NFL uke 10

For to uker siden hadde vi fem ubeseirede lag i NFL – Carolina, Cincinnati, Denver, Green Bay og New England. Idag sitter vi igjen med tre, etter at Green Bay tapte for Denver i uke 8 og Denver røk på en smell mot Indianapolis i uke 9. Carolina har dermed full kontroll over NFC – de ligger hele to kamper foran neste lag og såfremt de fortsetter å spille god fotball skal de klare å kapre første seed i sin conference.

Fra og med idag vil jeg inkludere en topp-10 rangering av lagene i NFL, en slags power-ranking av de ti beste lagene. Vi har under halvparten av sesongen igjen å spille, så hver kamp kan endre sluttspillscenarioene drastisk.

1. New England Patriots (8-0)

Ingen endring på topp – New England fortsetter dominansen, men møter en vanskelig motstander denne uken.

2. Cincinnati Bengals (8-0)

Solide i forsvar, solide i angrep – i tillegg har de klart å vinne noen meget tøffe kamper mot jevn motstand.

3. Carolina Panthers (8-0)

Tok hånd om Indianapolis og Green Bay i to suksessive uker. Carolina klart best i NFC.

4. Denver Broncos (7-1)

Hopper en plass opp, mest takket være Green Bay sine to tap. Mot Indianapolis så vi oppskriften på hvordan dette laget kan slås, men de er ikke ute av kampen om topp-seed enda.

5. Arizona Cardinals (6-2)

Går forbi Packers, men har en vanskelig bortekamp mot Seahawks denne uken. Må vinne for å henge med i kampen om bye week i sluttspillet.

6. Green Bay Packers (6-2)

Får sjetteplassen hårfint foran divisjonsrival Vikings, som virkelig har skutt fart de siste ukene. Packers har slitt i to kamper på rad og må vinne for å holde Vikings på avstand.

7. Minnesota Vikings (6-2)

ap

Mye av grunnen til at Minnesota er 6-2 er Adrian Peterson.

Vikings har vunnet 4 på rad – utenom de tre lagene som er ubeseiret har ingen andre lag klart mer enn 2.

8. Indianapolis Colts (4-5)

Sterk seier mot Denver forrige uke. Ingen trussel fra resten av divisjonen. Det store problemet er Andrew Luck sin skade, og hvor mange kamper han mister. Skulle Texans plutselig bestemme seg for å spille fotball kan dette bli et tett race på slutten av sesongen.

9. Pittsburgh Steelers (5-4)

Sliteseier mot Oakland, skade på Roethlisberger – Steelers holder seg fortsatt inne i kampen om sluttspillplass.

10. Atlanta Falcons (6-3)

Spillefri denne uken, og det trengs nok i Atlanta som har tapt to på rad og 3 av de siste 4.

 

Så over til ukens kamper:

Detroit Lions @ Green Bay Packers -11.5

Perfekt anledning for Rodgers og Packers til å rette på skuta. Etter to tap ligger Green Bay plutselig likt med Arizona og Minnesota, og kampen om bye week i sluttspillet er nå vidåpen i NFC. Lions har tapt flere jevne kamper, men de har og blitt særdeles godt mørbanket i enkelte oppgjør. Jeg tror dette er en av de sistnevnte, og Green Bay tar en komfortabel seier.

 

Dallas Cowboys +1.5 @ Tampa Bay Buccaneers 

I Dallas teller man timene til Tony Romo er tilbake – det er fortsatt et håp om en plass i sluttspillet, men da må Cowboys vinne for første gang siden uke 2.

 

Carolina Panthers -5.5 @ Tennessee Titans

Titans har vist at de har litt fight i seg etter sparkingen av Ken Whisenhunt. De møter NFCs beste lag og dette blir nok en vanskelig kamp for Marcus Mariota. Panthers vinner komfortabelt og fortsetter ferden mot første-seed i NFC.

 

Chicago Bears @ St. Louis Rams -7.0

PI-NFL-Rams-Nick-Foles-082915.vadapt.620.high.63

Rams hang godt med mot Vikings forrige helg, men det holdt ikke i ekstraperiodene og de måtte se seg slått til slutt. Mot Chicago kommer forsvaret til å dominere, så spørs det om Nicky-6 klarer å score poeng på et svært ujevnt Bears-lag.

 

New Orleans Saints -1.0 @ Washington

Med en seier her er Saints bare 1 kamp unna wild card i NFC. Og skal de ha noe der å gjøre må de slå Washington.

 

Miami Dolphins @ Philadelphia Eagles -6.0

Eagles later til å ha funnet rytmen i angrepsspillet sitt, og skal de henge med i NFC er det akkurat i grevens tid. NFC East er fortsatt svært jevn, men Philadelphia må fortsette å vinne for å kunne ta igjen New York. Dolphins har nå tapt 2 på rad etter Dan Campbell sin fantastiske start, og det skal godt gjøres å ikke ryke på tap nummer tre borte mot Eagles.

 

Cleveland Browns @ Pittsburgh Steelers -5.5

Steelers må vinne for å holde tritt med resten av lagene som kjemper om wild card i AFC. Browns har allerede tapt 7 og fansen ser nok heller mot 2016.

 

Jacksonville Jaguars +5.5 @ Baltimore Ravens

Jacksonville har vært en positiv overraskelse i årets sesong, og selv om det ikke resulterer i sluttspill er det mye positivt å ta med seg inn i neste år. Baltimore har gjort det stikk motsatt – skuffet, og tapt kamper mot antatt lett motstand. Dette blir en jevn affære, men skulle Baltimore klare en seier blir det ikke med mange poeng.

 

Minnesota Vikings @ Oakland Raiders -3.0

St Louis Rams v Oakland Raiders

Amari Cooper og Oakland Raiders – på veg mot sluttspill?

En av kampene jeg gleder meg til denne uken – et samspilt og ungt Vikings mot et hardtarbeidende og touchdown-produserende Raiders. Oakland er favoritter på grunn av hjemmebanen, og jeg tror de vinner dette og etablerer seg som en seriøs konkurrent til de andre i sluttspillkampen.

 

New England Patriots -7.0 @ New York Giants

En preview av Super Bowl L, Giants tar imot Patriots som enda ikke har tapt. New England har spilt godt de siste ukene, men de har ikke møtt all verdens motstand i form av Dolphins og Washington. Giants har samlet seg og sakte men sikkert kommet seg til toppen av NFC East. Dette blir en vanskelig kamp for New England som historisk sett har slitt mot Giants. Årets utgave av Giants er derimot ikke de samme som i 2011, og Patriots bør vinne denne kampen hvis de har ambisjoner om å spille Super Bowl denne sesongen.

 

Kansas City Chiefs @ Denver Broncos -6.0

Arbeidsuhell eller faresignal på hva som er i vente? Uansett, Chiefs utgjør ingen fare for Broncos i AFC West, men skal de holde følge med Patriots og Bengals må Denver vinne hjemme mot Kansas City. Chiefs på sin side spiller mest for æren sin del – de ligger på tredjeplass i divisjonen og har mikroskopiske sjanser til å komme seg til sluttspillet. Dette blir en fight, men fordelen må gå til Denver sitt forsvar og den ene touchdownpasningen Manning kaster til Emmanuel Sanders.

 

Arizona Cardinals +3.0 @ Seattle Seahawks

Er dette siste sjanse for Seahawks? De har ikke overbevist noen i år, og ligger bak både Cardinals og Rams i NFC West, for ikke å snakke om alle lagene som er foran i jakten på wild card. Det er vanskelig å spille borte mot Seattle, men Cardinals har godt nok forsvar og nok playmakere i angrep til at dette skal de kunne klare. En jevn, tøff kamp som ender med Arizona-seier.

 

Houston Texans @ Cincinnati Bengals -10.5

AJ-Green1

Bengals er soleklare favoritter her hjemme, og med rette – de spiller fantastisk fotball for tiden! Houston er fortsatt litt ustabile, men henger med i kampen om toppen i AFC South. Bengals tar hånd om sakene på Monday Night Football og er ubeseiret enda en uke.

 

Bye: Atlanta, Indianapolis, San Diego, San Francisco

Forrige uke: 7-6

Sesongen: 59-67-6

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x