Før runden: 9.serierunde 2017

I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over hvilke kamper som går, og våre tanker om dem – inkluder våre spådommer for alle kamper i både Eliteserien og 1. divisjon!

9.SERIERUNDE, HELGEN 17-19.JUNI 2017

ELITESERIEN
v/JM Henriksen

Hvem: Åsane Seahawks vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Lørdag 17.juni kl. 14:00, Rolland (Bergen)

Gameplan Seahawks:

 • Finne Trolls sin QB Max Emanuelson i bakfeltet.
 • Finjustere angrepet og benytte dets styrker til å sette sammen habile drives som gir større effektivitet enn foregående kamper.
 • Rotere personell for å gi tid på banen til flest mulig av de som potensielt kan se spilletid i sluttspillet.

Gameplan Trolls:

 • Air Raid. Spre forsvaret ut og utnytte hullene som oppstår gjennom raskt og potensielt effektivt spill av angrepet.
 • Skape turnovers og ufullstendige pasninger gjennom å sette Åsane sin QB Conor Lynch under press.
 • Gi jernet fra første til siste øyeblikk: Det er omtrent 10 måneder til neste seriekamp – ingen vits å spare kruttet!

Score: Seahawks 36 – Trolls 28

Hvorfor vi tror de vinner: Dette blir et svært interessant oppgjør på tross av at det på papiret kan synes ut som om det er lite å spille for. Det er det jo også om man leser tabellen og tenker årets NM-sluttspill, men det er så mye mer bak dette… Ta for eksempel det faktum at Vålerenga Trolls følte at de underpresterte mot Seahawks i første seriekamp; her har man sjansen til å bevise for seg selv at man er det bedre laget. Å unngå 0-6 som vinn-seier kolonne for året bør også være en viss motivasjonsfaktor, men enda mer: Å gå inn i off-season med følelsen av at «jo, vi er bedre enn det vi fikk vist mye av sesongen. Vi er Vålerenga, og vi hører hjemme i NM-finalen 2018!» er viktig for tiden som kommer. På motsatt banehalvdel er hjemmelaget Åsane Seahawks proppfulle av energi og selvtillit, og ikke uten grunn. De har vist svært mye som indikerer at de blir et lag å regne med i årene som kommer, og det begynner allerede med årets NM-sluttspill. Da er dette en slags generalprøve hvor det er på tide å rydde opp i de tingene man som lag og trenerstab er misfornøyde med. Eksempelvis vil vi tro at Seahawks ser behovet for å finpusse angrepsspillet slik at det konverterer flere drives til poeng. Nå er tidspunktet for det; semifinale i NM kan fort vise seg å bli for seint…

Vi tror at Åsane Seahawks er det bedre laget av disse to i 2017, og at det vil gjenspeiles i resultatet i en kamp hvor Vålerenga Trolls allikevel gjør en fin figur, men møter overmakten såvidt det er.

Highlights fra Seahawks vs. Trolls i 2016: Njet. Derimot møttes de tidlig i årets sesong, og du kan se høydepunkter fra det her i forbundets oppsummeringsvideo for den aktuelle runden!

Oppsummering uke 2

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Lura Bulls
Hvor og når: Søndag 18.juni kl. 14:00, Bøn (Eidsvoll)

Gameplan 1814s:

 • Etablere løpespillet slik at man har et angrep som beveger ballen bedre enn 1814s har fått til de siste par kampene.
 • Omringe Lura sin QB Chandler Whittlesey og få satt press på ham som gir få muligheter til Bulls når det gjelder å etablere pasningsspillet.
 • Få ballen i hendene til Arne August Skovseth Søgaard i rom. Det vil si returer, det vil si løp til utsiden hvis contain ikke er der, og det vil si pasninger som treffer ham med plass til å løpe foran seg.

Gameplan Bulls:

 • Tidlig bevise at man har egenskapene til å bremse Eidsvoll sitt løpespill.
 • Få etablert et pasningsspill som unngår områdene hvor Michael Hall patruljerer.
 • Cover, cover og cover på special teams!

Score: 1814s 27 – Bulls 30

Hvorfor vi tror de vinner: Disse lagene har en tradisjon for å dele seierne på Bøn seg i mellom, og det er ikke første gang de møtes i kamp som betyr noe for utfallet av serien. Så også denne gang, og det handler om semifinaleplass versus enten #1 Oslo Vikings eller #2 Åsane Seahawks. Det handler naturlig nok også om momentum på vei inn i semifinalene, spesielt for Bulls som spiller sin siste seriekamp i dette oppgjøret. Lura har et pasningsspill som stort sett har skapt godt med yards i hver eneste kamp etter en sløv start i månedsskiftet april/mai. Nøkkelen er en svært mobil QB som spiller bak en offensiv linje som er i ferd med å vokse til noe habilt. Eidsvoll har på sin side et løpespill som er tungt å stoppe, om enn ikke like tungt som i fjor. De har også et forsvar hvor LB Michael Hall er ringlederen som gjør en usannsynlig stor mengde inngripener i løpet av en kamp. Det er han nødt til å lykkes med også i dette oppgjøret, hvor det fort kan være hans evne til å skape turnovers som får større betydning enn noe annet. Det skal også bli interessant å se om Eidsvoll velger å bruke ham mer til å få press på Chandler Whittlesey eller mer på å ha cover. I tilfelle må 1814s finne frem til noen gode kombinasjoner, og Joacim Eliassen må ha nok en god dag, for å sette presset man trenger mot Lura sin QB.

Vi ser for oss en kamp hvor solen skinner og pasningsspillet til Bulls blir effektivt nok til å score en del poeng, men at Eidsvoll 1814s lykkes med å besøke endzone noen ganger selv. Bulls kan fort stikke av med seieren hvis de stiller med en bred tropp. Om de derimot tar for lett på oppgaven og reiser med en liten tropp, så blir det tøft i solsteiken på Bøn. Vi tror at dette blir et tett oppgjør mellom to lag hvor seieren til slutt havner i lomma på…bortelaget.

Highlights fra 1814s vs. Bulls i 2016:

Eidsvoll 1814's vs Lura Bulls

 

 

1. DIVISJON
v/Sveinung Løfaldli

Hvem: Kolbotn Hunters vs. Olavs Menn
Hvor og når: Søndag 18.juni kl. 14:00, Sofiemyr (Kolbotn)
Score: Hunters 6 – Olavs Menn 24
Hvorfor vi tror de vinner: Vi har vanskelig for å se for oss at Kolbotn klarer å hale i land denne seieren. Selv på bortebane forventer vi at Olavs Menn vil stille med flere spillere enn Hunters. Det vil være verdifullt etter hvert som de to løpesterke lagene nærmer seg fjerde kvarteret. Med dette mener vi ikke å si at Kolbotn er helt sjanseløse. Olavs Menns C Paal Lislerud ble skadet i løpet av forrige kamp. Dersom han ikke er tilbake, vil kanskje laget hans slite med lave snapper, som kan føre til at timingen i angrepet svikter eller turnovers. Det blir viktig for Kolbotn å ta vare på de mulighetene de får om de skal kunne vinne dette oppgjøret.

Vi tror at Sarpsborgs offensive linje vil skape de nødvendige åpningene for QB Joacim Junhov-Rindberg nok ganger til at laget hans til slutt vil ha scoret flere poeng enn motstanderen. Kolbotn er ikke en trussel gjennom luften. Dette vil føre til at FS Thor Campe bekymringsfritt kan jage ballbærere inne i boksen. Vi ser ikke for oss en høytscorende kamp mellom disse to lagene, som begge er flinke til å løpe med ballen, men som også er dyktige til å stoppe løpespill.

 

 

2. DIVISJON
v/Harald Kruhaug

Hvem: Kongsvinger Fortress vs. Gjøvik Swans
Hvor og når: Søndag 18. juni kl. 14:00, Skansesletta (Kongsvinger)
Om lagene/kampen: Bare to oppgjør gjenstår i årets 2. divisjon og Fortress er representert i begge to. På søndag er det Gjøvik Swans som tar turen til Kongsvinger for det som ikke kommer til å bli en enkel oppgave for Fortress. Kongsvingerlaget står foreløpig uten en seier i sin første sesong og har nok et dypt ønske om å sanke noen poeng. Selv om kampen ikke er avgjørende i form av tabellplassering for Swans er de likevel nødt til å vinne om de skal ha ambisjoner om å rykke opp til 1. divisjon neste år. Kongsvinger vil nok møte kraftig oppoverbakke, så det gjenstår å se hva de har lært siden forrige uke.

 

U17
v/JM Henriksen

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Lørdag 17. juni kl. 12:00, Bøn (Eidsvoll)
Om lagene/kampen: Kampen er avlyst da Åsane Seahawks har trukket seg. Eidsvoll 1814s har dermed vunnet oppgjøret 35-0.

 

Hvem: Oslo Vikings vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Lørdag 17. juni kl. 14:00, Frogner stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Det ble tøft resultatmessig for Oslo Vikings i forrige kamp, hvor de møtte Eidsvoll 1814s. Nå møter de den andre favoritten til å havne i NM-finalen; Vålerenga Trolls. Vålerenga bør kunne være en noe mer overkommelig motstand for et talentfullt Vikings-lag, men Trolls er nok samtidig ivrige på å finne ut hvor de stor kontra 1814s via en solid motstander som de begge har møtt. Spennende byrivalitet venter på Frogner stadion på lørdag, med andre ord!

 

Hvem: Kongsvinger Fortress vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når: Lørdag 17. juni kl. 14:00, Skansesletta (Kongsvinger)
Om lagene/kampen: Kongsvinger Fortress har nok en hjemmekamp, og denne gangen er det sørlendingene hos Kristiansand Gladiators som kommer på besøk. Hvor godt (eller dårlig) Gladiators-laget reiser kan fort bli av stor betydning her. Kristiansand har et par seiere i år, og er ivrige på en til nå helt på tampen. Fortress er neppe favoritter i dette oppgjøret, men hungrer nok både etter sin første seier, og ikke minst etter å score noen flere poeng!

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 17. juni kl. 14:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Om lagene/kampen: Trondheims-laget Domers har hatt en mildt sagt varierende sesong. De innledet med å se ut som utfordrere til NM-gullet, men kom kraftig ned på jorda når de bedre lagene i serien stod for motstanden. Det er allikevel ikke et dårlig lag som kommer på besøk til Lillestrøm denne lørdagen, og noen av talentene de har på laget er eksepsjonelle. Kanskje kan det settes sammen til en seier denne dagen? Lillestrøm Starfighters har kun en seier hittil, men den var av det tydelige slaget og kom på bortebane mot Åsane Seahawks. De har også i perioder vist seg som konkurransedyktige på tross av tap. Nå venter en tøff nøtt å knekke, men om Starfighters har en fulltallig stall og har forberedt seg godt, så er den overkommelig.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x