Før runden: 1.serierunde 2017

Etter mye venting er det endelig klart for årets seriestart! Tilsammen 27 lag skal i aksjon nå på vårparten fordelt på Eliteserien, 1. divisjon, 2. divisjon og U17. Vi vil selvfølgelig holde deg oppdatert både i forkant og i etterkant av alle seriekamper og ikke minst komme med spådommer for alle kamper i både Eliteserien og 1. divisjon!

 

1.SERIERUNDE, HELGEN 22-23.APRIL 2017

Foto: Robin Sayyah

ELITESERIEN
v/ JM Henriksen

Oppstart i Eliteserien er først i 2. serierunde når Trolls tar imot Seahawks på Frogner og Bulls spiller mot Vikings på Lura stadion!

 

1. DIVISJON
v/ Thomas Olsen & JM Henriksen

Hvem: Kristiansand Gladiators vs. Haugesund Hurricanes
Hvor og når: Søndag 23.april kl. 14:00, Karuss Colosseum (Kristiansand)
Score: Gladiators 35 – Hurricanes 7
Hvorfor vi tror de vinner: Det er ikke enkelt å tippe resultater i første serierunde før vi har sett lagene ordentlig i aksjon. Det at lagene aldri tidligere har møtt hverandre, Hurricanes har ny Quarterback og hovedtrener, Gladiators spiller sin første sesong i 1. divisjon, og har samtidig ny hovedtrener de også, gjør ikke jobben noe enklere. Likevel er vi ikke helt i det blinde, ettersom begge lagene har gjennomført en scrimmage mot Lura Bulls før sesongstart.

Det jeg forventer i denne kampen er at Gladiators åpner hardt med et solid løpespill ledet av godstoget Levan Abramishvili. Hurricanes vil slite med å stanse dette til tross for et par meget solide Linebackere i Andreas Hustoft og Øyvind Rein. I angrepsspillet tror jeg Hurricanes vil prøve og feile litt og selv om jeg tror de vil klare å produsere en del yards så tror jeg ikke det vil resultere i så mange scoringer. Informasjonen vi har fått tyder også på at Hurricanes har en ganske liten spillerstall for nivået og jeg tror dette vil føre til at Gladiators setter noen ekstra scoringer mot slutten av kampen, som de ikke ville satt i kampens første halvdel, noe som får resultatet til å virke mindre jevnt enn det egentlig var. Jeg forventer at Hurricanes vil henge greit med, men at Gladiators likevel tar en solid seier i sin første kamp i divisjonen.

Kolbotn Hunters med ledende spørsmål til Olavs Menn! Fra Hunters sin Facebook-side.

Hvem: Olavs Menn vs. Kolbotn Hunters
Hvor og når: Søndag 23.april kl. 14:00, Skjeberg Idrettsplass (Sarpsborg)
Score: Olavs Menn 26 – Hunters 14
Hvorfor vi tror de vinner: To herlige retro-angrep prøver å løpe verden i senk og samtidig overraske samtlige via play-action pasninger 5 ganger pr. kamp. Dette blir en klassiker! Aller mest fordi Kolbotn Hunters satser på en fremoverlent sosiale medier-strategi med litt småfrekke bilder myntet på å få opp stemningen i forkant av kamp. Østfoldinger biter naturligvis glatt på slikt, og dermed er grunnlaget lagt for en kamp som har mye intensitet om ikke annet!

Vi for vår del holder en knapp eller to på hjemmelaget når de tar i mot nyopprykkede Kolbotn Hunters. Derfor tror vi også at det blir Olavs Menn som vinner i en kamp hvor det løpes mange ganger, og hvor det blir spennende å se om pasningsspillet kan bli en avgjørende faktor som følge av overraskelsesmomentet det kan bringe.

PS! Om noen har et skikkelig retro Super 8-kamera; vennligst benytt anledningen til å filme denne kampen! Den filmen vil vi gjerne ha tilsendt 🙂

 

2. DIVISJON
v/ JM Henriksen

Hvem: Vålerenga Trolls II vs. Oslo Vikings II
Hvor og når: Lørdag 22. april kl. 12.00, Frogner Stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Trolls og Vikings har æren av å starte sesongen 2017 på tvers av alle divisjoner, og da med andrelagene sine. Det skjer selvsagt på deres -for året- felles hjemmebane Frogner stadion. Denne kampen kommer til å bli fulgt med argusøyne av mange som lurer på om 2.lag kan høre hjemme i toppen av 2.divisjon, eller hvordan de to klubbene benytter lagene sine. Se heller ikke vekk fra at det sitter noen nysgjerrige øyner på tribunen som lurer på hva disse lagene sine taktiske valg kan fortelle om Eliteserie-lagene til Trolls og Vikings…

2.lagene til Trolls og Vikings møtes på Frogner. Foto: Max Emanuelson

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Kongsvinger Fortress
Hvor og når: Søndag 23.april kl. 15:00, Frogner Stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Kongsvinger får sin ilddåp i seriespillet denne helgen, med U17-laget i aksjon lørdag og seniorlaget i aksjon søndag – begge for første gang. Lillestrøm har begge sine tilsvarende kamper lagt til Frogner søndagen, så vi ser for oss at de vinner tribunen ihvertfall. Om de vinner kampen også skal vi ikke uttale oss skråsikkert om, men det er ingen tvil om at langt mer erfarne Starfighters går inn i denne kampen med et klart favorittstempel.

 

U17
v/ Thomas Olsen

Hvem: Lura Bulls vs. Drammen Warriors
Hvor og når: Lørdag 22.april kl. 13:00, Lura Stadion (Sandnes)
Om lagene/kampen: Årets U17 serie åpnes av to av årets helt nye lag, og det er ingen enkel oppgave som venter Drammen Warriors U17 når de i sin første kamp noen sinne må ta turen til andre siden av landet. På en annen side vil de nok heller møte et Bulls U17 som også spiller sin første kamp enn ett av de mer etablerte lagene i hovedstaden til serieåpning. Det må nok forventes en god del nybegynnerfeil fra begge lag i denne åpningskampen, men jeg har samtidig tro på at begge lag vil vise en enorm progresjon etterhvert som sesongen spilles.

 

Hvem: Kongsvinger Fortress vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Lørdag 22.april kl. 14:00, Kongsvinger
Om lagene/kampen: Kongsvinger Fortress, årets tredje nye lag skal også i aksjon i første serierunde, men ikke mot ligaens fjerde nye lag (Kristiansand Gladiators). Kongsvinger tar i stedet i mot mangeganger Norgesmester Oslo Vikings. Kampen spilles bare uker etter at de samme lagene møttes til en treningskamp på Frogner som resulterte i en klar seier til Vikings. Det blir derfor spennende å se utviklingen begge lag har hatt siden den gangen, og om resultatet når kampen blåses av vil se likt ut som etter treningskampen eller om vi får se noe helt annet.

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når: Søndag 23.april kl. 12:00, Frogner Stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Lillestrøm hadde ingen god sesong på U17 nivå i fjor, og sto med kun en seier på slutten av sesongen. Gladiators har derimot ikke deltatt i U17 serien siden 2015, og det er derfor sannsynlig at basen i U17 laget vil være fjorårets U15 lag som plasserte seg midt på tabellen i U15 serien. Ellers har vi fått informasjon om at en håndfull spillere fra Kolbotn Hunters også vil være å finne på banen for Starfighters, men det gjenstår å se om det vil utgjøre noen forskjell i kampen.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x