Før runden: 5.serierunde 2017

Det er klart for vårens femte serierunde! 17.mai er unnagjort, og det blir kamper i både Eliteserien, 1. divisjon, 2. divisjon og U17! Denne runden er det særlig et par-tre av oppgjørene i sistnevnte serie som kan bli spennende, og får stor betydning for hvordan tabell-toppen ser ut på U17! I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over hvilke kamper som går, og våre tanker om dem – inkluder våre spådommer for alle kamper i både Eliteserien og 1. divisjon!

 

5.SERIERUNDE, HELGEN 20-21.MAI 2017

ELITESERIEN
v/ JM Henriksen

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Søndag 21.mai kl. 14:00, Bøn (Eidsvoll)

Gameplan 1814s:

  • Doble og ha mer konservative vinkler mot WR Petter Thorp; kan ikke tillate 210 yards receiving av ham denne gang og fortsatt forvente seier.
  • Lykkes med noen korte-til-medium-lange pasninger tidlig for å unngå at løpespillet blir spist opp.
  • Få ballen i hendene på Arne August Skovseth Søgaard i rom.

Gameplan Trolls:

  • Etablere et løpespill som komplementerer pasningsspillet.
  • Utfordre 1814s til å kaste ballen mer gjennom å stenge ned Eidsvoll sitt løpespill.
  • 0 turnovers. Det gjelder interceptions, det gjelder fumbles. Ballsikkerhet!

Score: 1814s 20 – Trolls 8

Hvorfor vi tror de vinner: Trolls ga fremtidige motstandere, hvorav 1814s er først, noe å tenke på når de dukket opp med en I-formation med double tight i ‘Battle of Oslo’ og i store deler av kampen holdt seg til det. Kan de slite ned Eidsvoll-forsvaret, hvor enkelte spillere også er å finne på banen i andre lagdeler, med en slik tilnærming? Eller handler det om å repetere suksessen de faktisk hadde i pasningsspillet mot 1814s sist? I tilfelle må man kvitte seg med interceptions. Eidsvoll 1814s har hatt en del lengre tid på å forberede seg til denne kampen, og det spørs om justeringene til Vålerenga endrer så mye for Eidsvoll 1814s sin del. Vi tror at hjemmelaget har nok fordel av ekstra spillefri kontra motstanderen, samt har et sterkt nok lag til å sikre en ny seier. Vi er allikevel spente på hvilke taktiske grep Vålerenga Trolls gjør for å sørge for at det motsatte skjer; de har fortsatt en stor tropp med nok gode spillere til å kunne vinne et oppgjør som dette. Det har hjemmelaget også.

Highlights fra 1814s vs. Trolls i 2016:

Eidsvoll 1814's vs Vålerenga Trolls

 

 

1. DIVISJON
v/ JM Henriksen

Hvem: Kristiansand Gladiators vs. Kolbotn Hunters
Hvor og når: Søndag 21. mai kl. 14:00, Karuss Colosseum (Kristiansand)
Score: Gladiators 27 – Hunters 6
Hvorfor vi tror de vinner: Hunters tok en flott seier hjemme på Sofiemyr forrige runde, mens Kristiansand Gladiators har hatt spillefri siden 7.mai. De har altså hatt god tid til å forberede seg mot et Kolbotn Hunters som resultatmessig har vist at de er i rett divisjon. Det har Kristiansand Gladiators også, og har slått de to andre motstanderne i divisjonen. Disse to lagene møttes i tillegg i 2.divisjon i fjor, og det ble en svært klar 30-0 seier til Gladiators borte hos Hunters. Vi ser ikke helt at det finnes noen gode årsaker til at resultatet skal snu med 30+ poeng ett år seinere og i Kristiansand, for Gladiators holder fortsatt godt nivå og virker ikke å ha blitt tatt igjen av Kolbotn Hunters slik disse lagene har spilt hittil. Dermed tror vi på hjemmeseier i dette oppgjøret.

 

 

2. DIVISJON
v/ Redaksjonen

Hvem: Fredrikstad Kings vs. Gjøvik Swans
Hvor og når: Søndag 21. mai kl. 14:00, Kongstenbanen (Fredrikstad)
Om lagene/kampen: Begge disse lagene er ubeseirede hittil i sesongen. Jepp; det gjelder Fredrikstad Kings også, som utvilsomt drømmer om muligheten til å sikre sin andre seier på rad, og ikke minst – andre hjemmeseier på rad. De har nok ikke overraskelsesmomentet slik de hadde mot Tønsberg Raiders denne gang, men det skal bli interessant om de har fått nok blod på tann til å gjøre dette spennende. Om Gjøvik Swans tar seieren litt for mye på forskudd, så kan drømmen til Kings få bein å gå på. Det skal holde hardt, for dette Gjøvik Swans-laget ser ut til å ha prikket inn formen og er potensielt 2.divisjons sterkeste lag (jada; vi vet de tapte i forsesongen. Men nå er det altså sesong, og det ser Swans ut til å ha fått med seg).

 

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Vålerenga Trolls II
Hvor og når: Søndag 21. mai kl. 15:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Om lagene/kampen: Her blir det høyst interessant å se hva Trolls sitt 2.lag stiller med av spillere. Eliteserie-laget deres har bortekamp på Eidsvoll med kampstart en time før, og vi har en mistanke om at det som kan krype og gå av aktuelle spillere blir prioritert der. Det gir en åpning for at et hardt presset (om man kan si det om et 2.divisjonslag, da) Tønsberg Raiders har en gyllen mulighet til å rette litt opp i vinn-tap kolonnene på tabellen for sin del. Er de forberedt på å ta den muligheten?

 

 

U17
v/ JM Henriksen

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Lørdag 20. mai kl. 14:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Om lagene/kampen: To ubeseirede lag, hvor hjemmelaget Raiders med nød og neppe sikret den situasjonen i forrige ukes oppgjør mot Kristiansand Gladiators. Eidsvoll 1814s har kun én kamp bak seg, og det var mot et helt nyetablert lag. Her blir motstanden noe tøffere, men de regjerende Norgesmesterne 1814s på nivået må kunne sies å ha favorittstempelet også denne gang.

 

Hvem: Nidaros Domers vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Lørdag 20. mai kl. 14:00, Lade kunstgress (Trondheim)
Om lagene/kampen: Også i denne kampen er det to ubeseirede lag som møtes. Kampen går i Trondheim, og hjemmelaget har nok sett litt sterkere ut enn bortelaget innledningsvis i sesongen. Allikevel; Nidaros har heller ikke møtt såpass kompetent motstand som de vil få mot seg i dette oppgjøret. Hva kan det få å si for hvordan laget fungerer på banen? Vel; nøyaktig det samme kan sies om Oslo Vikings. I det hele tatt er dette en god test for å bli bedre kjent med hva disse lagenes 2017-årgang er laget av. Laget som vinner denne kampen vil toppe tabellen i pulje Rød.

 

Hvem: Kristiansand Gladiators vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Lørdag 20. mai kl. 14:00, Karuss Colosseum (Kristiansand)
Om lagene/kampen: Gladiators gikk på et forsmedelig tap på bortebane forrige uke. Denne uka har de hjemmebanefordel, men det er solide Vålerenga Trolls som kommer på besøk. De har kun spilt 1 kamp hittil, men slo da Lura Bulls med grundige 54-12. Det tyder på at de er et lag som har noe å fare med i år, og om de stiller mannsterke i Kristiansand vil Gladiators få en veldig stor utfordring å ta seg av. Fordelen for hjemmelaget er at de har gode spillere i flere ledd i angrep som kan gjøre seg gjeldende, og de har et forsvar som med få grep kan bli klart bedre enn forrige uke. Da bør heller ikke Kristiansand være tapt bak en låvedør selv mot det vi antar er et av U17-ligaens to beste lag.

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Lørdag 20. mai kl. 14:00, Rolland (Bergen)
Om lagene/kampen: Disse lagene har begge til gode å vinne en kamp i årets seriespill, og den gode nyheten for ett av dem er at det er i ferd med å endre seg. Spørsmålet er om Seahawks får mer fart på sakene i sin andre hjemmekamp på rad, og samtidig er det et spørsmål om Starfighters kommer med en god tropp over fjellet og dermed kan hevde seg. Om de stiller med kun et minimum av spillere, kan det fort bli repetisjon av lagets bortetur til Sandnes for noen uker siden.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x