Før runden: 2.serierunde 2017

Hurra, hurra – endelig er det klart for at Eliteserien skal i gang også! 2.serierunde inneholder kamper både i toppdivisjonen, i 1. divisjon, 2. divisjon og på U17-nivå. I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over hvilke kamper som går, og våre tanker om dem – inkluder våre spådommer for alle kamper i både Eliteserien og 1. divisjon!

 

2.SERIERUNDE, (LANG)HELGEN 29.APRIL-1.MAI 2017

Foto: Kristoffer Andreassen

ELITESERIEN
v/ JM Henriksen

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Lørdag 29.april kl. 15:00, Frogner stadion (Oslo)

Gameplan Trolls:

 • Få rullet i gang et angrep som lykkes i å være balansert nok til å måtte respekteres i både løpe- og kastespillet.
 • Sette press på Conor Lynch; utfordre ham til å slå forsvaret med beina snarere enn armen.
 • Vinne kampen om baneposisjon gjennom solide returer og solid coverage på kickoff og punt.

Gameplan Seahawks:

 • Utfordre Trolls sitt forsvar i pasningsspillet tidlig. Strekke dem vertikalt og horisontalt i 1.periode for å skape rom for både løp og kast.
 • Trygt i forsvar. Individuelt fokus på å utføre ansvarsoppgaver etter boka slik at lagdelen er et «fundamentally sound» kollektiv.
 • Om kampen krever det: Stunts og blitzer utover i andre halvdel for å stenge ned Trolls sitt pasningsangrep og fremtvinge turnovers.

Score: Trolls 22 – Seahawks 20

Hvorfor vi tror de vinner: Trolls har hjemmebane, de har erfaringen fra toppnivået, de har størst bredde i troppen. Det sistnevnte er vi usikre på om kommer til å bety så fryktelig mye i første seriekamp for året: Seahawks har nok bredde til at begge lag egentlig bør være helt greie der. Åsane må allikevel få satt seg som lag og håndtere nivået. Vi tar som utgangspunkt at det vil ta en eller to serierunder.

Vålerenga sitt forsvar blir en særdeles viktig nøkkel i denne kampen. Vi tror at Trolls sitt angrep vil ha sitt å stri med når det gjelder å skape store spill, noe som vil kunne bety lange driver for å score. Da må de spille uten turnovers, og samtidig må forsvaret håndtere et Seahawks-angrep hvor særlig pasningsspillet kan komme til å vise seg å være giftig. Om Trolls ikke lykkes med å finne resepten for det, så kan dette bli en uventet lang dag for dem.

Vi tror at det ordner seg til hjemmelagets fordel, og at de viser nok kvalitet i de fleste ledd til at dette blir en hjemmeseier.

Sist Trolls og Seahawks møttes på seniornivå med de beste lagene sine var i 2013. Her er et spill fra dengang:

 

Hvem: Lura Bulls vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Søndag 30.april kl. 16:00, Lura stadion (Sandnes)

Gameplan Bulls:

 • Stoppe RBs Proctor, Jørgensen og Tysse; sverme til ballen med riktige vinkler!
 • Få i gang et noe balansert angrep hvor løpespillet kan avlaste pasningsspillet godt nok til å drive ballen også utenom eventuelle lange spill.
 • Særlig fokus på riktig utføring av cover-ansvar på special teams for å unngå at Vikings har god baneposisjon for sitt angrep.

Gameplan Vikings:

 • Sette press på QB Whittlesey gjennom midten og stenge ham inne gjennom konservative vinkler fra de som har contain-ansvar.
 • Etablere løpespillet for å gi rom bak LBs for korte- til mellomlange pasninger.
 • Få ballen i hendene på playmakers som André Wang Engedahl.

Score: Bulls 25 – Vikings 21

Hvorfor vi tror de vinner: Norgesmesterne 2015 tar i mot Norgesmesterne 2016 i en kamp mellom lag som har markante forskjeller siden de vant sine respektive mesterskap. Vi har før sesongstart plassert nettopp disse to lagene i årets finale, med Oslo Vikings som vinner. Samtidig tippet vi i samme artikkel at denne seriekampen blir ett av Vikings sine tap i årets sesong.

Det skyldes at Vikings sitt angrep må finne rytmen, og vi tror det tar tid. Selv om Bulls sitt forsvar mangler LB Lyndell Gibson i år tror vi at det ikke vil være så merkbart som man kanskje skulle tro i denne kampen. Et Bulls-forsvar som fortsatt har sine klare styrker bør kunne holde tritt -og vel så det- med dette angrepet, samtidig som Lura sitt angrep også har klare styrker som kan komme til sin rett her. Vi tror nok at angrepet vil ha en del problemer med å finne nettopp den rytmen som vi er usikre på om Vikings finner med det første, men at man med QB Chandler Whittlesey bak center vil kunne skape en god del i pasningsspillet. Det tror vi holder til en hjemmeseier i dette oppgjøret.

Highlights fra Bulls vs. Vikings 2016:

Highlights Bulls vs Vikings May 7th 2016

 

1. DIVISJON
v/ JM Henriksen

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. Olavs Menn
Hvor og når: Lørdag 29.april kl. 14:00, Gymnasbanene (Haugesund)
Score: Hurricanes 19 – Olavs Menn 13
Hvorfor vi tror de vinner: Før sesongstart tippet vi hjemmeseier i dette oppgjøret. Vi holder på det tipset, men tror samtidig at det kan holde hardt for Hurricanes hvis Olavs Menn har med seg FS Thor Campe (tidl. Gladiators, 1814s, Vikings) i forsvaret. Campe viste kvaliteter i forrige seriekamp som minner om en god importspiller, og det kan man kanskje si at han kvalitetsmessig er i forhold til dette nivået.

Nå har riktignok Haugesund sine egne styrker, og med grundige forberedelser og forbedringer fra forrige ukes kamp vil vi tro de kan få hakket mer dreisen på angrepsspillet. Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at Hurricanes sitt forsvar har solide spillere som passer særdeles godt mot et angrep som er sterkt løpsbasert. Spørsmålet er om Olavs Menn kan gjøre fakes godt nok til å få Haugesund-forsvaret ut av posisjon og på den måten på hælene. Vi tror ikke det kommer til å holde, men at mye avhenger av hvorvidt Rogalendingen Thor Campe returnerer til hjemfylket for en kamp i Haugesund denne lørdagen!

 

 

2. DIVISJON
v/ JM Henriksen

Hvem: Fredrikstad Kings vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Søndag 30. april kl. 14.00, Kongstenbanen (Fredrikstad)
Om lagene/kampen: Disse lagene har faktisk allerede møtt hverandre i år. Ikke i seriekamp nei, men i scrimmage. Vi forventer at Tønsberg Raiders viser seg noen nivåer for sterke også nå, men samtidig at Fredrikstad Kings har tatt noen steg videre i individuell kompetanse i forsvar, og kanskje også som lag, versus tidligere år. Så er spørsmålet om de klarer å skape noe i angrep. Tønsberg har bevist i fjor at det sistnevnte er noe de makter ganske så bra, og det er ingen grunn til å tro at den kunnskapen er glemt i løpet av vinteren.

 

U17
v/ JM Henriksen

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Lura Bulls
Hvor og når: Lørdag 29.april kl. 12:00, Frogner stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Trolls har sin seriestart i denne kampen, og selv om Lura sesongåpnet med en klar seier forrige uke er det nok hjemmelaget som må takle et svært klart favoritt-stempel. Det skyldes nok ikke fordelen av å kunne analysere film av en motstander som ikke kan analysere motsatt vei, men snarere at Vålerenga må kunne forventes å ha et av de sterkeste lagene på dette alderstrinnet. Mange års tradisjon på U17 møter et årsferskt lag, og det vil nok kunne vise igjen.

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Kongsvinger Fortress
Hvor og når: Søndag 30.april kl. 14:00, Eidsvoll kunstgress
Om lagene/kampen: Som i oppgjøret beskrevet ovenfor, har vi også her et sterkt juniorprogram som møter et årsferskt lag, hvor førstnevnte har sesongstart og sistnevnte har sin andre kamp for året. Det er neppe noe mindre favorittstempel for de regjerende NM-mesterne hos Eidsvoll 1814s, som møter et Kongsvinger som egentlig bare skal være lykkelige over at de kan konsentrere seg om å analysere seg selv på film denne uken. Det trengs, og det er nok kanskje i overkant bratt læringskurve til å kunne sikre en seier i lagets andre serieoppgjør noensinne.

 

Foto: JM Henriksen

 

Hvem: Oslo Vikings vs. Drammen Warriors
Hvor og når: Mandag 1.mai kl. 13:30, Frogner stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Mens noen går i tog og roper ut paroler, satser andre på å sikre seg en seier i amerikansk fotball på beste vestkant. Begge lag kommer fra en første serierunde, hvor hjemmelaget Oslo Vikings var på besøk i Kongsvinger og vant soleklart, mens bortelaget Drammen Warriors tok turen til Lura og dro hjem med tap i kofferten. Drammen har sin første sesong noensinne på dette nivået, og vi ser ikke bort fra at om noe lag som er ferske og hadde sin første seriekamp forrige uke skal overraske med seier, så vil det være Warriors. De møter imidlertid kvalifisert motstand i et Vikings som kan komme til å bite fra seg.

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Mandag 1.mai kl. 14:00, Gamleidretten (Tønsberg)
Om lagene/kampen: Lillestrøms andre hjemmekamp spilles i Tønsberg ettersom Lillestrøm ikke klarte å oppdrive en bane i hjemtraktene for andre uke på rad, og dette kan bli spennende! Tønsberg Raiders sesongåpner. De har etterhvert en tradisjon for å drive med juniorlag, og til tider med gode resultater. Vil årets utgave kunne være en av de bedre årgangene fra Vestfolds stolthet? Her møter de et Lillestrøm-lag som fikk seg en skikkelig smekk på lånt hjemmebane (Frogner..) forrige runde, og nok ikke helt er i Norgestoppen på U17 pr. nå. Om Tønsberg skal vise seg å være en aktuell utfordrer til noen tittel, så må de vise klasseforskjell fra Starfighters i dette oppgjøret.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x