å bli en defensiv kamp mellom to lag som ikke tør å ta for store sjanser.

[oppdatert 19.06] Vi tror Oslo Vikings vinner basert på den solide formen laget har vist de siste kampene. Skulle det skje, er det noen Lur(a)inger i Sandnes som jubler for det betyr at Bulls er seriemestre og møter Nidaros Domers i semifinalen. Det har seg nemlig slik at Lura Bulls har en kamp mindre i seriespill enn både Eidsvoll 1814’s og Oslo Vikings. Da sier kampreglementet (KR. § 2-11 punkt 2) at tabellplassering skal måles utfra seiersprosent fremfor seriepoeng. For dem som er god i hoderegning ser umiddelbart det at Lura Bulls har fullført serien med en seiersprosent på 83,33% med 10 poeng på 6 kamper, mens Oslo Vikings kan maksimalt få 71,4% med 10 poeng på 7 kamper. Samtidig må Oslo Vikings slå Eidsvoll 1814’s med mer enn en 7 poeng for å kapre 2.plassen og hjemmebanefordelen ettersom det mellom de to lagene teller poengsum i innbyrdes oppgjør. Skulle Eidsvoll 1814’s slå Eidsvoll 1814’s, vil Eidsvoll vinne serien med 12 seriepoeng. Det gir en seiersprosent på 85,7% som er fattige 2% bedre enn Lura Bulls, mens Oslo Vikings vil forbli på 3.plassen bak Lura Bulls på 2.plassen.

Har du anledning til å ta turen til Bøn ønsker du IKKE å gå glipp av denne kampen! Er du ekstra rask i hoderegning, kan du holde deg selv oppdatert med å regne ut lagenes seiersprosenten til enhver tid utfra resultatet i kampen.

Highlights fra fjorårets semi-finale mellom 1814s og Vikings:

Semifinale 2014: Eidsvoll 1814's vs Oslo Vikings

 

 

U17
v/JM Henriksen

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Oslo Vikings
Hvor og når:
 Lørdag 20.juni kl. 12:00, Bøn Stadion (Eidsvoll)
Om lagene/kampen: Dette er den første av 2 semi-finaler i årets U17-serie. Vikings hadde et knapt tap mot Nidaros Domers tidlig i sesongen, ellers har de regjerende mesterne feid til side motstanden. Her møter de et 1814s-lag som de ikke har møtt før på dette nivået. Eidsvoll har vunnet samtlige av sine kamper, og med unntak av en knapp seier med 4 poeng mot Kristiansand Gladiators sist, så har alle seierne vært meget klare på måltavla.

 

Hvem: Nidaros Domers vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når:
 Lørdag 20.juni kl. 14:30, Bøn Stadion (Eidsvoll)
Om lagene/kampen: Dette er den andre av 2 semi-finaler i årets U17-serie. Domers har vunnet alle kampene sine i grunnspillet, men møter solid motstand her i Vålerenga Trolls. Sistnevnte har vunnet alle kamper utenom én – et klart tap mot Eidsvoll 1814s. Greier de å stoppe et multi-dimensjonalt Trondheims-lag som lukter sin første finale?

 

Hvem: Olavs Menn vs. BVH Gators
Hvor og når:
 Søndag 21.juni kl. 11:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Om lagene/kampen: Plasseringsspill mellom to lag som begge har til gode å vinne i årets serie. Begge lagene har kommet på måltavla en del, men slipper naturligvis inn mer enn de selv scorer. Vi forventer en kamp med scoringer begge veier, og seier til det laget som tar de beste grepene forsvarsmessig.

 

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Åsane Seahawks
Hvor og når:
 Søndag 21.juni kl. 13:30, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Om lagene/kampen: Plasseringsspill i kjølvannet av årets U17-serie. Åsane tapte klart mot Trolls for noen uker siden, men ellers har det vært mye forbedring å spore også på måltavla kontra fjoråret for Seahawks sin del. Raiders har vært svak mot de sterke og sterk mot det eneste laget de har møtt som kan betegnes som svakere enn dem. Her møter de et lag som ikke er så svakt, så dette kan bli en tøff oppgave for laget med kortest reisevei.

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når:
 Søndag 21.juni kl. 16:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Om lagene/kampen: Plasseringsspill hvor man kjemper om 5te plassen i årets U17-serie. Starfighters har hjemmebanefordel; Gladiators har fordel av progresjon og utvikling som peker raskt oppover. Kan det momentumet lede dem til seier her?

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x