Jesper Hagen Mock Draft

Her kommer første mock draft for året fra vår skribent Jesper Hagen.

Sentrale spørsmål å ta hensyn til under prosessen var: Går Dalvin Cook i første runde? Hvor mange cornerbacks går når det er flust av dem? Kommer det et «run» på cornerbacks, som det ofte gjør på enkelte posisjoner? Og hvor mange tight ends går i en klasse stappfull av talenter? Og ikke minst, hvor mange QBs fra en svak klasse går i første runde?

I tillegg har jeg tatt høyde for det faktum at draften sjelden går slik man tror på forhånd. I tillegg er det vektlagt at det «alltid» er noen «gode» som faller.

Resultatet ser dere under:

 

1) Cleveland Browns: DE Myles Garrett, Texas A&M

Den beste spilleren i draften, ingenting å lure på, mer trenger ikke skrives. Tilfører sårt tiltrengt hjelp til forsvaret. Når det er sagt så hadde samtlige andre lag også valgt Garrett.

 

2) San Francisco 49ers: DE Solomon Thomas, Stanford

Nytt lag som kan velge alt av posisjoner. Solomon Thomas er en «tweener» type som man ikke helt vet hvor passer best, men som er såpass talentfull at han kan bli gull verdt for et lag. Han er eksplosiv, sterk og har god teknikk. Bør passe bra inn i en linje det fra før er lagt mye ressurser i.

 

3) Chicago Bears: S Jamal Adams, LSU

De aller fleste posisjoner er aktuelle her, og vi tror at John Fox håper at svaret på QB skal være Glennon mens angrepet primært går gjennom Jordan Howard. I en for gangs skyld sterk klasse av safeties er Adams den beste. Han dekker mye rom, har instinkter og forståelse for posisjonen, og er aggressiv når laget skal forsvare seg mot løp. Spiller større han er, hvilket er viktig da noen kan mene han er litt for liten til å bli valgt så høyt.

 

4) Jacksonville Jaguars: RB Leonard Fournette, LSU

Brukte free agency til å forsterke forsvaret ytterligere, samt den offensive linjen og har i tillegg gode receivers fra før. Hva mangler? Bedre spill fra QB. Hvordan hjelpe Bortles? Drafte den beste running back i klassen, enkel matematikk. Spesielt når de ikke er solgt på T.J. Yeldon. Kommer ikke til å bidra allverden i pasningsspillet, men gi han ballen 20-25 ganger på ballen i riktig type angrep og se hva som skjer. Ikke oppe der med Elliot og Gurley når de kom ut, men ikke langt unna.

 

5) Tennessee Titans (fra LA Rams): CB Marshon Lattimore, Ohio State

Receiver er et stort behov, men på #5 blir det kanskje i tidligste laget. Har trengt oppgraderinger på CB og S i flere år, og får det endelig her. Lattimore er noe nær en komplett corner, og kan muligens gå enda tidligere enn #5. Har nesten ingen svakheter, og sterk, aggressiv, rask, fysisk, og smart.

 

Blir han den høyest valgte TE på flere tiår?

6) New York Jets: TE O.J. Howard, Alabama

Alt er mulig på #6 for Jets, og de skulle nok gjerne hatt Fournette her. Jonathan Allen er også en mulighet her, men defensiv linje er en posisjon Jets på papiret er bra besatt på. Ingen vet hva Jets tenker om Bryce Petty eller Christian Hackenberg, men det man vet er at Howard er et big time våpen som kan forandre et offence. Med han på plass har den nye gode qben særdeles forbedrede arbeidsforhold, i tillegg er han en meget god blocker og vil hjelpe til langs bakken.

 

7) Los Angeles Chargers: S Malik Hooker, Ohio State.

Trenger en erstatter for Eric Weddle, og tar en fantastisk spiller som kun har startet en sesong. Han har utmerket rekkevidde, instinkter og taklingsferdigheter. Han er farlig med ballen i hendene, og har derfor blitt sammenlignet med Ed Reed. Også erfaren på special teams.

 

8) Carolina Panthers: DL Jonathan Allen, Alabama

Receiver, defensiv linje, running back, offensiv linje, secondary. Behovene er mange. Allen er imidlertid for god til å falle lenger enn dette. Panthers legger mye vekt på sin defensive linje, og Allen kan spille flere plasser langs linjen. Er en uhyre god pass rusher, og så lenge skulderskadene ikke holder han tilbake blir han en spiller i toppsjiktet.

 

9) Cincinnati Bengals: LB Reuben Foster, Alabama

Fyller sannsynligvis deres største behov men får også samtidig tak i en av de absolutt beste spillerne i år, fra en skole kjent for å produsere defensive talenter på løpende bånd. En leder på banen, god i coverage, smart, og sikker i taklingene. God verdi på #7.

 

10) Buffalo Bills: WR Corey Davis, Western Michigan

Trenger hjelp i angrepet, og må gi Tyrod Taylor flere våpen. I så måte er også O.J. Howard høyaktuell her(det samme er CB og S), men i en dyp klasse av tight ends(samt CB og S) går de for en komplett receiver istedet. Han er ikke noe fartsmonster, men er rask nok, og gjør alt annet veldig bra. Var meget god når han møtte bedre motstand på college også.

 

11) New Orleans Saints: RB Christian McCaffrey, Stanford

Føler dette blir skrevet hvert år, men alt av secondary og linebackers er aktuelt her. Imidlertid er disse posisjonene dype, og kan bli adressert senere. Med Stanfordproduktet får Drew Brees et nytt superfarlig våpen, som gir han og Sean Payton mye morro. Er eminent til å ta i mot ballen, løper bra routes, er tålmodig og flink til å finne hull samt vente på blokkerne sine. Har i tillegg ekstrem hurtighet og sideveisbevegelser.

 

12) Cleveland Browns (fra Eagles):TE David Njoku, Miami

Hvem skal spille QB, det er det store spørsmålet. Mye tyder på at det blir Jimmy Garoppolo eller Cody Kessler. WR er også høyalktuelt, men de har tro på Corey Coleman, og valgte også en drøss receivers ifjor. Njoku er tidligere høydehopper og står ikke mye tilbake for Howard. Mer eksplosiv og atletisk, men en dårligere blokker. Njoku er et vandrende big play, og har enormt potensiale.

 

13) Arizona Cardinals: QB Deshaun Watson, Clemson

For lag uten en franchise QB er reglene ganske klare: Du stopper ikke å prøve å finne en før du vet du har en. Det samme gjelder lag med aldrende spillere på denne posisjonen. Watson har allerede bevist at han kan levere når det gjelder som mest, er atletisk og kreativ, og har god kasteteknikk. Gjør noen rare valg, men blir ikke presset til å spille før han er klar og kan lære av Palmer og Bruce Arians.

 

14) Philadelphia Eagles (fra Vikings): WR John Ross, Washington

Har gjort en god jobb med å fylle hull i free agency, og kan være lojale mot draftboardet her, som man jo bør uansett. CB og Edge er også aktuelle her, men: Ross er mer enn en deep threat. Han løper bra routes, er kompetitiv, har gode hender og forstår nyansene ved posisjonen. Han er i tillegg en positiv karakter, og er også dødelig som returner.

En ny D-Jax i Philadelphia?

 

15) Indianapolis Colts: DE Derek Barnett, Tennesee

Nok et lag med flere behov. Barnett kan fint gå før dette og er god verdi her. Tok sack rekorden fra Reggie White hos Tennessee, det bør si en del. Er verken altfor høy eller eksplosiv, men har god teknikk, er smart, og har en høy motor med masse energi. Rett og slett en allround meget god spiller alle lag kan ha nytte av.

 

16) Baltimore Ravens: CB Tredavious White, LSU

Står mellom WR og CB her. Ravens har ikke gitt opp Breshad Perriman enda etter to år øldelagt av skader, og for en meget solid erfaren(senior) spiller de vet er klar til å bidra, som de vanligvis er fra LSU. Meget god atlet med god teknikk, og er flink til å finne ballen, såkalt «ball skills». Er en kapabel returner og gunner på special teams, men mangler litt ferdigheter mot løp langs bakken. I Ravens er det mindre viktig enn hos andre lag.

 

17) Washington Redskins: DT Malik McDowell, Michigan State

Redskins var svake mot løp ifjor, og tar det enorme potensialet til McDowell her. Er en vanvittig atlet for den størrelsen, og har erfaring og ferdigheter til å spille på flere i steder i flere forskjellige oppstillinger. Har styrken som skal til, i tillegg til teknikken. Er blitt beskyldt for å være lat samt «gi opp» på sesongen når laget falt, men råpotensialet står ikke tilbake for mange i denne draften, hvis noen i det hele tatt.

 

18) Tennessee Titans: WR Mike Williams, Clemson

Er Mike Williams den nye store store x-receiver fra Clemson? Mye kan tyde på det. Rettet opp mye av inntrykket fra Combine med en flott pro day, uten at det egentlig bør bety så mye. Han trenger ikke være rask. Han skaper separasjon på flere typer ruter, og er rett og slett vanvittig til å imot ballen under press. Vet å utnytte den store kroppen, har sikre hender, og er meget kompetitiv. Han forstår posisjonen og bør kunne dominere hvis Mariota tør gi han sjansen til å gå opp i kamp om ballen.

 

19) Tampa Bay Buccaneers: DE Charles Harris, Missouri

Produktiv i 2015, slet i 2016. Har atletiske ferdigheter og føtter som ikke kan læres. Eksplosiv i steget, og har teknikk til å vinne på flere måter. Han er sterk og baserer seg ikke kun på fart, men mangler imidlertid litt styrke i nedre del av kroppen samt evne til å forsvare seg mot løp. Det er imidlertid lettere å lære dette enn å rushe QB, og det gjør han verdt å ta her.

 

20) Denver Broncos: OT Ryan Ramczyk, Wisconsin

Har begrenset erfaring, og mangler atletiske ferdigheter og litt styrke til å være tackle i eliteklassen. Likevel er det nok å like her. Som andre Wisconsinspillere er han meget bra coached, har meget god teknikk, har lette føtter samt tøffheten som skal til. Bør kunne bli en solid tackle i flere år, hvilket kanskje er det Broncos trenger mest. CB er også aktuelt her grunnet den dype klassen, selv om de er godt besatt der fra før.

 

21) Detroit Lions: DE Taco Charlton, Michigan

Vi er vant med at Detroit velger i dette sjiktet og har et enormt behov på den offensive linjen. Imidlertid er det på den defensive linjen det står dårligst til, da Ziggy Ansah så å si må gjøre alt selv. Har blitt bedre og bedre som spiller, og har en sjelden kombinasjon av størrelse, styrke og bevegelse. Har lite produksjon (og spilletid med unntak av siste året) å vise til fra college, må bli sterkere, men har allikevel et enormt og sjelden potensiale pga størrelsen og de atletiske ferdighetene.

 

22) Miami Dolphins: LB Haason Reddick, Temple

Kom inn på laget som corner, har også spilt defensive end. Det burde si endel om hva slags atletiske ferdigheter mannen besitter. 4,52 40-yard dash, 36,5 ft vertical jump samt 11,1 ft stille lengde er enormt. Enorm motor og fart kombinert med pass rush ferdigheter gjør han til en perfekt outside linebacker som kan brukes til flere forskjellige ting. Bør passe perfekt bak en allerede bra defensiv linje i Miami.

 

23) New York Giants: OT Cam Robinson, Alabama

Giants sliter enormt med å finne svaret på left tackle, og kan strengt tatt ikke slutte før de har et svar. Robinson har et meget høyt potensiale. Han har styrke, føtter og en stor kropp med masse kraft og eksplosivitet i. Imidlertid sliter han med balansen og du ser han altfor mye på bakken, i tillegg klarer han ikke levere jevnt og trutt. Hvis dette kan bli korrigert kan Eli Manning og løpespillet hos Big Blue få seg et solid løft.

 

24) Oakland Raiders: CB Gareon Conley, Ohio State

Uhyre talentfull corner som har alt, bortsett fra noe agressivit og taklingsstyrke mot løp. Igrunn er det noe optimistisk å tro at han varer så lenge i denne draften da han blir jevnlig tippet i øvre halvdel. Trenger litt arbeid med teknikken, men har ellers alt.

 

Kan han gi Houston en boost i angrepet?

25) Houston Texans: QB Mitchell Trubisky, North Carolina

Kun ett år som starter på college, men Texans er så tynt besatt og så desperate etter en QB at de tar sjansen her. Han er nøyaktig med ballen, bra størrelse og beveger seg bra i forhold til hvor stor han er. Han er smart med fotballen,og bør kunne fore Hopkins og Will Fuller med baller.

 

26) Seattle Seahawks: CB Marlon Humphrey, Alabama

En fantastisk run defender, som Seattle setter pris på. Har i tillegg alt man trenger som corner, bortsett fra «ball skills». Ellers er han på nivå med de beste når det gjelder teknikk, hurtighet, størrelse og forståelse.

 

27) Kansas City Chiefs: QB Patrick Mahomes, Texas Tech

En ekte gunslinger. Er ekstremt upolert, men har utrolig med armtalent. Har både kraft, presisjon og kan kaste fra fler vinkler og i bevegelse. Har bra størrelse og bevegelsesferdigheter også. Er ikke klar til å starte per dags dato, men med Andy Reid og Alex Smith til å lære av er det mye å jobbe med her.

 

28) Dallas Cowboys: S Budda Baker, Washington

Har mistet en haug av spillere i free agency. Baker går noe under radaren blant alt snakket om Hooker, Adams og Peppers. Han er ekstremt hurtig, instinktiv og flink til å finne ballen. Han kan spille i slot, hvilket kan være gull verdt. Alle sier han er for liten, men han er aggressiv og spiller større han er.

 

29) Green Bay Packers: CB Chidobe Awuzie, Colorado

Alt av defensive spillere blir tippet til Packers. Receiver og running back er også høytaktuelt her, spesielt med tanke på at de spilte uten sistnevnte ifjor. Smart, god teknikk og meget atletisk og kjapp på de første meterne. Har spilt både slot og utside, og er en meget god blitzer.

 

30) Pittsburgh Steelers: DE Takkarist McKinley, UCLA

Polariserende spiller. En eksepsjonell speed-rusher, med lange armer, enorm motor og produktivitet å vise til. Trenger noe jobb mot løp, men Steelers har en kompetent trenerstab som kommer til å lære han dette.

 

31) Atlanta Falcons: G/OT Garrett Bolles, Utah

En «The Blindside» lignende historie. Har kun ett år som starter bak seg, men spiller med en fandenivolskhet som få andre. I tillegg har han raske føtter, bra størrelse og gode bevegelsesferdigheter. Se også opp for muligheten for at Falcons velger hjelp på utsiden av den defensive linjen her.

 

32) New Orleans Saints (Fra Patriots): CB Adoree Jackson, USC

I det minste en stor trussel som returnspesialist. I tillegg har han meget høyt potensiale som cornerback. Han har ekstrem fart samt akslerasjon, dekker mye rom, meget bra atletiske ferdigheter, og har blitt bedre og bedre til å forstå spillet. Han kan være i overkant aggressiv til å forsøke å «kutte ruter», men om han lærer seg dette samt bedre forfølgelsesteknikk kan han bli en fantastisk corner.

 

Innspill tas gjerne imot i kommentarfeltet eller til @jesperhagen på Twitter.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x