Før runden: 6.serierunde 2015

Vi har kommet til 6.serierunde og årets rival-runde i norsk serie! I denne saken får du våre tanker om den forestående serierunden, inklusive tips til resultatene i de respektive kamper i Eliteserien og 2.divisjon. U17-serien har vi også med informasjon om!


6.SERIERUNDE, HELGEN 15-17.MAI 2015

 

Oslo Vikings vs Vålerenga Trolls 20140516 - Foto Max Emanuelson
Foto: Max Emanuelson

ELITESERIEN
v/Bård Strøm

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Lørdag 16.mai kl. 18:00, Jordal kunstgress (Oslo)

Gameplan Trolls:

  • Vær mer aggressiv i blitzing og stunts, og gjør Derek Mann ukomfortabel i pocket.
  • Ligg dypt med defensive backs og spioner hvor ballen går.
  • Ikke vær redd for å være offensiv med pasningene ned banen – Thorp og Rønning er høye fysiske receivere som bør kunne utfordre Vikings sine defensive backs.

Gameplan Vikings:

  • Bygg videre på løpespillet som var ganske solid mot Domers
  • Høye fysiske cornere kan redusere mismatch mot Trolls farligste receivere, Thorp og Rønning.
  • Gi Trolls dårlig baneposisjon. Trolls scorer ikke mange poeng når de har langt å gå for å nå endzone.

Score: Trolls 07 – Vikings 24

Hvorfor vi tror de vinner: 16. mai oppgjøret i fjor var legendarisk, en spennende kamp mellom to forholdsvis gjevne lag, før Vikings trakk i fra. I år vil nok kampen også være jevn, men av en langt mer defensiv karakter. Det er to lag som forstår at turnovers er døden, og vil prøve å unngå å spille for risikabelt. Begge lag vil nok falle tilbake på løpespillet for å flytte ballen, som kan resultere i en noe stillingskrig. Men når det skal avgjøres, er det Vikings som har det beste potensialet til å angripe vertikalt gjennom luften, og de scorer nok minst en TD på en dyp pasning. Skal vi tolke Trolls hittil i år er de et slitelag, hvor antall yards produsert ikke står i stil med antall toucdowns scoret. Det vil nok gjenspeile seg i denne kampen også. Oslo Vikings vil fortsatt være best i Oslo.

Highlights fra fjorårets 16.mai-oppgjør mellom Vikings og Trolls:

Oslo Vikings vs Vålerenga Trolls

 

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Slaget om Østfold 2015

Hvem: Fredrikstad Kings vs. Olavs Menn
Hvor og når:
 Fredag 15.mai kl. 18:00, Kongstenbanen (Fredrikstad)
Score: Kings 12 – Olavs Menn 28
Hvorfor vi tror de vinner: Dette oppgjøret mellom to gode rivaler med svært kort avstand til hverandres treningsfelt, har potensiale til å bli spennende i år! I fjor vant Olavs Menn ganske greit, men ikke med dramatisk mye. I år har begge lagene åpnet noe skuffende, men det skal bli spennende å se hvor annerledes dette oppgjøret blir kontra Bergensturene til disse to lagene.

Olavs Menn begynte allerede en slags gjenreising i så måte når de ga Drammen Warriors kamp til døra forrige helg. Fredrikstad Kings er det store spørsmålstegnet her; de to foregående helgene har det hatt henholdsvis 18 og 16 spillere med seg over fjellet til Bergen. På hjemmekampen mot Lillestrøm Starfighters var de derimot nesten 30. Kan vi forvente en mellomting? Resultatmessig tror vi seieren nok en gang havner i Sarpsborg.

 

Battle of Bergen 2015

Hvem: Bergen Storm vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Fredag 15.mai kl. 19:00, Varden kunstgress (Bergen)
Score: Storm 20 – Seahawks 33
Hvorfor vi tror de vinner: Årets suverent største prestisjeoppgjør for disse to klubbene – uavhengig av om et av dem går til 2.divisjonsfinalen. Noen vil påstå at Storm har de fremste enkeltspillerne, mens Seahawks står sterkest på trenerressurser. Det er i grunnen en vurdering vi er tilbøyelige til å dele. Ut fra det vi har sett så langt i sesongen ser Åsane ut som det mest veldrillede laget i 2.divisjon, med god margin ned til samtlige konkurrenter. Nå har det seg imidlertid slik at dette oppgjøret vil sette engasjerte bergensere i unntakstilstand. Det forundrer oss ikke om spetakkelet med to tropper stappfulle av kaklende stemmer i fistel når denne kampen har kickoff, vil kunne finne frem det lille ekstra for fredagens oppgjør. Vi tror at Åsane sine trenerkrefter og samspill overvinner et Storm-lag som på ingen måte lar seg overkjøre uten videre.

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Drammen Warriors
Hvor og når: Lørdag 16.mai kl. 15:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Score: Starfighters 14 – Warriors 20
Hvorfor vi tror de vinner: Drammen har så langt ikke vist seg som storscorere. Blir det den berømte ketsjupflaska nå da? Vi tror ikke det. Samtidig er heller ikke Lillestrøm laget som har åpnet scoringskontoen med mye innskudd hittil; riktignok har de kun hatt 1 kamp før dette oppgjøret. Før sesongstart gikk vi ut fra en del indikasjoner om at Starfighters hadde tatt store skritt fremover; mot Fredrikstad så det ikke helt sånn ut – selv om det var noen steg opp fra hva vi så i fjor. Her møter de et antatt sterkere lag enn Kings, men med Warriors sin scoringsstatistikk bør Starfighters ha mulighet til å henge godt med. Vi tror allikevel på borteseier, og årets høyeste score på måltavla for Drammenserne.

 

 

U17
v/JM Henriksen

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Oslo Vikings
Hvor og når:
 Lørdag 16.mai kl. 12:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Om lagene/kampen: Hva Starfighters står for på U17 i år gjenstår å se. Oslo Vikings gikk på et noe overraskende tap mot Nidaros Domers i sin første kamp. Denne kampen vil nok kunne fortelle mye om hvorvidt det var et arbeidsuhell eller ei, og ikke minst fortelle mye om hvorvidt Lillestrøm er en potensiell gull-kandidat i 2015.

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. BVH Gators
Hvor og når:
 Lørdag 16.mai kl. 14:00, Bøn Stadion (Eidsvoll)
Om lagene/kampen: Årets nykommere mot fjorårets nykommere – der slutter nok også mye av likhetene mellom en av Norges største og mest erfarne klubber og en av de aller ferskeste. Dette har de imidlertid felles; spillerne som deltar i denne kampen utgjør viktige brikker i amerikansk fotballs fremtid i Norge. Eidsvoll tok en solid seier i sin første kamp, mens Gators gikk på en ventet smell mot et veltrent Vålerenga Trolls.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x