Gjestemockdraft: Edvin Jenssen

I kveld braker det løs i Philadelphia, der årets NFL-draft skal holdes. Det som er helt sikkert er at Roger Goodell kommer til å bli pepet ut herfra og til månen. Men utover dette er det vanskelig å vite hvem som havner hvor.

Likefullt, jeg prøver meg i år igjen på en mockdraft av første runde, så dere kan se på dette som en fasit på hva som ikke kommer til å skje i natt!

1. Cleveland Browns Myles Garrett, DE, Texas A&M
Myles Garrett
Det finnes presedens for dette – drafte den beste spilleren tilgjengelig som nummer 1 selv om man har behov for en QB. Houston gjorde dette for noen år siden da de tok Jadeveon Clowney som nummer 1 til tross for at de trengte en quarterback.
Nå er Browns i samme posisjon, men Garrett er rett og slett alt for god til å si nei til her. Det står mellom han og Mitch Trubisky (QB, North Carolina), men det er større sjanse for at de kan finne Trubisky på nummer 12 enn at de finner Garrett (eller noen med like stor påvirkning) noe annet sted enn nummer 1.

 

2. San Francisco 49ers Mitchell Trubisky, QB, North Carolina
Mitchell Trubisky
Kyle Shanahan trenger en QB i bukta, selv etter at Brian Hoyer og Matt Barkley ble hentet vestover. Trubisky er rangert som den beste QBen i draften av omtrent samtlige eksperter, og han har visst de egenskapene Shanahan ser etter i et prospekt. Skulle 49ers velge Trubisky kan det bety at man ser store forandringer i topp-10.. Andre muligheter her ville vært en av de mange defensive linjemennene, for eksempel Jonathan Allen (DT, Alabama) eller Solomon Thomas (DE, Stanford), og selvfølgelig Leonard Fournette (RB, LSU).

 

3. Chicago Bears Malik Hooker, S, Ohio State
Bears trenger ikke lenger en QB da de tok en stabel med dollars og kastet etter Mike Glennon i free agency. Dette er et lag under oppbygging og de trenger solide spillere som kan bidra med en gang. Det står mellom Jamal Adams (LSU) og Hooker her, og jeg tror Hooker trekker det lengste strået.

 

4. Jacksonville Jaguars Leonard Fournette, RB, LSU
Leonard Fournette
Suksess! Fournette faller akkurat langt nok til at Jacksonville er fra seg av begeistring. Jeg er alltid skeptisk til å drafte RBs høyt i første runde, men det har vært konsensus om at Fournette er en sjeldent god løper. Dersom Fournette er borte vil nok Jaguars plukke med seg enten Jonathan Allen (DT, Alabama) eller Solomon Thomas (DE, Stanford).

 

5. Tennessee Titans O.J. Howard, TE, Alabama
Howard passer Titans godt og han blir nok et våpen for Marcus Mariota når Tennessee skal prøve å ta steget helt opp i divisjonen. Han er langt på veg den beste tight enden i draften og faller neppe lengre enn til Jets på nummer 6 dersom han kommer seg forbi Titans.
De siste dagene har det kommet sterke rykter om at flere lag vil komme seg opp på denne plassen i draften, så det er ikke utenkelig at Titans flytter ned og plukker opp flere valg. Skulle det være tilfelle vil jeg tro at Howard fort kan havne i New York.

 

6. New York Jets Jonathan Allen, DT, Alabama.
Mange hadde sett for seg en runde der Allen gikk mye tidligere, men grunnet 49ers sitt diskutable valg av Trubisky faller Allen ned til et New York-lag som har mange hull i rosteren. Allen kan plugge midten av den defensive linja og blir nok en kraft å regne med mens Jets bygger opp igjen forsvaret sitt.
Som med valget over så florerer det særs mange rykter om at Cleveland vil forsøke å trade seg opp hit for å plukke Trubisky (sett at han ikke går til San Francisco #2). Det er absolutt en mulighet, men jeg tror fristelsen til å ta en QB i 49ers er stor og da lander nok de også på Trubisky, dersom de ikke får en villig trade-partner.

 

7. Los Angeles Chargers Jamal Adams, S, LSU
Et enkelt valg for Los Angeles her – Malik Hooker er borte og da er Adams den soleklart beste safetyen igjen på blokka. Kan gå rett inn å oppgradere forsvaret til Chargers etter en smått katastrofal sesong i 2016.

 

8. Carolina Panthers Christian McCaffrey, RB, Stanford
Christian McCaffrey
Like mye receiver som running back, McCaffrey tilfører Carolina sitt angrep fleksibilitet og kjapphet de sårt trengte i fjor. Panthers er fortsatt et solid lag som underpresterte i 2016, så de kan tillate seg et spennende valg her.

 

9. Cincinnati Bengals Solomon Thomas, DE, Stanford
Cincy trenger sårt hjelp i forsvar og en bunnsolid end som Thomas er en god start. Av mange ansett som den beste linjespilleren etter Garrett. Dersom han er tilgjengelig vil de nok plukke Jonathan Allen istedenfor.

 

10. Buffalo Bills Marshon Lattimore, CB, Ohio State
Gilmore er nå i New England takket være en fet kontrakt, og Buffalo har behov for hjelp i bakre rekker i forsvar. Lattimore er langt på vei den beste corneren i draften og det passer Bills utmerket at han faller hit.

 

11. New Orleans Saints Taco Charlton, DE, Michigan
Mannen med det kuleste navnet i draften havner i New Orleans, et lag som sårt trenger å forbedre forsvaret sitt. Saints har 2 valg i første runde etter at de sendte Brandin Cooks til New England, så de kan snappe opp 2 viktige brikker allerede på dag 1.

 

12. Cleveland Browns John Ross, WR, Washington
John Ross
Jeg tror fortsatt at Browns kommer til å gjøre et fremstøt mot Patriots for å få tak i Jimmy Garoppolo, men det virker som om New England ikke er interessert i å kvitte seg med arvesølvet. Skulle Browns slenge et valg i 1., 2., og 4. på bordet (hvorav en av de to første er neste år) så kan det bli vanskelig for Belichick å si nei. Men rapportene fra New England tyder på at de vil beholde backupen sin og da plukker Cleveland den receiveren de liker best, selv om Mike Williams fortsatt er ledig.

 

13. Arizona Cardinals Reuben Foster, LB, Alabama
Bruce Arians liker å bygge forsvar i draften og får i Foster en solid linebacker som kan manne opp i midten og være en viktig brikke i mange år fremover.

 

14. Philadelphia Eagles Mike Williams, WR, Clemson
Hvilken tur! Williams faller helt til Philadelphia og dette blir både Doug P. og Carson Wentz sjeleglad for. Williams er sett på som den beste receiveren i draften, så kan man håpe for Philadelphia sin del at han utvikler seg bedre enn Nelson Agholor.

 

15. Indianapolis Colts Derek Barnett, DE, Tennessee
Colts har mange, mange hull å fylle i rosteren sin, og Barnett er en type spiller som kan bidra fra dag 1. Solid valg.

 

16. Baltimore Ravens Forest Lamp, OL, Western Kentucky
Som Indianapolis har Baltimore mange behov, og Lamp, som den beste linjemannen i draften, er en god start på draften for Ravens.

 

17. Washington Gareon Conley, CB, Ohio State
Et prospekt som kan lære av og starte på motsatt side av Josh Norman.

 

18. Tennessee Titans Marlon Humphrey, CB, Alabama
Titans behøver hjelp i secondary, spesielt etter at de frigjorde Jason McCourty tidligere denne våren. Humphrey er en av de beste i årets draft og et meget solid valg på nummer 18.

 

19. Tampa Bay Buccaneers Dalvin Cook, RB, Florida State
Bucs utvider repertoaret i angrep for å hjelpe Jameis Winston, og Cook kommer til å konkurrere for snaps allerede i uke 1.

 

20. Denver Broncos Ryan Ramczyk, OT, Wisconsin
Denver trenger sårt hjelp på den offensive linja, gjerne mer enn en person, og Ramczyk går først. Det er noen spørsmålstegn rundt helsa til denne mannen, men Wisconsin er kjent for å ha solide linjespillere.

 

21. Detroit Lions Jabril Peppers, S, Michigan
Peppers faller helt ned til 21 og Lions er sjeleglade. En svært spennende spiller som kan gjøre mye forskjellig, Peppers kommer til å gå rett inn i lineupen til Detroit. Corey Davis er fortsatt ledig, så han er også en mulighet her.

 

22. Miami Dolphins Haason Reddick, LB, Temple
Reddick forsterker forsvaret til Miami og gjør de til en enda sterkere sluttspillkandidat.

 

23. New York Giants Garett Bolles, OT, Utah
Det er litt typisk New York å drafte linjespillere (oline eller dline, samma det), men historien har vist at den beste måten å bygge lag på er langs linja og Bolles er en av de beste prospektene på sin posisjon.

 

24. Oakland Raiders Corey Davis, WR, Western Michigan
Mange eksperter tror på en forsvarsspiller her, men skulle Davis være ledig er det svært fristende og plukke opp han som et tilskudd til et meget potent angrep i 2017.

 

25. Houston Texans Pat Mahomes, QB, Texas Tech
Bill O’Brien trenger en QB i Houston, og Mahomes er akkurat god nok til å bli draftet i første runde.

 

26. Seattle Seahawks Cam Robinson, OT, Alabama
Seattle trenger hjelp på linja og Robinson kan gå inn som starter fra dag 1. Et realt varp så sent i første runde.

 

27. Kansas City Chiefs Curtis Samuel, WR, Ohio State
Chiefs har et desperat behov for en receiver til, og skulle Davis falle helt ned hit er han et garantert valg. Hvis ikke han er tilgjengelig vil Samuel kunne bidra i Andy Reid sitt angrep.

 

28. Dallas Cowboys Adoree Jackson, CB, USC
Dallas mistet startere i secondaryet iløpet av free agency og de trenger å få inn nye playmakere på den siden av ballen. Jackson kan bidra i forsvar og som kick returner.

 

29. Green Bay Packers Fabian Moreau, CB, UCLA
Packers har, som mange andre lag, behov for hjelp i secondaryet, og plukker de en corner her er det et skritt i riktig retning.

 

30. Pittsburgh Steelers Obi Melifonwu, S, Connecticut
Solid valg på en posisjon som trenger oppgradering.

 

31. Atlanta Falcons Takkarist McKinley, DE, UCLA
Falcons trenger noen som kan hjelpe Vic Beasley med å sacke quarterbacken. McKinley er den personen og et meget godt valg så sent i første runde.

 

32. New Orleans Saints Kevin King, CB, Washington
Jeg tror det er lite sannsynlig at Saints trader bort dette valget for enten Richard Sherman eller Malcolm Butler. Da er det lureste de kan gjøre istedenfor å velge en corner fra en dyp grupper i årets draft, og King er den beste av de som ikke er draftet tidligere.
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x