Jesper Hagen Mock Draft 2.0 – Siste spådom

Her kommer andre og siste mock draft for året fra vår skribent Jesper Hagen.

Noen valg, spesielt i starten, har forblitt uendret. Nytt denne gang er at jeg har tippet enkelte som ved konsensus er tippet i første runde til å falle utenfor runde 1.

Sentrale spørsmål jeg måtte ta hensyn til var ca de samme som ved forrige mock: Hva velger 49ers på #2? Hvor mange cornerbacks går når det er flust av dem? Kommer det et «run» på cornerbacks, som det ofte gjør på enkelte posisjoner? Og hvor mange tight ends går i en klasse stappfull av talenter? Og ikke minst, hvor mange QBs fra en svak klasse går i første runde?

I tillegg tok jeg som forrige gang høyde for det faktum at draften sjelden går slik man tror på forhånd. I tillegg er det vektlagt at det «alltid» er noen «gode» som faller. Hvem dette er er kun gjetting basert på det vi har av informasjon.

Resultatet ser dere under:

 

1) Cleveland Browns: DE Myles Garrett, Texas A&M (Uendret)

Selv om enkelte kilder skal ha det til at deler av Browns organisasjonen vil ha QB her tror jeg de ender med å velge Garrett. Som de bør.

 

2) San Francisco 49ers: DE Solomon Thomas, Stanford (Uendret)

Dette valget kan endre hele resten av draften, men for enkelhets skyld tror jeg de tar en meget god allsidig defensiv linjespiller med pro bowl potensiale. Bred enighet om at han går topp 3 blant alle av en grunn.

 

3) Chicago Bears: S Jamal Adams, LSU (Uendret)

Kanskje det valget jeg er mest usikker på, mye grunnet implikasjonene ved forrige valg. Men Adams er en playmaker og kommer til å bli valgt høyt. Bears må fortsette å bygge lag mens de leter etter sin QB, og Adams sklir rett inn.

 

4) Jacksonville Jaguars: RB Leonard Fournette, LSU (Uendret)

Etter mye om og men tror jeg fremdeles Jags går for Fournette her, selv om Hooker og Allen nok blir vurdert sterkt. Mannen er et beist, og vil kunne avlaste Bortles. Med Coughlin som lurer bak i kulissene kan dette bli året Jaguars tar steget videre og kjemper om playoff.

 

5) Tennessee Titans (fra LA Rams): DL Jonathan Allen, Alabama  (Tidligere valg CB Marshon Lattimore, Ohio State)

Kan spille flere steder langs flere forskjellige fronter, og er en uhyre talentfull passrusher. Et trygt valg på grunn av sin karakter, og derfor blir han valgt såpass høyt til et lag på vei fremover.

 

6) New York Jets: QB Mitchell Trubisky, North Carolina (Tidligere valg TE O.J. Howard, Alabama)

Alt er mulig på #6 for Jets, men uten en QB kommer man ingen vei. Som kjent slutter du ikke å prøve å finne en franchise QB før du vet du har en. Trubisky har riktignok bare en sesong bak seg som starter, men han er intelligent, en meget bra arm, en stor sterk kropp og bra mobilitetet.

 

7) Los Angeles Chargers: S Malik Hooker, Ohio State.  (Uendret)

Hooker passer seg naturlig inn her fremdeles da Chargers er fornøyd med sine linebackers, og 3 linemen allerede har gått. Hooker bør kunne bli en ny bauta slik Weddle var, og går rett inn i et fra før talentfullt secondary med Verrett og Hayward.

 

Opp, opp, opp!

8) Carolina Panthers: RB Christian McCaffrey, Stanford (Tidligere valg DL Jonathan Allen, Alabama)

Stiger og stiger i alle mock drafts. Det er nå mange som mener Stanfordproduktet kommer til å være den andre running back som blir valgt. Han er kanskje ikke en åpenbar match i et power run scheme, men han bringer utrolig mye annet med seg. Han kan brukes som slot receiver, er ekstremt kvikk på små flater, tøff og utrolig flink til å se og finne hull foran seg.

 

9) Cincinnati Bengals: LB Reuben Foster, Alabama (Uendret)

Holder meg noe kjedelig til det opprinnelige valget her. Jeg tror ikke Foster faller på grunn av episoden på Combine. Snarere tvert imot tror jeg han kan gå før dette også, så god er han.

 

10) Buffalo Bills: TE O.J. Howard, Alabama (Tidligere valg WR Corey Davis, Western Michigan)

Både CB og WR er aktuelt her. Imidlertid er Howard et sjeldent talent som kan gå enda høyere. Han er en eminent blokker i tillegg til å være et utrolig våpen offensivt. Vil hjelpe både Tyrod og Shady, samt gi den nye treneren Sean McDermott et meget bra alternativ i et angrep som mangler receivere.

 

11) New Orleans Saints: CB Gareon Conley, Ohio State ( Tidligere valg RB Christian McCaffrey, Stanford)

Conley har skutt opp rankinger og mocks i det siste, og mange mener han kan bli første corner som blir valgt. Saints har i tillegg vist interesse for han. Han er også en som kan gå før spådommene tilsier. Hvis de får tak i han har Saints en løst en bit av forsvarsproblemene i en god del år fremover.

 

12) Cleveland Browns (fra Eagles): QB Deshaun Watson, Clemson  (Tidligere valg TE David Njoku, Miami)

Hue Jackson har endelig funnet den QB som skal forsøke å gjenreise Browns. Watson har teknikken og kan de små nyansene, samt vinnermentaliteten og de atletiske ferdighetene.

 

13) Arizona Cardinals: QB Patrick Mahomes, Texas Tech ( Tidligere valg QB Deshaun Watson, Clemson)

Mahomes har en kraftigere arm enn Watson, som passer bra i systemet til Bruce Arians. Han trenger mye arbeid, men kan lære av Palmer og Fitzgerald, og vokse med John Brown og J.J. Nelson. Ellers kunne Cardinals gått en haug av veier med valget her, uten å ha valgt feil.

 

14) Philadelphia Eagles (fra Vikings): WR John Ross, Washington (Uendret)

Jeffery og Torrey Smith er ikke på langtidskontrakter, og Eagles trenger fortsatt en som kan vokse med Wentz. Er mye mer enn en «deep threat» og er akkurat hva Eagles trenger. CB og edge er også aktuelt her, men jeg tror Doug Pederson kommer til å prioritere å gi Wentz mest mulig hjelp.

 

15) Indianapolis Colts: CB Marshon Lattimore, Ohio State (Tidligere valg DE Derek Barnett, Tennesee)

Colts gnir seg i hendene når Lattimore faller hit på grunn av skader som lag er bekymret for. En fantastisk corner som har alt, og dekker som bonus også et enormt behov.

 

Den neste store fra Pass Rush University?

16) Baltimore Ravens: DE Charles Harris, Missouri  (Forrige valg CB Tredavious White, LSU)

Ravens har et aldrende passrush, og må bli yngre. Heldigvis for Ozzie Newsome og co er Harris et stort talent, som allerede har utviklet flere triks for å komme seg til QB. Han har et ekstremt førstesteg, og går inn i en meget god defensiv linje fra før.

 

17) Washington Redskins: LB Haason Reddick, Temple (Forrige valg DT Malik McDowell, Michigan State)

Har skutt opp draft boards i det siste, og Redskins får en hel spiller som kan gjøre mye forskjellig. Har både de atletiske ferdighetene, læreviljen og størrelsen.

 

18) Tennessee Titans: WR Corey Davis, Western Michigan  (Tidligere valg WR Mike Williams, Clemson)

Endelig et ordentlig våpen til Mariota. De har et fungerende løpespill. Nå får han en allround topp receiver som kan gjøre mye for å hjelpe til i angrepet. På tide å ta Titans på alvor.

 

19) Tampa Bay Buccaneers: TE David Njoku, Miami (Tidligere valg DE Charles Harris, Missouri)

Buccaneers liker Cameron Brate, men Njoku kan bli et fantastisk våpen som kan vokse sammen med Winston og Mike Evans. Har potensialet til å dominere uansett hvem motstanderen setter på han. Og hvis han ikke klarer det? Da har Evans og Desean Jackson ekstremt gode arbeidsforhold.

 

20) Denver Broncos: OT Ryan Ramczyk, Wisconsin (Uendret)

Er atletisk nok til å klare seg ute til venstre på linjen, og er også meget i den mentale biten. Teknisk god, og kan bli en meget god spiller potensielt om skaden i hofta ikke holder han varig tilbake.

 

21) Detroit Lions: WR Mike Williams, Clemson (Forrige valg DE Taco Charlton, Michigan) 

Lions har endelig en fungerende offensiv linje, og Detroit gir da Stafford et bigtime våpen på utsiden. Skaper nesten alltid separasjon, men er ikke noe «deep threat». Det gjør han ingenting når han er så god til å ta imot ballen som han er. Saftig og offensivt valg av Lions, spesielt ettersom Golden Tate og Marvin Jones er der fra før.

 

22) Miami Dolphins: Kevin King, CB Washington (Forrige valg LB Haason Reddick, Temple)

Også en spiller som tilsynelatende tippes høyere og høyere. Snakker om høyde, han har sjelden høyde for posisjonen (190,5 cm) og tilstrekkelig hastighet (4,43 40-yard dash). Historien har vist at lag tør satse på høye og raske corners. Han er instinktiv og forstår nyansene og det mentale ved posisjonen. Flere lag tror at han kan bli elite med litt finpuss på teknikken.

 

23) New York Giants: OT Cam Robinson, Alabama (Uendret)

Giants må for alvor vurdere å gi opp Ereck Flowers. Ironisk er det nettopp Flowers nfl.com har ført opp som sammenligning for Robinson. Har enorm styrke, størrelse og atletiske ferdigheter, men er ikke konsistent nok i prestasjonene i pasningssituasjoner. Slike spillere (les: Greg Robinson) har en tendens til å bli overdraftet, men det er verdt å ta sjansen på dette stadiet av draften.

 

24) Oakland Raiders: CB Tredavious White, LSU (Forrige valg CB Gareon Conley, Ohio State)

Conley er desverre gått for lenge siden, men White er en allround topp corner. Skiller seg ikke ut med ekstremferdigheter, men har et høyt laveste nivå, og en solid karakter, og er dermed et trygt valg. Også farlig som returner.

Det sikre, fornuftige valget som etablerer Raiders i toppen?

 

25) Houston Texans: S Obi Melifonwu UConn (Forrige valg QB Mitchell Trubisky, North Carolina)

Har mistet både Swearinger, Demps og A.J. Bouye. Han er noe av et prosjekt i den forstand at han mangler litt instinkter og spilleforståelse, men har enorme fysiske ferdigheter, og slike spillere vil alltid lag ta sjansen på.

 

26) Seattle Seahawks: Marlon Humphrey, Alabama (Uendret)

Spiller så fysisk som du kan få det, og det liker de i Pacific Northwest. Har egentlig alt, men mangler såkalte «ballskills», altså evnen til å finne ballen i lufta. Er også noe suspekt til å gi opp store kast grunnet hans aggressive natur, men det er utrolig mye å jobbe med her.

 

27) Kansas City Chiefs: LB Jarrad Davis, Florida (Forrige valg QB Patrick Mahomes, Texas Tech)

Arvtageren til Derrick Johnson. Han hadde enorme tall på sin pro day, og er et atletisk monster. Har også taklingsteknikken, og har enda ikke nådd potensialet i coverage. Mangler noe forståelse, men det er ytterst få som beveger seg som han, og det appellerer bredt.

 

28) Dallas Cowboys: CB Chidobe Awuzie, Colorado (Forrige valg S Budda Baker, Washington)

Dallas har enorme behov bakerst etter å ha mistet en haug spillere i free agency. I årets draft gjør ikke det så mye. Awuzie kan fort gå før dette. En meget smart spiller med god teknikk og størrelse, men trenger kyndig veiledning da han spiller litt mindre han er. Det kan han få i Dallas med deres gode trenerstab.

 

29) Green Bay Packers: G/OT Forrest Lamp, Western Kentucky (Forrige valg CB Chidobe Awuzie, Colorado)

Mange mener han er den beste offensive linjemannen i årets draft, mens samtidig mener mange han vil måtte spille guard i NFL. Har meget bra føtter, styrke og kvikkhet, men trenger litt finpuss på teknikken. Vet ikke helt hvorfor, men dette valget føles bare veldig Green Bay Packers. Ikke flashy, men solid.

 

30) Pittsburgh Steelers: DE Derek Barnett, Tennessee (Forrige valg DE Takkarist McKinley, UCLA)

Vanskelig spiller å bli klok på. Er ikke helt topp i noe, men har en fantastisk produksjon fra Tennessee. Da går vi ut fra at dette betyr at han rett og slett er en allround god spiller med instinkter og en evne til å ende opp der QB er. Dette fører ofte til at laget som plukker han får et aldri så lite røverkjøp. Det føles også som Pittsburgh Steelers.

 

31) Atlanta Falcons: G/OT Garrett Bolles, Utah (Uendret)

Enorm bevegelsesevne, men mangler grunnstyrke. Dette kan lett endres i NFL hos alle lag. Spiller med en utrolig tøff mentalitet, slik trenere elsker i sine linjespillere.

 

32) New Orleans Saints (Fra Patriots): CB Adoree Jackson, USC (Uendret)

Forskjellen på å ta Jackson her og i runde 2 er minimal,og potensialet hans gjør det verdt det. Er stadig i utvikling som corner, og har blitt bedre for hvert år. I tillegg er han livsfarlig med ballen i hendene, og kan til og med spille angrep.

 

Da gjenstår det bare å se hvor mye man treffer på i år. Kom gjerne med innspill kommentarfeltet eller til @jesperhagen på Twitter.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x