Redaksjonell mock draft konkurranse

Den tiden av året er her igjen, og Edvin Jenssen, Ole-André Sunnset-Taule og Jesper Hagen har konkurrert om å tippe første runde i årets NFL draft.

De ulikes valgmetode: 

 

Ole-André Sunnset-Taule: «Jeg har prøvd å skape et scenario hvor lagene får en god spiller i en posisjon de trenger og i tillegg en spiller som passer det de prøver å gjøre. Jeg kommer nok ikke til å få så mange riktige, om noen, men jeg bruker mocken til å skape et ‘drømmescenario’.»

Jesper Hagen: «Jeg har rett og slett valgt det jeg tror de gjør, og holdt meg unna det normative. Har etter beste evne prøvd å legge inn noen man gjerne ser mocket i andre runde, da man vet av erfaring at noen sniker seg inn. Har i tillegg prøvd å legge inn et par overraskelser, som alltid kommer».

Edvin Jenssen: «Velger ut ifra lagenes behov og hvem som er på blokka. Hører jo og på ryktebørsen som finnes på verdensveven, men i bunn og grunn så er dette ren gjetting.»

1: Los Angeles Rams

Jesper Hagen: Jared Goff, QB California

Rams er avhengig av å finne en franchise QB, og tar Goff som er vokst opp i staten, og er den mest klare av årets QBer.

 

Edvin Jenssen: Jared Goff, QB California

Rams har bestemt seg – Goff er mannen. Han er klar for proffspill, men har nok et lavere tak enn det nestemann har.

 

Ole-Andé Sunnset-Taule: Carson Wentz, QB North Dakota State

Jeg ser det er mest sannsynlig at Rams velger Goff, men jeg forstår ikke hvorfor. Rams skal bygge angrepet rundt RB Gurley og trenger en QB som er komfortabel under center og i play-action. Her trenger du å kunne snu ryggen til forsvaret for så å lese forsvaret på nytt når du snur deg igjen. Dette er noe Wentz kan, selv om han trenger videre utvikling her, men Goff har ikke vist denne egenskapen i det hele tatt. Wentz har også en bedre arm, har bedre fysiske egenskaper og er vant til å sette pass protection, noe som gjør han mer NFL-klar enn Goff. Wentz passer i Rams. Goff passer i Eagles. At det blir omvendt i topp 2 gir ingen logisk mening i mine øyne.

 

2: Philadelphia Eagles

Jesper Hagen: Carson Wentz, QB North Dakota State

Wentz har muligens høyere tak enn Goff, og da passer det perfekt å (forhåpentligvis) sitte bak Bradford noen sesonger. Doug Pederson elsker Wentz, og man går ikke fra #8 til #2 uten å vite hvem som er der.

 

Edvin Jenssen: Carson Wentz, QB North Dakota State

Eagles ender opp med en QB som kan gjøre store ting…hvis han får litt tid på seg. Jeg tror dette er et bra valg for Eagles, og kanskje slipper de å gjøre dette på nytt igjen om 3-4 år.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Jared Goff, QB California

Goff passer bedre i Eagles enn Rams (se over). Han spilte i et Air Raid offense på College noe som betyr at han ikke har lært å sette pass protection eller å lese forsvar. I stedet har han spilt med faste progresjoner hvor han kun trenger å se om hans #1 receiver er åpen, og hvis ikke, gå til #2. Han har bra bevegelse i pocket, men det er en tynn linje her hvor han kan spille for fort og dermed bli unøyaktig. Han er også unøyaktig når han kaster mens han er i bevegelse og han mangler noe armstyrke som er bekymringsverdig. I mine øyne ikke et topp 10 valg, men allikevel den jeg regner med Eagles har sett for seg da de byttet seg opp.

 

3: San Diego Chargers 

Jesper Hagen: DeForest Buckner, DE Oregon

Chargers trenger hjelp på defensiv linje, og får draftens beste her.

 

Edvin Jenssen: Laremy Tunsil, OT Ole Miss

Phillip Rivers har fått veldig mye juling de siste årene. Tunsil vil hjelpe den svake offensive linja og er et soleklart valg her.

 

Ole-André Sunnset-Taule: DeForest Buckner, DL Oregon

Buckner kan bli en veldig spesiell spiller i NFL. Han er en stor spiller med mye kraft, men til tross for størrelsen er han veldig atletisk og kan være mer enn bare en bull/power rusher. Ser for meg at han passer best som DE i 43, men jeg tror ikke det blir vanskelig for San Diego å få mye ut av Buckner i 34.

 

4: Dallas Cowboys

Jesper Hagen: Jalen Ramsey, CB/S Florida State

Cowboys får etter manges mening ligaens beste spiller som kan spille både corner og safety.

 

Edvin Jenssen: Jalen Ramsey, CB Florida State

Jerry Jones er heldig som får plukke den beste spilleren i draften. No-brainer, selv for svake GMs.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Jalen Ramsey, CB/S Florida State

Med f.eks RB Derrick Henry tilgjengelig senere velger Dallas å adressere forsvaret først med en av de beste spillerne i årets draft, Jalen Ramsey. Kan enten spille CB mot motstander #1 WR, men kan også flyttes rundt og f.eks. spille Safety og dekke motstander #1 TE ved behov.

Nr 3?
Nr 3?

5: Jacksonville Jaguars

Jesper Hagen: Joey Bosa, DE Ohio State

Jaguars trenger pass rush, og Bosa er bra value på #9. Kan spille flere posisjoner.

 

Edvin Jenssen: DeForest Buckner, DE Oregon

Går rett in på defensiv linje på motsatt side av fjorårets førstevalg, Dante Fowler Jr., og forsterker en av de svakeste lagdelene til Jaguars.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Joey Bosa, DE Ohio State

43 DE som kan spille DT (evt også 34 OLB). Ikke en typisk edge-rusher (tenk DeMarcus Ware), men kan fortsatt være en effektiv pass rusher på innsiden. Et behov for Jacksonville som fylles med en god spiller.

6: Baltimore Ravens

Jesper Hagen: Laremy Tunsil, OT Ole Miss

Ravens får ligaens klart beste tackle på #6, og kan fortsette å bygge et lag å regne med til neste sesong.

 

Edvin Jenssen: Ronnie Stanley, OT Notre Dame

Ravens ønsker seg Laremy Tunsil her, men jeg ser ikke for meg at han kommer seg forbi Chargers. Likevel, en solid spiller som kan beskytte Joe Flacco i mange år fremover.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Laremy Tunsil, OT Ole Miss

Muligens den beste spilleren i draften og en LT som kan være Baltimores løsning de neste 10 årene. Han har det meste han trenger; glimrende balanse, fotarbeid og er en god atlet. Ikke mye å tenke på for Baltimore hvis Tunsil faller til dem.

7: San Francisco 49ers

Jesper Hagen: Ronnie Stanley, OT Notre Dame

49ers tar ligaens nest beste tackle, som kan hjelpe både til løp og pasning. Dekker et stort behov, og viktig for at angrepet til Chip Kelly skal fungere.

 

Edvin Jenssen: Joey Bosa, DE Ohio State

Niners trenger hjelp på mange posisjoner, og Bosa blir en viktig brikke i Chip Kelly sin gjenoppbygging av laget.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Paxton Lynch, QB Memphis

Kaepernick er på vei ut og 49ers håper Lynch er tilgjengelig når de skal velge. Igjen en spiller som ikke hører hjemme i topp 10 i mine øyne, men behov og verdien av en QB gjør at Lynch blir tatt allerede her. Lynch er en stor spiller med en stor arm som kan gjøre alle kastene i NFL. Bekymringen er at han varierer litt mye i prestasjonene fra kamp til kamp eller kvarter til kvarter.

 

8: Cleveland Browns (byttet med Philadelphia)

Jesper Hagen: Jack Conklin, OT Michigan State

Hvis Browns ikke trader seg ned, tar de ligaens tredje beste tackle her. Browns har gitt sterke signaler om at de liker Conklin.

 

Edvin Jenssen: Ezekiel Elliott, RB Ohio State

Noen må score poeng for Cleveland.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Ezekiel Elliott, RB Ohio State

Cleveland har store offensive behov og tar den beste RB i draften. Elliott er en komplett back som passer i alle systemer. Han har gode egenskaper som balanse etter kontakt med forsvarer, kan løpe gjennom taklinger, har raske føtter og ok i pasningsmottak, egenskaper som bør gjøre at Elliott lykkes i NFL fra dag 1. Han er ikke Adrian Peterson-kaliber, men at han tas i topp 10 kan allikevel forsvares.

 

9: Tampa Bay Buccaneers  

Jesper Hagen: Eli Apple, CB Ohio State

Defensiv linje er også aktuelt her, men secondary er et stort behov mot Julio Jones, Brandin Cooks og alt Panthers kaster mot deg. Ekstremt atletisk og kompetitiv.

 

Edvin Jenssen: Leonard Floyd, DE/OLB Georgia

Tilfører talent til et svakt forsvar. Kan starte umiddelbart.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Shaq Lawson, DE Clemson

Mulig en liten reach for Buccaneers her, men de trenger en DE i sin 43 front. Buccs har sterke pass rushers i midten av den defensive linja. Shaq Lawson er sterkere i run defense og kan legge konstant press på QB selv om han ikke er en utpreget pass-rusher.

 

10: New York Giants

Jesper Hagen: Leonard Floyd, LB Georgia

Giants får her en atlet som kan på sikt bli en meget god chase and run linebacker, og kanskje også en pass rusher.

 

Edvin Jenssen: Jack Conklin, OT Michigan State

Giants får den linjemannen de har behov for, og Eli Manning blir en mye gladere person enn det han var i fjor.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Ronnie Stanley, OT Notre Dame

Høyeste prioritet for Giants må være å gjenoppbygge den offensive linja. De beholder Ereck Flowers på LT og trenger en RT. Ronnie Stanley er den nest beste OT i draften bak Tunsil og et naturlig valg her. God i pass protection, men trenger å bli bedre i løpespillet. En god atlet med bra lengde. Trenger å bli sterkere, men det kommer som regel med NFL coaching. 

 

11: Chicago Bears 

Jesper Hagen: Ezekiel Elliott, RB Ohio State

Elliott gir Bears en fantastisk erstatter for Forte, og er en hjørnestein i angrepet i mange år fremover.

 

Edvin Jenssen: Shaq Lawson, DE Clemson

Den ene av Clemson sine formidable ends finner seg et hyggelig hjem i Chicago og forsterker forsvaret til Bears, som fortsatt må møte Aaron Rodgers og Adrian Peterson to ganger hver i året.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Myles Jack, LB UCLA

Chicago trenger flere Linebackere i sitt 34-system og Myles Jack kan være verdt å gamble på. Han bør passe Chicago godt ettersom han kan passe i mange system, er en sjeldent god coverage LB som spiller med høyt tempo. Er en risiko med tanke på kneskaden og er en spiller som kan falle lengre ned enn #11, men jeg tror Chicago gambler her.

Hvor høyt går årets beste RB?
Hvor høyt går årets beste RB?

12: New Orleans Saints

Jesper Hagen: Sheldon Rankins, DT Louisville

Saints trenger desperat hjelp på den defensive linjen, og Rankins, som minner om Aron Donald, forsterker fra dag 1.

 

Edvin Jenssen: Sheldon Rankins, DT Louisville

New Orleans plugger en stor kropp inn i midten som også kan legge press på quarterbacken. Mulig de går for en corner her, men rankins er mye for pengene på denne plassen.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Sheldon Rankins, DT Louisville

Saints trenger hjelp på den defensive linja og får et bra talent i Rankins. Rankins er vel mest regnet som en DE i en 34-front, men han har vist gode pass-rush egenskaper på innsiden, noe Saints sårt trenger.

 

13: Miami Dolphins (byttet med Philadelphia)

Jesper Hagen: Vernon Hargreaves III, CB Florida

Miami har et stort behov for corner etter at Brent Grimes dro, og erstatter han med en god, lavere corner som er kompetitiv nok til å kompensere.

 

Edvin Jenssen: Myles Jack, RB/LB UCLA

Til tross for store spørsmål rundt kneet hans blir Jack draftet i første runde, og det av et lag som har meget god bruk for talentet hans.


Ole-André Sunnset-Taule: Eli Apple, CB Ohio State

Eli Apple når Hargreaves fortsatt er tilgjengelig?? Jeg tror Apple passer Miamis scheme bedre, men Hargreaves vil og være et godt valg. Miami trenger hjelp på CB og Eli Apples atletiske egenskaper og bevegelser gjør at han kan gå rett inn og spille fra dag 1. Minner om Champ Bailey i hans egenskaper i press man coverage.

 

14: Oakland Raiders

Jesper Hagen: Reggie Ragland

Oakland trenger en leder i midten av forsvaret, og Ragland fra Alabama er den soleklart beste middle linebacker i år.

 

Edvin Jenssen: Eli Apple, CB Ohio State

Som nevnt over, Apple før Hargreaves? Oakland er tilsynelatende veldig fan av Apple og han kan forsterke forsvaret betydelig. Denver og Kansas City må se opp for denne gjengen.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Chris Jones, DL Mississippi State

En spiller som kan falle til 2.runde, men Oakland kan ta en sjanse på Jones her. Oakland trenger en pass-rusher som kan spille på innsiden av linjen og Chris Jones er en fleksibel spiller som kan spille ulike teknikker og stille opp i ulike posisjoner. Har en sjelden kombinasjon av fart, størrelse og atletiske egenskaper og kan være et undervurdert og meget godt valg her.

 

15: Tennessee Titans (Byttet med Los Angeles)

Jesper Hagen: Taylor Decker, OT Ohio State

Tennessee får fortsatt en god offensive tackle som kan beskytte Mariota i mange år på motsatt side av Taylor Lewan.

 

Edvin Jenssen: Taylor Decker, OT Ohio State

Nok et soleklart valg – Titans lukter på å trade seg opp for å plukke Tunsil men bestemmer seg for at det er for dyrt. Ender likevel opp med en solid tackle som kan beskytte Mariota i flere år fremover.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Xavian Howard, CB Baylor

Titans trenger en RT, men med Tunsil, Conklin og Stanley allerede tatt, håper Titans å finne sin RT tidlig på dag 2. Velger i stedet en CB som de sårt trenger, men som er overraskende her med Hargreaves III fortsatt tilgjengelig. Howards verdi har variert fra 1. til 3.runde, men er i bl.a. Greg Cosells øyne den nest beste CB i hele draften (bak Ramsey). Han har enormt potensiale, er lang, har gode bevegelser, kan spille press man og mann-mot-mann på utsiden, noe som er veldig verdifullt i NFL. Han har egenskaper som kan gjøre at han kan lykkes i NFL fra dag 1.

 

16: Detroit Lions

Jesper Hagen: William Jackson III, CB Houston

Rashean Mathis har lagt opp, og Lions trenger en stor rask corner i en divisjon med Jordy Nelson, Alshon Jeffery, Kevin White, og Stefon Diggs.

 

Edvin Jenssen: Vernon Hargreaves, CB Florida

Sett på maken! Hargreaves faller, noe tilfeldig, helt til Detroit på nummer 16, som sier ja takk og dytter han sporenstreks inn i sin startellever.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Laquon Treadwell, WR Ole Miss

Megatron blir ikke erstattet av Marvin Jones eller Jeremy Kerley og Detroit ønsker en ny #1 receiver. Treadwell har blitt kritisert for en dårlig tid på 40-yard-sprinten, men Larry Fitzgerald var ikke mye raskere i sin tid og det er få som bryr seg om det i dag. Treadwell spiller raskere enn 40-yard-tiden sin på banen. I tillegg er han allerede en dyktig route runner som har hele rute-treet tilgjengelig, noe som er sjeldent blant college-spillere. Han minner om Julio Jones, men er mindre eksplosiv.

 

17: Atlanta Falcons

Jesper Hagen: Darron Lee, LB Ohio State

Dan Quinn trenger Darron Lee for å kunne skape et forsvar lignende det han hadde i Seattle. WR bør også være aktuelt her, men Falcons har visst falt for Lee.

 

Edvin Jenssen: Kevin Dodd, DE Clemson

Darron Lee er nok en stor mulighet her, men Dodd er en bedre spiller og bør gå først.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Reggie Ragland, ILB Alabama

Atlanta har et stort behov for gode Linebackers og Reggie Ragland er en spiller som passer deres defensive scheme perfekt. Best i zone defense og veldig god i pass coverage.

18: Indianapolis Colts

Jesper Hagen: Shaq Lawson, DE Clemson
Colts kan lett gå offensive line her, men pass rush er også et veldig stort behov når de skal møte Mariota, Osweiler og Bortles to ganger i året.

 

Edvin Jenssen: Ryan Kelly, C Alabama

Colts trenger hjelp på begge linjene, og de velger å beskytte Andrew Luck i første runde i år.


Ole-André Sunnset-Taule: Taylor Decker, OT Ohio State

Colts signerte store navn forrige off-season, men ignorerte deres offensive linje og måtte betale dyrt. Deres største prioritering må være offensiv linje i år og bør velge flere i årets draft. I første runde kan de starte med å ta Taylor Decker som kan bli en meget god RT, Colts’ største behov foran neste sesong. God run blocker, men trenger å jobbe med teknikk og fotarbeid for å lykkes i NFL. Ved å spille på høyresiden kan han bli et stort pluss i løpespillet og slipper hovedansvaret med å beskytte Luck.

 

19: Buffalo Bills

Jesper Hagen: Jarran Reed, DT Alabama

Jarran Reed stopper løp fantastisk bra, men er også undervurdert som pass rusher. Passer fint i et Rex Ryan forsvar.

 

Edvin Jenssen: Reggie Ragland, LB Alabama

Det er ingen pen måte å si det på, men Buffalo sine linebackere var katastrofalt dårlige i fjor. Ragland erstatter Nigel Bradham i midten og dette må gjøre brødrene Ryan meget fornøyde.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Leonard Floyd, LB Georgia

Buffalo mistet Mario Williams og trenger en edge-rusher. Floyd er en naturlig pass-rusher som passer i et 34-forsvar. Trenger å bli sterkere i run defense, men har et stort potensiale og kan passe fint i Rex Ryans forsvar.

 

20: New York Jets

Jesper Hagen: Paxton Lynch, QB Memphis

Et reach, men med et så bra forsvar er det ikke er det ikke like store krav som hos andre lag, og de fysiske forutsetningene er der.

 

Edvin Jenssen: Paxton Lynch, QB Memphis

Ryan Fitzpatrick vil heller legge opp enn å spille for Jets med det de tilbyr – Lynch blir dermed valget her, såfremt Denver ikke trader seg opp foran Jets for å snappe quarterbacken fra Memphis.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Jack Conklin, OT Michigan State

Hvem som spiller QB for Jets neste sesong er fortsatt uvisst, men det er ingen gjenværende i draften som er verdt å ta her. I stedet kan de velge Jack Conklin til å beskytte deres QB hvem nå enn det måtte bli. Conklin passer best på RT, noe som passer fint med en (forhåpentligvis) skadefri og fortsatt toppspiller i Ryan Clady på venstresiden. Conklin trenger å jobbe med fotarbeidet og teknikken, men er en god run blocker noe som kan bli viktig for Jets i 2016 uavhengig av hvem deres QB er.

 

21: Washington

Jesper Hagen: Ryan Kelly, C Alabama

Redskins er bare en center unna en meget god ung offensiv line, hvilket er nødvendig hvis Kirk Cousins skal fortsette fremgangene.

 

Edvin Jenssen: Darron Lee,  Ohio State

Lee faller helt til Washington, og han blir en viktig brikke i forsvaret deres fra dag en. Bra valg på denne posisjonen.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Ryan Kelly, C Alabama

Vanligvis ønsker jeg aldri at et lag velger en C eller G i første runde, men i Washingtons tilfelle gjør jeg et unntak. C er Washingtons største behov og Ryan Kelly er den beste C i draften og vil være effektiv både i pass protection og i løpespillet.

 

22: Houston Texans

Jesper Hagen: Will Fuller, WR Notre Dame

Hopkins er fantastisk, og trenger hjelp. Her er det behov for fart, og dermed blir det Will Fuller.

 

Edvin Jenssen: Will Fuller, WR Notre Dame

Houston trenger flere playmakere, og Fuller er den høyest rangerte receiveren på nesten alle draft boards. Enkelt valg.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Will Fuller, WR Notre Dame

Houston trenger et våpen på motsatt side fra DeAndre Hopkins og de trenger en vertikal trussel med mye fart. Derfor velger jeg Will Fuller fremfor Doctson som også ville vært et godt valg her. Fuller er ekstremt rask og trusselen Houston trenger. Minuset med Fuller er at han er veldig begrenset i hvilke ruter han kan løpe, noe som det ikke er noe garanti for at han lærer i NFL heller, og han kan derfor være begrenset til 40-50 mottak i året. I et sånt scenario er et 1.rundevalg en noe høy pris å betale.

Vikings?
Vikings?

23: Minnesota Vikings

Jesper Hagen: Laquon Treadwell, WR Ole Miss

Vikings trenger en possession receiver i tillegg til Diggs, og Treadwell vil hjelpe Teddy Bridgewater enormt.

 

Edvin Jenssen: Josh Doctson, WR TCU

Vikings trenger å bli bedre i passningsspillet, og Doctson er talentfull nok til å gå rett inn på laget som domineres av løpespillet sitt.

 

Ole-André Sunnset-Taule: WR Josh Doctson, WR TCU

Minnesota trenger en playmaker i angrep og får det i Doctson. Doctson er mer eksplosiv enn Threadwell, samt bedre til å gå opp i lufta og fange ballen da han er større, mer fysisk og aggressiv, men trenger å lære seg flere ruter å løpe.

 

24: Cincinnati Bengals

Jesper Hagen: Josh Doctson, WR TCU

Lik begrunnelse her. Bengals har mistet mye i free agency, og trenger en ny makker til A.J. Green. Doctson har de beste hendene av receiverne i år.

 

Edvin Jenssen: Corey Coleman, WR Baylor

Tre receivere på rad? Bengals ender opp med å vente på Vikings og Texans her – dersom Fuller er ledig kommer de til å plukke han, men mest sannsynlig blir det Coleman.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Vernon Hargreaves III, CB Florida

Cincinnati tar en CB i første rundt annenhvert år (2012, 2014) så naturligvis gjør de det i år og! Valget blir også enkelt når Vernon Hargreaves III, et mulig topp 10-valg har falt helt ned til #24. Hargreaves har egenskapene som trengs for å spille i NFL i tillegg til god fart og at han er en god atlet. I tillegg kan han spille slot.

 

25: Pittsburgh Steelers

Jesper Hagen: Mackensie Alexander, CB Clemson

Steelers har et meget stort behov for CB, og Alexander har mentaliteten og tøffheten som behøves.

 

Edvin Jenssen: Jarran Reed, DT Alabama

Det virker som om Steelers alltid får tak i en offensiv linjemann eller en solid defensiv linjemann i første runde i draften. 2016 er inget unntak.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Andrew Billings, DT Baylor

Steelers kan velge en CB her, men det er en dyp posisjon og de har et stort hull å fylle midt i sin defensive linje. Billings kan være en stor oppgradering på Nose Tackle.

 

26: Seattle Seahawks

Jesper Hagen: Robert Nkemdiche, DT Ole Miss

Seahawks har vist tidligere at bekrymringer med personlighet ikke gjør noe, og tar en uhyre talentfull defensiv linjemann.

 

Edvin Jenssen: Germain Ifedi, G Texas A&M

Seattle må forsterke den offensive linja hvis de skal henge med i divisjonen sin.

 

Ole-André Sunnset-Taule: A’Shawn Robinson, DT Alabama

Hvis Robinson faller helt til Seattle, tror jeg måkene fra vest kommer til å være veldig fornøyd. De trenger hjelp på den defensive linja hvor jeg tror mangel på pass rush var hovedproblemet i fjor, ikke nødvendigvis secondary. Robinson kan spille på innsiden i Seattles 43-front og er en sjelden atlet som er stor, rask, sterk og med gode bevegelser. God i både løpespillet og som pass-rusher.

 

27: Green Bay Packers

Jesper Hagen: A’Shawn Robinson, DT Alabama

Packers mistet B.J. Raji og trenger hjelp på defensiv linje. Robinson kan spille på flere steder, og er en solid karakter og leder.

 

Edvin Jenssen: Robert N’kemdiche, DT Ole Miss

Packers trenger hjelp i forsvar, og det hele begynner foran der de sleit i 2015. N’kemdiche kan gå rett inn og bidra fra første snap.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Vernon Butler, DT Louisiana Tech

Et annet lag som trenger en DT er Green Bay etter at Raji la opp. Jeg kjenner ikke Butler så altfor godt, men han har skutt oppover rangeringene etter en solid Senior Bowl. Ikke et prekært behov for Green Bay, men skulle Butler falle til dem, er det ikke mye å lure på.

 

28: Kansas City Chiefs

Jesper Hagen: Artie Burns, CB Miami

Chiefs må erstatte Sean Smith, og Burns kan fort bli den beste CB i hele draften.

 

Edvin Jenssen: William Jackson III, CB Houston

Blir del av en bra duo med fjorårets rookie, Marcus Peters.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Karl Joseph, DB West Virginia

Chiefs trenger en defensiv back og Karl Joseph kan være et bra kompliment til Eric Berry, Ron Parker, Marcus Peters og Phillip Gaines, da spesielt med tanke på at Joseph er en aggressiv spiller i boksen som kan blitze og spille run defense. Han er god i coverage og en god takler. Til tross for skaden i 2015 bør Joseph være et solid valg for Chiefs her.

 

29: Arizona Cardinals

Jesper Hagen: Hunter Henry, TE Arkansas

Alltid en overraskelse i første runde. Henry gir Carson Palmer umiddelbar hjelp til de kortere kastene, hvilket trengs da de har flust av receivers men kun en aldrende Gresham på TE.

 

Edvin Jenssen: Andrew Billings, DT Baylor

Cardinals plukker fra den svært dype potten av gode defensive linjemenn.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Germain Ifedi, OT Texas A&M

Arizona jobber med å totalrenovere den offensive linja, men mangler fortsatt en C og en RT. Ettersom C Ryan Kelly allerede er tatt velger Cardinals her Ifedi som kan bli en starting RT ganske kjapt og har talentet til å forbli der de neste 10 årene. Atletisk og sterk og #29 virker som riktig verdi for han.

 

30: Carolina Panthers 

Jesper Hagen: Kevin Dodd, DE Clemson

Panthers trenger end i deres 4-3, særlig når Charles Johnson i utgangspunktet ble frigitt, og så hentet tilbake. Dodd var fantastisk ifjor, og Panthers satser på at han fortsetter utviklingen og ikke var et ett-års fenomen.

 

Edvin Jenssen: Emmanuel Ogbah, DE Oklahoma State

Det stilles spørsmål rundt Ogbah og hans ujevne prestasjoner, men i Carolina vil han få tid på seg til å bli mer rutinert og konsistent på banen. Bra valg av Panthers så sent i første.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Emmanuel Ogbah, DE Oklahoma State

Carolina trenger en cornerback, spesielt etter at Josh Norman ble fristilt, men Carolina kan vente til 2. eller 3.runde på grunn av en dyp klasse. I stedet kan de addresse et annet behov, nemlig DE. Charles Johnson har slitt med å holde seg skadefri og Jared Allen er fristilt. Å sette Ogbah sammen med Kony Ealy på motsatt side syntes jeg ser veldig fristende ut for Carolina både i 2016 og i mange år fremover.

 

31: Denver Broncos

Jesper Hagen: Germain Ifedi, OT Texas A&M

Broncos trenger masse hjelp på offensive line særlig etter å ha mistet Evan Mathis. Ifedi gir hjelp på guard umiddelbart som bør hjelpe C.J. Anderson, og den nye QBen.

 

Edvin Jenssen: Ashawn Robinson, DT Alabama

Ikke usannsynlig at dette valget tilhører noen andre og at Denver sitter igjen med Paxton Lynch. Men hvem de skal bytte med og hva de tilbyr er vanskelig å si, dog jeg tror de må forbi Jets som for øyeblikket drafter som nummer 20. Hvis ikke er Robinson et bra valg her.

 

Ole-André Sunnset-Taule: Robert Nkemdiche, Ole Miss

Det er ingen QB som er verdt å ta her da Broncos kun er ute etter en QB de kan utvikle over de neste par årene. På grunn av store problemer utenfor banen er det sannsynlig at Nkemdiche faller ut av første runde, men Elway tok sjansen på et lignende «problembarn» i fjor med Shane Ray og kan gjøre det i år igjen. Nkemdiche er en fantastisk atlet med bra størrelse for posisjonen, med god balanse og kroppskontroll, som er nøkkelegenskaper her, og han kan være erstatningen Broncos trenger for Malik Jackson. Han er ikke like stor som Ndamokung Suh, men de to kan sammenlignes, noe som sier mye om Nkemdiches egenskaper. Et topp 10-valg uten problemene utenfor banen.

 

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x