Før runden: 7.serierunde 2016

Vi er klare for siste serierunde i mai, og en rekke spennende oppgjør venter! Dessverre er det en avlysning denne helgen, men ellers virker det som om alt er på rett kjøl. Eliteserien, 1.divisjon, 2.divisjon og U17 skal alle i aksjon. Her kan du lese våre tanker om helgens oppgjør! 

7.SERIERUNDE, HELGEN 28.MAI-29.MAI 2016

Oslo Vikings vs Lura Bulls 2015 - Lorenzo Proctor run 3 - foto Henning Ringlund
Foto: Henning Ringlund

ELITESERIEN
v/Thomas Olsen & JM Henriksen

Hvem: Oslo Vikings vs. Lura Bulls
Hvor og når: Lørdag 28.mai kl. 15:00, Frogner stadion (Oslo)

Gameplan Vikings:

  • Stress & contain: Sett press på QB Peoples, men ha en plan for å plukke ham opp før han sprinter nedover banen
  • Få pasningsspillet satt tidlig i rommet bak LBs og mellomlangt langs sidene
  • Som mot Trolls: Vinne turnover-kampen. Begrens egne; skap de andres

Gameplan Bulls:

  • Få etablert et pasningsspill som holder ballbesittelser i live
  • Sette press på Oslo Vikings sin QB Willingham; ikke gi ham tid
  • LBs og safeties ha «head on a swivel»; interceptions må til for å sikre seieren

Score: Vikings 26 – Bulls 28

Hvorfor vi tror de vinner: Utrolig nok er det første gang i år vi har Vikings som ‘underdogs’ i en kamp, og attpåtil skjer det på hjemmebane. Om man baserer seg på forrige oppgjør mellom disse to lagene, så burde dette være en klar Bulls-seier. Så enkelt tror vi ikke det blir. Lura kommer trolig med en bedre stall enn mot Eidsvoll forrige bortekamp, men vi ser for oss at Oslo Vikings har et sterkere mannskap de også, og klart sterkere enn sist de møtte Bulls. Det bør få en betydning.

Vikings sin forrige kamp var en overlegen seier mot Vålerenga Trolls, og det bør ha gitt selvtillit etter to strake tap. Man fikk blåst liv i pasningsspillet, og forsvaret gjorde ihvertfall en god jobb mot løpespillet. Så er spørsmålet om man kan spille bedre mot pasningsspillet, og forhindre yards der. Mot Lura vil det være fordelaktig, men vi tror nok at Vikings får en større utfordring mot løpespillet når det er Bulls som banker på døra kontra det Trolls viste på Frogner.

Lura har vist stigende form over tid, og dukker opp på Frogner med forhåpninger og planer om å vinne. Vi tror de må lykkes godt i både pasnings- og løpespillet for å sikre seieren, for vi tror ikke Oslo Vikings sitt angrep blir holdt like godt i sjakk av Bulls denne gang som i Sandnes, selv om Bulls-forsvaret har sett stadig sterkere ut.

Vi tror også at Lura Bulls har kapasitet til å lykkes borte på Frogner. Begge lag har mye å kjempe for; 2.plassen i årets serie kan i stor grad bli avgjort i denne kampen. Det er derfor bra (for serien) å kunne melde at seieren på ingen måte er gitt i dette oppgjøret. Vi tipper resultat uansett, og da tipper vi at Lura Bulls stikker av med seieren, om enn langt fra så suverent som sist disse to lagene møttes.

Highlights fra Vikings vs. Bulls på Frogner 2015:

OsloVikings vs LuraBulls

 

1. DIVISJON
v/Thomas Olsen

Angående tabellen for D1 har vi fått bekreftet fra forbundet at følgende klubber har fått poengtrekk grunnet manglende utdanning av dommere: Olavs Menn (-1), Drammen Warriors (-3) og Haugesund Hurricanes (-3).

K S T + = Poeng
Åsane Seahawks 4 4 0 165 27 138 8
NTNUI Nidaros Domers 4 4 0 151 27 124 8
Sarpsborg Olavs Menn 5 3 2 106 62 44 5
Drammen Warriors 5 0 5 24 170 -146 -3
Haugesund Hurricanes 4 0 4 27 187 -160 -3

Ukens tabell for D1

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. Olavs Menn
Hvor og når: Lørdag 28.mai kl. 14:00, Haugesund Idrettspark (Haugesund)
Score: Hurricanes 14 – Olavs Menn 40
Hvorfor vi tror de vinner: Olavs Menn beviste forrige helg at det bare er småting som skiller de fra Seahawks som troner på toppen av tabellen. Hurricanes derimot har slitt veldig i angrep i år, med kun 27 poeng totalt på fire kamper. Til sammenligning har Olavs Menn scoret 21.2 poeng i snitt per kamp. Når lagene møttes forrige gang for to uker siden så tok Olavs Menn en meget klar seier. Vi har ingen grunn til å tro at noe har endret seg siden det, og selv om Hurricanes er på hjemmebane så vet vi at Olavs Menn vil reise med det de har for å sikre seieren. Likevel tror vi oppgjøret vil bli litt jevnere enn forrige gang, men det avhenger av at Kristian Austreim er tilbake under center for Hurricanes. Laget mistet en dimensjon når han stod på sidelinjen forrige kamp. 

Foto: Monica Ericson

Hvem: NTNUI Nidaros Domers vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Lørdag 28.mai kl. 14:00, Lade kunstgress (Trondheim)
Score: Domers 28 – Seahawks 14 
Hvorfor vi tror de vinner: Helt siden før sesongstart har vi gledet oss til dette oppgjøret. Domers og Seahawks har hele tiden vært de to storfavorittene til å vinne årets 1. divisjon, og dette er det første av to oppgjør mellom lagene. Seahawks var langt ifra overbevisende mot Olavs Menn forrige uke, og motstanden de møter nå er langt bedre.

Domers har to unge quarterbacks i Brage Harby og Johannes Moe som sprer ballen godt til alle sine receivere, og de har ligaens beste runningbacker i Sondre Vik Furuseth og Arne Utne. Jeg nekter ikke for at Seahawks QB Phillip Pålsson er en utrolig atlet, men han klarer ikke gjøre alt alene. Ikke at han er alene (hei OL, hei WRs og RBs!) om å være dyktig hos Seahawks, men han er utvilsomt en svært viktig brikke i Åsane sitt angrep.

Før kampen mellom Seahawks og Olavs Menn forrige uke hadde vi nok tippet at denne kampen ville blitt jevnere, men på bakgrunn av det Seahawks viste der så tror vi at Domers vil ta en relativt klar seier på hjemmebane. 

 

2. DIVISJON
v/Thomas Olsen

Angående tabellen for D2 har vi fått bekreftet fra forbundet at følgende klubb har fått poengtrekk grunnet manglende utdanning av dommere: Lillestrøm Starfighters (-2).

K S T + = Poeng
Tønsberg Raiders 4 4 0 140 46 94 8
Kristiansand Gladiators 3 3 0 96 12 84 6
Kolbotn Hunters 4 3 1 92 50 42 6
Oslo Vikings 4 2 2 119 117 2 4
Lillestrøm Starfighters 4 2 2 66 64 2 2
Gjøvik Swans 3 1 2 28 49 -21 2
Vålerenga Trolls 4 1 3 60 107 -47 2
Fredrikstad Kings 3 0 3 13 86 -73 0
Tromsø Trailblazers 3 0 3 7 90 -83 0

Ukens tabell for D2.

Hvem: Fredrikstad Kings vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når: Lørdag 28.mai kl. 14:00, Kongstenbanen (Fredrikstad)
Om lagene/kampen: Det blir nok ikke årets mest spennende kamp når laget nest øverst på tabellen, møter laget nest nederst. Kristiansand har dominert i årets sesong og sluppet inn totalt 12 poeng over tre kamper, mens Fredrikstad kun har scoret 13 poeng på sine tre kamper. Fredrikstad er på hjemmebane, men Gladiators viste med en overlegen seier over Hunters forrige uke, at de spiller like godt på bortebane som hjemme. Dette er forsåvidt også begynnelsen for noen tøffe uker for Kings med Gladiators først, Hunters neste uke for deretter å spille bortekamp i Tromsø uken etter. Hvis vi tar tidligere sesonger som målepunkt så spørs det hvor mange spillere og hvor sterkt Kings stiller når de kommer til Tromsø-kampen, som foreløpig ser ut til å komme til å avgjøre hvilket lag som havner på bunnen. 

 

Hvem: Tromsø Trailblazers vs. Vålerenga Trolls 2
Hvor og når: Søndag 29.mai kl. 14:00, Stakkevollan kunstgress (Tromsø)
Om lagene/kampen: Trolls 2 har slitt hittil i årets sesong og har kun en seier på fire kamper. Det har de nok et stort ønske om å gjøre noe med når de reiser opp til Tromsø på Søndag. Selv om Tromsø kun var 16 stk. mot Kolbotn, og måtte trekke seg fra forrige kamp grunnet spillermangel, så viste de i sin første hjemmekamp i år at de har en helt annen spillerstall når de er på hjemmebane. Trolls viste klar forbedring i sin forrige kamp mot Oslo Vikings II, så nå gjenstår det å se om den forbedringen fortsetter, eller om de tar et skritt tilbake. Tromsø på sin side er nødt til å benytte muligheten på hjemmebane til å bevise hva slags lag de egentlig er. 

Forhåpentligvis er Trailblazers tilbake til dette spillerantallet på Søndag.

Hvem: Gjøvik Swans vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Søndag 29.mai kl. 14:00, Vind stadion (Gjøvik)
Om lagene/kampen: Lagene ligger side om side på tabellen med to poeng hver, og har begge tatt et steg opp fra fjorårets sesong hvor de begge endte som #5 av 6 i hver sin pulje. Av felles motstandere har begge tapt for Gladiators i år, men Starfighters gikk seirende ut av et oppgjør mot Trolls II, Gjøvik var ikke like heldige. Likevel skal det sies at det var i oppgjøret mot Swans at Trolls II begynte å våkne, så det er stor mulighet for at lagene er jevnere enn det tidligere resultater skulle tilsi. Gjøvik har også hjemmebanefordelen. 

 

U17
v/Thomas Olsen

Hvem: Oslo Vikings Hvit vs. Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 28.mai kl. 12:00, Frogner stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Kampen er AVLYST av Oslo Vikings Hvit grunnet spillermangel. 

 

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Søndag 29.mai kl. 13:00, Haugesund Idrettspark (Haugesund)
Om lagene/kampen: Lagene møttes forrige uke i Åsane og Seahawks viste seg å være det klart beste laget. Nå er det Hurricanes sin tur å ha hjemmebanefordelen, noe som kan påvirke resultatet noe. I U17 er det også fort veldig varierende hva slags spillere man har tilgjengelig til de forskjellige kampene, så det er mulig at resultatet går andre veien nå. 

 

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Søndag 29.mai kl. 14:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Om lagene/kampen: Forrige gang lagene møttes tok Tønsberg en klar seier. Siden den gang har Tønsberg tapt mot Trolls og vunnet over Vikings Hvit på walkover, mens Lillestrøm slo Vikings Hvit og tapte knepent for Trondheim. Det var i kampen mot Vikings at Lillestrøm endelig begynte å få igang angrepsspillet sitt, så forhåpentligvis så sitter også dette mot Tønsberg. Da har vi absolutt mulighet til å få en spennende kamp. 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x