Før runden: 9.serierunde 2015

Det er klart for 9.serierunde! I denne saken får du våre tanker om den forestående serierunden, inklusive tips til resultatene i de respektive kamper i Eliteserien og 2.divisjon. U17-serien har vi også med informasjon om!


9.SERIERUNDE, HELGEN 5-7.JUNI 2015

 

Oslo Vikings vs Lura Bulls 2015 - Derek Mann pass - foto Henning Ringlund
Foto: Henning Ringlund

ELITESERIEN
v/Bård Strøm

Hvem: Lura Bulls vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Lørdag 6.juni kl. 14:00, Lura Stadion (Sandnes)

Gameplan Vikings:

 • Patience, patience, patience rundt Harry Peoples. Ikke gi ham åpningen til å stikke av.
 • Fortsett det offensive spillet fra tidligere serierunder: Trygge gode pasninger til et større utvalg receivere.
 • Misdirection der Wang Engedahl går en vei og Lorenzo Proctor den andre kan bidra til å isolere Enrique Williams i midten.

Gameplan Bulls:

 • Vikings sin svakhet er når Derek Mann blir presset ut av pocket. Angrip fra forskjellige vinkler og med forskjellige spillere.
 • Pass på Vikings defensive ends, de er flinke til contain og jakte backfield. Press de dypt og vidt, og gi Peoples sjans til å stikke på innsiden.
 • Positive takter i pasningsangrepet mot Eidsvoll kan være avgjørende mot Oslo Vikings. Magnus Vadla og Ian Barkovitch er store mottakere som kan gjøre en forskjell i kampen.

Score: Bulls 13 – Vikings 10

Hvorfor vi tror de vinner: Skulle gjerne kalt dette seriefinale #2, men strengt talt er det ikke det. Eidsvoll vil definitivt heie intenst på Oslo Vikings i denne kampen, for skulle østlendingene ta seieren har Eidsvoll en reell sjans for å ta 1. plassen. Når det er sagt, Oslo Vikings er gode nok til å ta Lura Bulls i denne kampen, og Bulls er akkurat sårbare nok til at det kan skje. Men snur vi rundt på det har ingen lag hittil evnet å stoppe Peoples / Sommerfeld kombinasjonen, og Bulls sitt pasningsangrep er klart på vei oppover. Oslo Vikings in offensive linje vil spille den største nøkkelrollen, for greier Bulls å sette press på Derek Mann vinner Bulls. Tilsvarende vil Vikings vinne om defense greier å demre opp alle løperuter som Peoples / Sommerfeld kan ta….. den som lever får se!

Highlights fra fjorårets oppgjør mellom Bulls og Vikings:

Lura Bulls VS Oslo Vikings

 

 

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Søndag 7.juni kl. 14:00, Jordal kunstgress (Oslo)

Gameplan Trolls:

 • Selv uten hoved QB’s vil Trolls sin eneste sjanse være å få ballen vertikalt mot sine fysiske receivere, og åpne opp for atletiske Marlon Wayne Hylton horisontalt i rommet under safetiene.
 • Gjør det vanskelig for Eidsvoll QB Riley Bowen å lese hva forsvaret gjør…. blir han usikker løper han selv.
 • Vær aggressiv på 1st og 2nd down og tving Eidsvoll til 3rd and long, og tving Eidsvoll til å kaste ballen med Bowen.

Gameplan 1814s:

 • Hold forsvaret tett opp mot line of scrimmage og ta vekk kortpasningene.
 • Defensiv linje må vinne gap’ene og tving Trolls å bli todimensjonale – defensiv linje skal være god nok til det.
 • Kverne ballen nord-sør og unngå å komme i 3. og langt situasjoner.

Score: Trolls 03 – 1814s 24

Hvorfor vi tror de vinner: Dette blir en litt spesiell kamp. Hos hjemmelaget kan vi forvente å se 3. string quarterback spille da Kasper Tveter er ute for sesongen og Atle Haaland har problemer med en skulder. Hos Eidsvoll har QB Eivind Brekke en hjernerystelse som gjør at Riley Bowen sannsynligvis må steppe inn. Det vil gjøre både angrepet og forsvaret noe redusert i ytelse, samtidig som det vil øke behovet for at Riley Bowen skaper noe på egenhånd. Når Arne August Skovseth Søgaard i tillegg er skadet for bortelaget, mister de den største playmakeren de har. Det betyr at nøkkelfaktoren i denne kampen er tredelt for Eidsvoll: Offensiv linje må dominere line of scrimmage, Aaron Harris må ha en god dag på jobben og defensiv linje må stenge ned Trolls sin offensive linje. Motsatt vei må Trolls greie å utnytte Thorp, Rønning og Hylton nedover banen uten å skape for mange turnovers.

Highlights fra sist Trolls og 1814s møttes:

Eidsvoll 1814s vs Vålerenga Trolls

 

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Fredrikstad Kings Patrick Gellein - foto Kristian Ringen
Foto: Kristian Ringen

 

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. Vålerenga Trolls 2
Hvor og når:
 Lørdag 6.juni kl. 14:00, Gymnasbane 7 (Haugesund)
Score: Hurricanes 34 – Trolls 2.lag 28
Hvorfor vi tror de vinner: Det er vanskelig å gjette seg til hva Trolls 2 har av styrker såpass langt ute i sesongen, med skader på Eliteserie-laget som nødvendigvis vil måtte føre til at noen spillere som tidligere i sesongen var 2.lags-materiale, prioriteres dit fremfor til 2.laget. Spesielt gjelder dette ettersom 1.laget har behov for en seier i minst 1 av de 2 gjenstående kampene for å nå sluttspill. At både U17-laget, 1.laget og 2.laget har kamp samme helg i forskjellige deler av landet er også en utfordring, men vi noterer oss at Trolls taklet den utfordringen godt sist den oppstod.

Haugesund har på sin side nok å stri med. Skader på QB Kristian Austreim og C/LB Kjetil Rein har fratatt laget to av sine viktigste og helt klart mest erfarne spillere, og andre spillere må ta steget opp for å sikre at de vinner kamper også i fortsettelsen. Om vi ser på lagenes tidligere resultater i sesongen mot felles motstandere, så burde Trolls være favoritter. Vi greier allikevel ikke helt fri oss fra at lang bortetur+1.lagets behov+skader vil være i overkant mye å hanskes med for dem denne gang.

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Lørdag 6.juni kl. 15:00, Seahawksbanen (Bergen)
Score: Seahawks 56 – Starfighters 0
Hvorfor vi tror de vinner: Starfighters har ikke greid å holde nivået til de bedre lagene i 2.divisjon så langt, og det blir neppe særlig enklere når de møter Åsane Seahawks i Bergen. Lillestrøm-laget har vist glimt av kvalitet som tyder på at de skal kunne være konkurransedyktige, men det vil seg ikke helt. Åsane har hatt spillefri noen uker etter at de 15.mai effektivt satte sin argeste konkurrent Bergen Storm på plass. Hjemmebane, tid til å lege skader og fokusere på kommende motstander? Det er vanskelig å ikke tro at dette blir en klar hjemmeseier.

 

Hvem: Tromsø Trailblazers vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Søndag 7.juni kl. 14:00, Stakkevollan Kunstgress (Nordens Paris)
Score: Trailblazers 24 – Raiders 36
Hvorfor vi tror de vinner: Dette er siste seriekamp for sesongen for begge disse lagene, og dermed Tromsø sin siste sjanse til å vinne en kamp i deres første sesong. De har fordelen av hjemmekamp, men ulempen av å møte et Tønsberg på opptur. Nå er det riktignok også en lang reisetur, men indikasjonene er at Raiders stiller med en grei tropp, om enn med noen mangler kontra det de selv skulle ønske. Vi tror det blir scoringsrikt begge veier, men med overvekt til Tønsberg – som vinner sin andre seier på rad.

 

Hvem: Fredrikstad Kings vs. Drammen Warriors
Hvor og når: Søndag 7.juni kl. 14:00, Kongstenbanen (Fredrikstad)
Score: Kings 6 – Warriors 38
Hvorfor vi tror de vinner: Hjemmelaget har hatt en røff sesong etter at det hele begynte med en jevn kamp hvor Fredrikstad egentlig så ut som et lag med potensiale. Nå har de hatt flere helger uten kamp til å hente seg inn på, og kanskje kan det bidra til å få laget på rett kjøl etter noen i overkant brutale resultater. Drammen er ingen enkel motstander, og har flere ganger tidligere i år vist at de er gode nok til å yppe seg mot de beste i 2.divisjon, selv om Åsane ble i overkant tøffe for dem. Kings er ikke Seahawks, og Warriors er ikke Starfighters: Vi tror dette ender med borteseier selv om Kings forhåpentligvis tar noen steg i riktig retning nå etter frihelgene.

 

 

U17
v/JM Henriksen

 

Hvem: Nidaros Domers vs. Olavs Menn
Hvor og når:
 Lørdag 6.juni kl. 12:00, Dødens Dal (Trondheim)
Om lagene/kampen: KAMPEN ER AVLYST. Årsaken vi har fått oppgitt ad omveier, er for få spillere til at bortelaget kan stille med det minimum antall spillere som kreves. Domers vinner derfor kampen 30-0 på walk-over. Det er det andre kampen dette skjer med i år, den andre på U17, og den andre på 2 uker. Foruroligende…

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når:
 Lørdag 6.juni kl. 12:00, Seahawksbanen (Bergen)
Om lagene/kampen: Lang bortetur for Trolls dette, men de er samtidig et av de sterkere lagene i ligaen uansett hvordan man snur og vender på det. Hjemmelaget har vist en positiv utvikling resultatmessig, men har fortsatt til gode å vinne i år. Bortelaget gikk på en grundig smell mot Eidsvoll sist, og har sikkert et ønske om å vise seg fra en bedre side i siste kamp før sluttspillet for deres del.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x