Før runden: 6.serierunde 2016

Snart er det helg igjen, og snart er det flere kamper! 9 oppgjør står for døren, fordelt på Eliteserien, 1.divisjon, 2.divisjon og U17. Her kan du lese våre tanker om helgens oppgjør! 

6.SERIERUNDE, HELGEN 21.MAI-22.MAI 2016

FNL Vikings vs Trolls 2014 - foto Max Emanuelson
Et av to Eliteserie-lag som skal i aksjon til helgen. Foto: Max Emanuelson

ELITESERIEN
v/JM Henriksen

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Søndag 22.mai kl. 14:00, Bøn stadion (Eidsvoll)

Gameplan 1814s:

  • Back on track: Løpe over motstanderen, stenge ned angrepet deres
  • Fullføre drives; minimere antall flagg og andre feil (som turnovers)
  • Holde seriens to ledende receivere, Hylton og Thorp, i sjakk

Gameplan Trolls:

  • Bygge videre på et pasningsspill som viste godt med liv sist
  • Stoppe Eidsvoll sitt løpespill ved kilden før spillene får utvikle seg og spre ut forsvaret
  • Fullføre i alle tre faser: Huske eksekusjon på special teams!

Score: 1814s 30 – Trolls 14

Hvorfor vi tror de vinner: Mens Eidsvoll må holde styr på ligaens to ledende receivere, Marlon Wayne Hylton (12 mottak for 208 yards) og Petter Thorp (24 for 180), må Vålerenga holde styr på ligaens tre (!) ledende running backs, Riley Bowen (60 løp for 439 yards), Arne August Skovseth Søgaard (69 for 358) og Geir Kristian Hoel (58 for 270). Trolls hadde hele 221 passing yards i forrige kamp, så forhåpentligvis for dem har de funnet nøkkelen for deres egen del. Klart; motstanden er forskjellig, og forrige gang de møtte Eidsvoll, for knappe tre uker siden, så endte det med smått utrolige -4 yards passing, og totalt 45 yards offense. Vi mistenker at Max Emanuelson har funnet seg mer til rette nå, og at det minimum blir en mellomting mellom kampen mot Vikings og forrige kamp mot 1814s.

Eidsvoll har for sin del kun blitt holdt til under 300 yards offense i en eneste kamp i år, men det var riktignok også den siste. Allikevel; de produserte 243 yards selv da, så det er foreløpig ingen som har funnet måten til å stenge dem fullstendig ned. Trolls holdt riktignok Vikings til magre 43 rushing yards på mandag, men angrepet til 1814s og angrepet til Vikings er ikke sammenlignbart; de prøver stort sett å skaffe yards på ganske motsatt vis.

Vi ser for oss en kamp hvor Trolls må stoppe løpemaskinen til Eidsvoll og håpe at 1814s må 20+ ganger i lufta for å vinne kampen, samtidig som de selv lykkes på å sette pasninger jevnlig, og da på 50% eller mer av forsøkene. Vi tror ikke Eidsvoll 1814s har endret dramatisk karakter i negativ forstand fra det de har vært tidligere i år, og da blir de kriteriene vanskelige å oppnå: Vi ser for oss hjemmeseier til 1814s denne gang.

Highlights fra forrige serie-oppgjør mellom 1814s og Trolls, 1.mai i år:

Eidsvoll 1814s vs Vålerenga Trolls

 

1. DIVISJON
v/Thomas Olsen

Angående tabellen for D1 har vi fått bekreftet fra forbundet at følgende klubber har fått poengtrekk grunnet manglende utdanning av dommere: Olavs Menn (-1), Drammen Warriors (-3) og Haugesund Hurricanes (-3).

K S T + = Poeng
Åsane Seahawks 3 3 0 150 13 137 6
NTNUI Nidaros Domers 3 3 0 118 27 91 6
Sarpsborg Olavs Menn 4 3 1 92 47 45 5
Drammen Warriors 4 0 4 24 137 -113 -3
Haugesund Hurricanes 4 0 4 27 187 -160 -3

Ukens tabell for D1

Hvem: NTNUI Nidaros Domers vs. Drammen Warriors
Hvor og når: Lørdag 21.mai kl. 14:00, Lade Idrettspark (Trondheim)
Score: Domers 42 – Warriors 6
Hvorfor vi tror de vinner: Etter to kamper på rad mot Olavs Menn fikk Warriors to kamper på rad mot Domers. Dette er deres fjerde kamp på fire uker, og dette er ikke noe norske lag er veldig vant med. At det i tillegg er en bortekamp med i overkant av syv timers kjøring gjør ikke situasjonen noe bedre og vi tror Domers vil ta nok en klar seier over Warriors. Likevel skal det sies at avstanden mellom lagene nok er noe mindre enn det forrige kamp tilsa. Drammen har definitivt kvaliteter, men etter tre strake tap har motivasjonen kanskje blitt litt laber, noe som kan gå ut over spillet. På bakgrunn av det vil det ikke fungere optimalt hos Drammen, og vi tror NTNUI enkelt vil kunne ta sin fjerde strake seier for året. 

Foto: Monica Ericson

Hvem: Olavs Menn vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Lørdag 21.mai kl. 13:00, Skjeberg Sportsklubb (Sarpsborg)
Score: Olavs Menn 21 – Seahawks 34 
Hvorfor vi tror de vinner: Seahawks har i sine tre første kamper fremstått som meget solide, men vi må huske at kampene har vært mot divisjonens foreløpige bunnlag to ganger, samt en kamp mot laget som ligger nest nederst på tabellen. Olavs Menn derimot har tre seiere for året, og vant like overlegent over Hurricanes forrige uke som det Seahawks gjorde på sin hjemmebane. Nå er Sarpsborglaget på hjemmebane, og Sjøhaukene må spille kamp etter en lang reise østover. Det Seahawks derimot har bevist i år er at når de først har funnet motstanderens svakheter, så er de flinke til å utnytte dem. Olavs Menn har slitt med turnovers, og produsert labert i to oppgjør mot Drammen. Mot Hurricanes derimot åpnet det seg og de viste hva de er gode for. Vi tror Olavs Menn vil fortsette å bevise hva de kan, men Seahawks vil vise seg å være noen hakk for gode. Vi tror imidlertid at det blir en jevnere kamp enn Åsane har opplevd i ihvertfall et par av årets oppgjør. 

 

2. DIVISJON
v/Thomas Olsen

Angående tabellen for D2 har vi fått bekreftet fra forbundet at følgende klubb har fått poengtrekk grunnet manglende utdanning av dommere: Lillestrøm Starfighters (-2).

K S T + = Poeng
Kolbotn Hunters 3 3 0 92 20 72 6
Kristiansand Gladiators 2 2 0 66 12 54 4
Tønsberg Raiders 2 2 0 66 13 53 4
Oslo Vikings 3 2 1 86 73 13 4
Gjøvik Swans 3 1 2 28 49 -21 2
Vålerenga Trolls 4 1 3 60 107 -47 2
Lillestrøm Starfighters 3 1 2 32 64 -32 0
Fredrikstad Kings 2 0 2 13 52 -39 0
Tromsø Trailblazers 2 0 2 7 60 -53 0

Ukens tabell for D2.

Hvem: Kolbotn Hunters vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når: Søndag 22.mai kl. 14:00, Sofiemyr Matchbane (Kolbotn)
Om lagene/kampen: Endelig kommer oppgjøret vi har ventet på – årets antatte toppoppgjør i 2. divisjon! Ettersom det ikke vil bli avholdt noen form for seriefinale i 2. divisjon i år er dette alt vi har for å avgjøre hvilket lag som vil bli i toppen. Lagene er forbausende like og har scoret ca like mye i snitt (Hunters 30.6 per kamp, Gladiators 33.0 per kamp) og sluppet inn like mye (Hunters 6.6 per kamp, Gladiators 6.0 per kamp). Begge lag fokuserer på et hardt løpespill, men har samtidig et pasningangrep man er nødt til å ta høyde for. Kristiansand har nok en fordel når det kommer til erfaring ettersom store deler av stallen vant NM-finalen for kun to år siden, men Hunters har selv om de er en relativt ny klubb fått tak i flere personer med lang erfaring fra idretten, f.eks i deres hovedtrener Frank Vallee. Alt i alt må det vel nesten kalles årets kamp i 2. divisjon, og det er ingen tvil om at Sofiemyr er stedet å være på søndag.

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Fredrikstad Kings
Hvor og når: Søndag 22.mai kl. 14:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Om lagene/kampen: Begge lag er blant de tre nederste på tabellen, og har nok heller ikke ambisjoner om å bli seriemestere lenger. Selv om vi vet at Lillestrøm forventet en seier over Kolbotn forrige helg, så beviste de samtidig at de har en vei å gå for å hevde seg i toppen. Lillestrøm har både scoret en anelse mer og sluppet inn noe mindre per kamp enn Kings, og de har samtidig møtt litt tøffere motstand. Fredrikstad derimot har hatt hele fire uker siden forrige kamp og dermed god tid til å trene seg opp igjen. Hva som ender med å veie tyngst gjenstår å se. 

Foto: Lukasz Kadziolka

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Oslo Vikings II
Hvor og når: Søndag 22.mai kl. 15:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Om lagene/kampen: Kampen om tredjeplassen? Tønsberg har riktignok ikke tapt en kamp i år, men de har heller ikke møtt noen av våre antatt to topplag heller. Begge deres seiere har kommet mot lag som ligger blant de tre siste på tabellen, mens Vikings to seiere er over lag blant de fire siste. Hvis Tønsberg tar en solid seier over Vikings vil vi vurdere å plassere de i samme gate som Kolbotn/Kristiansand (eller evt. bare Kolbotn om Kristiansand viser seg å være overlegne på søndag), men vi har vanskelig for å se det komme. Vi tror kampen vil enten bli jevn, eller at Vikings tar en solid seier, så er det opp til Tønsberg å motbevise oss. 

 

U17
v/Thomas Olsen

Foto: Robin Sayyah / Efoto AS

Hvem: BVHIF Ironmen vs. Oslo Vikings Rød
Hvor og når: Lørdag 21.mai kl. 14:00, Gommerudbanen (Bærum)
Om lagene/kampen: Lagene møttes forrige gang den 23. April i det som var begge lags første kamp for sesongen. Siden den gang har de begge tapt for Eidsvoll 1814’s, og Vikings tok en knepen seier over Åsane, mens Ironmen gikk på et like knepent tap i OT. Dette får oss til å tro at lagene nok er jevnere nå enn de var ved forrige oppgjør, og om Ironmen ønsker å vise at de er bedre enn det sesongen har vist så langt så har de stor mulighet nå.

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Haugesund Hurricanes
Hvor og når: Søndag 22.mai kl. 14:00, Myrdal kunstgress (Åsane, Bergen)
Om lagene/kampen: Haugesund har kun spilt en kamp i år mot Åsanes to. I år er samtidig Hurricanes første sesong på U17, men de har hatt god tid til å trene laget siden forrige kamp. Sifrene Hurricanes tapte mot Eidsvoll med er forbausende like de sifrene som Oslo Vikings tapte med mot det samme Eidsvoll laget. Vikings slo som dere kanskje husker Åsane for noen uker tilbake, så det er mulig at Hurricanes U17 første seier noen sinne kommer mot Åsane på Søndag. Seahawks beviste derimot med en seier i overtime over BVHIF at de vil ikke gi noen ting gratis, så om Haugesund er ute etter seier må de virkelig kjempe for den.

 

Hvem: Trondheim Amerikansk Fotballklubb vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Lørdag 21.mai kl. 14:00, Lade Idrettspark (Trondheim)
Om lagene/kampen: Når lagene møttes forrige gang for tre uker siden var det ingen tvil om hvilken vei seieren ville gå. Nå er Trondheim på hjemmebane, hvor de hittil i år er ubeseiret (etter en kamp vel og merke). Som vi har vært inne på før så er nok Trolls det sterkeste laget i pulje Hvit i år, men det betyr ikke at de får noen seire gratis. Trondheim spilte tross alt til NM finalen i fjor, så de vet hvordan man spiller fotball der oppe.

 

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Oslo Vikings Hvit
Hvor og når: Søndag 22.mai kl. 12:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Om lagene/kampen: Tønsberg virker bedre i år enn de har gjort tidligere år, og selv om de tapte stort mot Trolls i sin forrige kamp så scorte de 19 poeng før kampen var omme. Det samme kan dessverre ikke sies om et Vikings lag som fortsatt har til gode å sette poeng på tavlen i år etter tre kamper. For idretten sin skyld hadde det vært flott om de avsluttet den statistikken til helgen, men vi vet at Tønsberg ikke kommer til å gjøre det enkelt for dem. 

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x