Før runden: 5.serierunde 2016

For andre uke på rad så starter serierunden fredag kveld. Denne gangen med en D2-kamp mellom hovedstadslagene Oslo Vikings II og Vålerenga Trolls II. I tillegg har vi den tradisjonelle 16.mai kampen mellom Eliteserielagene til de samme klubbene. Her kan du lese våre tanker om helgens oppgjør! 

5.SERIERUNDE, HELGEN 13.MAI-16.MAI 2016

trolls2
16.mai braker det løs! Foto: Max Emanuelson

ELITESERIEN
v/Thomas Olsen & JM Henriksen

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Lura Bulls
Hvor og når: Lørdag 14.mai kl. 14:00, Bøn stadion (Eidsvoll)

Gameplan 1814s:

 • Etablere løpespillet med flere forskjellige trusler
 • Mikse det opp med pasningsspill som utnytter potensielt manglende disiplin
 • Holde Harry Peoples i pocketen

Gameplan Bulls:

 • Holde Eidsvoll sin OL unna LBs og Safeties
 • Stoppe spillene ved kilden, ikke når de er godt i gang
 • Finne balansen hvor løpespillet respekteres nok til å åpne opp pasningsspillet

Score: 1814s 28 – Bulls 12

Hvorfor vi tror de vinner: Eliteseriens første returoppgjør for året! Eidsvoll tok en grei seier i Sandnes etter en jevn innledning i begynnelsen av kampen. Etter det har de stort sett holdt toget gående, og primært på bakken. De har imidlertid også etablert pasningsspillet godt nok til at man vet at det er en stor trussel så lenge kampen er jevn. Som i fjor er spørsmålet hva som skjer hvis kampen blir ujevn til 1814s sin disfavør, og de må til lufta mer enn som et naturlig valg for å mikse opp spillet.

Det får vi kanskje ikke vite i 2016. Ingen har klart å stoppe det offensive maskineriet med Riley Bowen, Geir Kristian Hoel, Arne August Skovseth Søgaard med flere. Det har blitt 300+ yards i angrep hver eneste kamp, og Lura må dukke opp med noe ekstraordinært for å endre på det.

Bulls maktet selv rundt 275 yards offense i forrige kamp, etter elendig produksjon i de to første kampene. Nå møter de annen motstand, og det er ingen selvfølge at det holder seg gående mot 1814s. Blokkingen, mottakene og presisjonen må opp for at det skal skje. Forrige kamp skapte imidlertid en etterlengtet spenning som tilskuerne på lørdagens kamp forhåpentligvis nyter godt av!

Vi tror ikke det holder mot Eidsvoll 1814s på hjemmebane, og tror dette blir seier til hjemmelaget i deres første kamp på Bøn for året.

Highlights fra fjorårets serie-oppgjør mellom 1814s og Bulls:

Eidsvoll 1814s vs Lura Bulls

 

Hvem: Oslo Vikings vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Mandag 16.mai kl. 18:00, Frogner stadion (Oslo)

Gameplan Vikings:

 • Finne kjemien på enkle pasninger og på det viset drive ballen
 • Være turnover-fri! Fokus på god longsnapping og samarbeidet mellom QB og receivere spesielt.
 • Ha tro på det som finnes i forsvaret og ikke bli for ivrige etter å slenge huset inn i Trolls sitt bakfelt tidlig. Om sistnevntes pasningsspill ikke materialiserer seg, derimot…

Gameplan Trolls:

 • Press på Vikings sin QB har vist seg nyttig for andre lag; kanskje noe for Trolls også?
 • Hvis andre enn Atle Haaland på QB: Sette pasningsspillet tidlig. Hvis Haaland: Sette pasningsspillet tidlig.
 • Teste Vikings sin disiplin etter to strake tap: Reverse, reverse pass, HB option?

Score: Vikings 36 – Trolls 27

Hvorfor vi tror de vinner: Årets beste stemning? Vi vil tro noen er uenige i det på vegne av egne hjemmefans, men det er utvilsomt både tradisjon og noe i luften (ikke bare grill-lukt) når disse to tradisjonsrike klubbene spiller mot hverandre!

I år er det paradoksalt nok de to bunnlagene i Eliteserien som møtes. Men hvor mye bunn snakker vi egentlig om når de faktisk er rangert som #3 og #4 i landet? Begge har fortsatt gode muligheter til å havne i NM-finale, og det er ingen grunn til å henge med leppa før denne kampen. Klart; om man taper begynner det å bli få muligheter til å unngå den tunge veien om kvartfinale i NM…

Vi tror på godt med spenning på banen, og scoringer på måltavla. Om Trolls ikke har Atle Haaland, eller dratt Scott Boer frem fra sidelinjen, så kan det allikevel bli røft for dem å oppnå høy score. Vi håper Haaland er i form til å spille, og at dette kan bli en klassiker på en fin(?) Oslo-aften på Frogner. Seieren? Vi tror det ender hos hjemmelaget denne gang, som dermed gjør kampen om å ende opp som #2 på tabellen enda mer interessant!

Highlights fra fjorårets serie-oppgjør mellom Vikings og Trolls på Jordal:

Vålerenga Trolls vs Oslo Vikings

 

1. DIVISJON
v/Thomas Olsen

K S T + = Poeng
Åsane Seahawks 3 3 0 150 13 137 6
NTNUI Nidaros Domers 2 2 0 65 21 44 4
Sarpsborg Olavs Menn 3 2 1 35 40 -5 3
Drammen Warriors 3 0 3 18 84 -66 -3
Haugesund Hurricanes 3 0 3 20 130 -110 -3

Foreløpig tabell D1. Noen av lagene har fått administrative poengtrekk.

Hvem: Drammen Warriors vs. NTNUI Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 14.mai kl. 14:00, Bersskog (Drammen)
Score: Warriors 10 – Domers 38
Hvorfor vi tror de vinner: Domers har hatt en ukes pause etter en overleger seier over Haugesund Hurricanes. De har et solid løpespill ledet av divisjonens beste runningback-par i Sondre Vik Fururset og Arne Utne og de har en ung og lovende quarterback i Brage Harby (eller i Johannes Moe, om han får tilbake plassen) med flere pålitelige pasningmottakere. Drammen på sin side har slitt, og gått på to strake tap mot Østlandsrival Olavs Menn. William Østgård blir for enkel å holde styr på når han er eneste trussel, og Kristian Andresen sliter med å finne pasningmottakerne sine. Selv om forsvaret deres har holdt godt mot Olavs Menn i to uker nå, så finnes det flere svakheter som Domers vil finne og utnytte. 

Foto: Robin Sayyah / Efoto AS

Hvem: Olavs Menn vs. Haugesund Hurricanes
Hvor og når: Søndag 15.mai kl. 19:00, Skjeberg Sportsklubb (Sarpsborg)
Score: Olavs Menn 21 – Hurricanes 14 
Hvorfor vi tror de vinner: Vi vet lite om skaden som Olavs Menn quarterback Travis Cornwell pådro seg på søndag, men vi har tatt utgangspunkt i at han er tilbake i toppform til dette oppgjøret. Haugesund startet sesongen med en god halv kamp mot Åsane, før ting har gått nedover siden. De ble overkjørt av Domers, og så igjen av Seahawks uken etter. Det å starte sesongen 0-3 går hardt ut over alle, og det å da reise 8 timer til Sarpsborg for å spille bortekamp i pinsehelgen blir nok for hardt for Haugelendingene. Selv med et sterkt forsvar, så hjelper det lite når angrepet sliter såpass med produksjon som de har gjort nå tidlig i sesongen (20 poeng på tre kamper). Andreas Hustoft er lyspunktet og viste mot Seahawks at han kan løpe med ball. Det å rotere han mer inn som et offensivt våpen vil kanskje hjelpe noe, men vi tror ikke det vil være nok. Kampen vil bli jevn, men vi tror Olavs Menn vil ta sin tredje strake seier for året. 

 

2. DIVISJON
v/Thomas Olsen

K S T + = Poeng
Kolbotn Hunters 2 2 0 74 20 54 4
Kristiandsand Gladiators 2 2 0 66 12 54 4
Tønsberg Raiders 2 2 0 66 13 53 4
Oslo Vikings 2 1 1 41 42 -1 2
Lillestrøm Starfighters 2 1 1 32 46 -14 2
Gjøvik Swans 3 1 2 28 49 -21 2
Vålerenga Trolls 3 1 2 29 62 -33 2
Fredrikstad Kings 2 0 2 13 52 -39 0
Tromsø Trailblazers 2 0 2 7 60 -53 0

Foreløpig tabell D2.

Hvem: Vålerenga Trolls II vs. Oslo Vikings II
Hvor og når: Fredag 13.mai kl. 19:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: En forsmak på den tradisjonelle 16. mai kampen mellom hovedstads-klubbenes eliteserielag blir å finne på Jordal i morgen kveld når klubbenes andrelag tar fatt på hverandre. Været ser ut til å holde, og alt ligger til rette for en god fotballkamp. Vikings med en seier og ett tap for sesongen har på sine to kamper sluppet inn og scoret ca. like mange poeng, mens Trolls har scoret færre poeng på sine tre kamper enn det de fem øverste lagene på tabellen har gjort på sine to. Det skal dog sies at Trolls ikke kom ordentlig igang før forrige helg når de slo Gjøvik, så det er muligheter for at det blir en spennende kamp likevel. 

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Tromsø Trailblazers
Hvor og når: AVLYST
Om lagene/kampen: Se egen sak. 

Foto: Lukasz Kadziolka

Hvem: Kolbotn Hunters vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Søndag 15.mai kl. 14:00, Sofiemyr (Kolbotn)
Om lagene/kampen: Lillestrøm ser nok denne kampen som en mulighet til å bevise at de hører hjemme i toppen av divisjonen. Kolbotn ser nok kampen mer som et hinder på veien til å møte de ubeseirede Gladiatorene neste helg. Likevel bør de ikke se for lett på motstanderne som praktiserer samme type angrep som Kolbotn ved å prioritere harde løpespill fremfor pasninger. Løp mot løp på gressmatten på Kolbotn bør forventes å bli et skikkelig fotballoppgjør av den gamle skolen – og verdt å få med seg. 

 

U17
v/Thomas Olsen

Foto: Lillestrøm Amerikansk Fotballklubbs Facebookside

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Trondheim Amerikanske Fotballklubb
Hvor og når: Søndag 15.mai kl. 14:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Om lagene/kampen: Returoppgjør mellom de to lagene som foreløpig har spilt den jevneste U17 kampen i år (Domers vant med fire poeng) spilles på Søndag. Siden det har begge lagene tapt stort mot henholdsvis Tønsberg og Vålerenga, men Lillestrøm har også rukket å få inn en sterk seier over Vikings Hvit. Nevnte Vikingskamp er første gangen vi har sett angrepet til Lillestrøm komme ordentlig i gang, noe som kommer til å bli en faktor nå. Vil Trønderne bevise at de er best av de to, eller vil Lillestrøm ta seier på hjemmebane? Uansett blir det nok en spennende kamp. 

Hvem: Oslo Vikings Hvit vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Mandag 16.mai kl. 15:00, Frogner Stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Forrige gang disse lagene møttes så det dessverre ikke spesielt pent ut på resultattavlen når kampen var over. Trolls har på sine tre kamper i år scoret i overkant av 60 poeng i snitt per kamp, mens Vikings har foreløpig igjen å komme på tavlen i det hele tatt. Det at Vikings nå spiller på hjemmebane, den 16. mai, kan kanskje gi dem motivasjonen de trenger for å stå løpet ut og kanskje de også får en touchdown eller to før dagen er over. 

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x