Før runden: 3.serierunde 2016

Vi er klare for 3.serierunde! Alle divisjonsnivå skal i aksjon, og dermed er det en rekke anledninger til å se kamper rundt om i landet. Her kan du lese våre tanker om helgens oppgjør!

 

3.SERIERUNDE, HELGEN 30.APRIL-1.MAI 2016

Vikings vs 1814s 2016 - Foto Max Emanuelson AX_3862
Blir det denne norske QBen som vinner i helgen? Foto: Max Emanuelson

ELITESERIEN
v/JM Henriksen

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Søndag 1.mai kl. 15:00, Jordal kunstgress (Oslo)

Gameplan 1814s:

  • Stenge ned løp, spesielt når QB Atle Haaland tar turen på speed option, og invitere til pasninger i nærheten av Brian Moro fremfor kortere pasninger på sidene.
  • La løpespillet kverne til det er bevist at det ikke fungerer.
  • Fortsette å mikse opp med pasningsspill i ny og ne. Litt som BAMA: 5 om dagen?

Gameplan Trolls:

  • Spille disiplinert med fokus på ansvar og plassering mot Eidsvoll sitt mangehodete troll av et angrep.
  • Finne rommene i Eidsvoll sitt forsvar der hvor Riley Bowen ikke rekker å være.
  • Holde på ballen (unngå turnovers) og holde angrepet på banen.

Score: 1814s 21 – Trolls 16

Hvorfor vi tror de vinner: I 2015 endte tilsvarende oppgjør 21-6 til hjemmelaget Eidsvoll. Bortelagets scoring kom på en pasning fra Kasper Tveter til Marlon Wayne Hylton. I år er det Atle Haaland bak spakene mot et 1814s som må finne seg i et klart favorittstempel. Allikevel tror vi ikke at dette blir noe enveisshow på scoringstavla. Vi har en viss tro på at kampen ender med hjemmeseier, men Vålerenga har nok kvaliteter til å gjøre det spennende. Det er tross alt heller ikke mer enn et par sesonger siden de faktisk slo Eidsvoll på Bøn.

En ting er vi sikker på: Som i forrige runde vil 100% av vinnende QBer i Eliteserien være norske. Til forskjell fra forrige runde vil 100% av tapende QBer også være det. Det er allikevel to ganske forskjellige QBer vi snakker om. Begge kan løpe, men der Eivind Brekke nok først og fremst kan stole på hvordan han gis plass av et mangefoldig løpespill med en rekke potensielle ballbærere på ett og samme spill, så er det i Atle Haaland sitt tilfelle klarere at det er han som har ballen, og vil benytte fysikken til å løpe både unna og over motstandere. Det sistnevnte kan bli en ubehagelig affære i møtet med Riley Bowen, som nok vil gi jernet for å sørge for at de løpeturene ikke blir noe Haaland husker med glede.

For Eidsvoll handler det om å få etablert Norges beste løpespill også mot Vålerenga, samt å ikke gi Trolls muligheten til å bygge opp drives selv. Vi er spesielt nysgjerrig på bruken av safeties fra 1814s sin side i denne kampen. Får vi se Brian Moro luske ned mot LOS til tider, mens f.eks. Arne August Skovseth Søgaard spiller litt begge veier med et håp om å plukke interceptions? Eller blir dette dagen Haaland, Hylton og Petter Thorp finner åpningene i forsvaret og sørger for en minneverdig Trolls-seier på Bøn?

Dette blir en interessant test mellom seriens i øyeblikket ubeseirede lag. Etter kampen er situasjonen helt sikkert en annen for ett av dem.

Highlights fra fjorårets oppgjør mellom 1814s og Trolls:

Eidsvoll 1814s vs Vålerenga Trolls

 

1. DIVISJON
v/Thomas Olsen

Foto: Robin Sayyah / Efoto AS

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. NTNUI Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 30.april kl. 14:00, Haugesund Idrettspark (Haugesund)
Score: Hurricanes 21 – Domers 28
Hvorfor vi tror de vinner: Denne kampen kommer til å fortelle mye om styrkeforholdet i årets 1. divisjon. Domers går en tøff kamp i møte og resultatet kan avhenge av om Hurricanes klarer å holde intensiteten oppe hele kampen, noe de slet med mot Seahawks. Domers quarterback Brage Harby spiller sin andre kamp på seniornivå og vil trolig ikke få mye tid i pocketen i dag heller. Raske pasninger, og overleveringer til runningback Sondre Vik Furuseth må være planen.

Hurricanes er nødt til å videreutvikle spillet sitt fra forrige uke. Løpespillet fungerte dårlig mot Seahawks, så der er det mye å jobbe med. Pasningspillet så noe bedre ut, og en såpass erfaren spiller som Hurricanes quarterback Kristian Austreim vet å utnytte de svakhetene Domers viste i sitt pasningforsvar forrige kamp. Kampen kan definitivt gå begge veier, men vi tror at Domers har det lille ekstra i form av enkeltspillere som skal til for å vinne denne kampen.

 

Hvem: Olavs Menn vs. Drammen Warriors
Hvor og når: Søndag 24.april kl. 14:00, Skjeberg Sportsklubb (Sarpsborg)
Score: Olavs Menn 35  – Warriors 12
Hvorfor vi tror de vinner: Olavs Menn beviste i første serierunde at de kan gi motstand til fjorårets eliteserielag NTNUI Nidaros Domers, mens Drammen viste noe helt annet. Det at begge lagene nå har en kamp bak seg vil forhåpentligvis gjøre at lagene ikke bruker en halv kamp på å komme i gang, og vi forventer flere scoringer enn det lagene har vist tidligere. Mot Seahawks viste Warriors at de sliter med å produsere under press, og Olavs Menns defensive linje viste mot Domers at de er kapable til nettopp det. Vi er ganske sikre på at angrepet til Drammen kommer på tavlen denne kampen, men det vil nok ikke holde mot et Østfold lag som viser gode kvaliteter på begge sider av ballen.

 

2. DIVISJON
v/Thomas Olsen

Foto: Lukasz Kadziolka

Hvem: Kristiansand Gladiators vs. Gjøvik Swans
Hvor og når: Lørdag 30.april kl. 16:00, Karuss kunstgress (Kristiansand)
Om lagene/kampen: Kristiansand tok en overbevisende seier over Lillestrøm, men ettersom det var første kamp for begge de lagene vet vi lite om styrkeforholdet til resten av divisjonen. Gjøvik kommer fra en knepen seier over Fredrikstad Kings som ble avgjort på to stk safety. Kristiansand er nok fortsatt favoritt i denne kampen (og resten av 2. divisjon forøvrig), men det blir spennende å se hvordan Gjøvik slår fra seg i forhold til hva Starfighters maktet.

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Vålerenga Trolls II
Hvor og når: Lørdag 30.april kl. 16:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: Begge lagene kommer fra tap mot henholdsvis Tønsberg Raiders (Trolls) og Kristiansand Gladiators (Starfighters). Lillestrøms hovedtrener Percy Croffie-Siame var å finne på banen som quarterback i forrige kamp, og selv om det kanskje ikke hadde så mye å si i den kampen kan det bli langt mer utslagsgivende mot et Trolls-lag som ikke ser på langt nær så gode ut som i fjor. Filosofien til Trolls er lagt om litt og andrelaget er nå et rent utviklingslag. Det at Eliteserielaget deres har kamp dagen etter bør derfor ha lite å si for utfallet.

 

Trailblazers vs Hurricanes 2015 foto - Marie Solhaug
Foto: Marie Solhaug

Hvem: Tromsø Trailblazers vs. Oslo Vikings II
Hvor og når: Søndag 01.mai kl. 14:00, Stakkevollan kunstgress (Tromsø)
Om lagene/kampen: Selv om dette blir Trailblazers første kamp i årets seriespill har de ligget i hardtrening oppe i Nord, samt deltatt i Arctic Bowl 2016 hvor de tok en knepen seier over Luleå Eskimos og tapte like knepent for Umeå AFC. Dette er klubber som begge spiller i det som tilsvarer norsk 1. divisjon til vanlig så det lover godt for Tromsø sin del å være såpass jevnspilte med de. Vikings på sin side kommer fra et hardt tap mot Kolbotn Hunters på hjemmebane og er trolig sultne etter seier. Antall spillere som tar turen til Tromsø kan bli utslagsgivende i det vi tror blir en jevn kamp, og det at eliteserielaget til Vikings ikke har kamp denne helgen vil nok hjelpe Oslo-laget.

 

U17
v/Thomas Olsen

Foto: Robin Sayyah / Efoto AS

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. BVHIF Ironmen
Hvor og når: Lørdag 30.april kl. 13:30, Jordal kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: Bærumslaget viste en bratt læringskurve utover sin sesongåpning mot Vikings Rød forrige uke. Eidsvoll på sin side så solide ut mot Hurricanes, men slapp inn hele tre touchdowns som alle kom på løp på 80 yards eller mer. Dette har nok Ironmen bitt seg merke i, og vi tror nok bøndene fra Eidsvoll møter hakket mer motstand i helgens oppgjør.

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Oslo Vikings Rød
Hvor og når: Lørdag 30.april kl. 14:00, Myrdal kunstgress (Åsane, Bergen)
Om lagene/kampen: Åsane sesongåpner på hjemmebane mot et Vikings-lag som dominerte mot Ironmen forrige uke. På U15 i fjor høst var det Åsane som slo Vikings på hjemmebane, men om det blir en gjentagelse av det eller ikke det gjenstår å se.

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Lørdag 30.april kl. 11:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: Lillestrøm kommer fra et knepent tap mot Domers på bortebane, mens Tønsberg spiller sin første kamp for sesongen. De vant riktignok over Ironmen i en treningskamp før sesongen, men det er nå det gjelder. Tønsberg hadde et ungt lag i fjor og stiller nok med langt mer erfarne spillere i årets sesong. Starfighters har et pasningbasert angrepspill som er noe uvanlig i norsk U17 sammenheng og derfor et spennende lag å følge.

 

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Nidaros Domers
Hvor og når: Søndag 01.mai kl. 12:30, Jordal kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: Det er godt denne kampen er på hjemmebane, for spillerstallen til Trolls virker å være i det minste laget i år. Uansett viste de solide takter med en klar seier over byrival Oslo Vikings utviklingslag, mens Domers tok en knapp seier over Lillestrøm i en kamp som absolutt kunne gått begge veier. Ingen av lagene ser like sterke ut som vi har sett de tidligere år, men det betyr ikke at de ikke kan spille fotball.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x