Vi ser på U17-serien 2016!

Selv om seniorfotballen kanskje er den som får mest oppmerksomhet så er våren også tiden for U17. I år stiller 10 lag til seriestart; Haugesund Hurricanes som ny klubb, Vikings stiller med to lag i aldersgruppen, mens Kristiansand Gladiators dessverre ikke deltar i år.

Som vi var inne på når vi publiserte serieoppsettet så er det samtidig en positiv økning i antall kamper i årets U17 serie. Som i fjor så er U17 delt inn i to puljer, og det spilles enkel serie pluss litt til i hver pulje for å bringe totalen opp til seks kamper per lag. Det spilles ingen kamper på tvers av puljene før i NM sluttspillet hvor de to beste lagene fra hver pulje går rett til semi-finaler.

U17 Seahawks vs 1814s 2015 - foto Øyvind Aasgård
Foto: Øyvind Aasgård

Vi vil heller ikke i år skrive noen spådommer hverken før sesongen eller i forkant av kampene i U17 serien. De to hovedårsakene til det er som i fjor:

  1. Informasjonen om lagene, spillere osv. er simpelthen ikke lett nok tilgjengelig. Det vil kreve ressurser vi ikke har, og initiativ hos alle klubbene som vi forstår at man kanskje ikke har ressurser til der heller, for å kunne skaffe nok informasjon til en slik behandling av temaet.
  2. Det er snakk om aldersbestemt idrett. Vi har generelt sett ikke så mye i mot å tråkke folk på tærne når de bør tåle det, men aldersbestemt idrett er kanskje ikke arenaen hvor sleivete setninger på en webside som leses av «alle» innen sporten her til lands bør fremkomme.

Uansett – Årets U17 lag er:

Pulje RØD:

 

Pulje HVIT:

La oss se litt nærmere på disse lagene i noen korte setninger:

BVH Ironmen har altså skiftet navn fra BVH Gators. Var blant de dårligste lagene i U17 i fjor og slet med nok spillere. Usikker på om de har rekruttert godt, men vi vet de har en god trenerstab med ønske om å vinne.

Haugesund Hurricanes er årets nykommer på U17. Når seniorlaget spilte sin første sesong endte de på en #3 plass i 2. divisjon. Klarer U17 laget å åpne like sterkt?

Eidsvoll 1814’s var overlegne både på U17 og U15 nivå i fjor. Hadde et ungt lag i fjor så mye tyder på at de faktisk vil være et hakk bedre i år.

Oslo Vikings Rød er Vikings uttalte satsningslag. Vikings måtte nøye seg med bronse i fjor, etter en seier over Trolls i bronsefinalen. Er nok ingen tvil om at Vikings føler det er i NM-finalen de hører hjemme og vil nok jobbe hardt for å komme dit.

Åsane Seahawks overasket sterkt med en 2. plass i U15 i fjor. Denne nye generasjonen av spillere vil trolig komme godt med i årets U17 lag.

Vålerenga Trolls er alltid en utfordrer på dette nivået. Ny hovedtrener i Le’vonn Warr, og et lag som trolig vil bevise de er bedre en fjorårets fjerdeplass vil nok bli relevant.

Oslo Vikings Hvit er nok laget som er vanskeligst å plassere. Vikings må sette av sine 20 beste spillere for RØD laget, men om Vikings har en like stor tropp som i fjor vil de fortsatt ha mer enn nok spillere til et lag til.

Trondheim Amerikansk Fotballklubb har uttalt at de har mistet mange startere og i år stiller et ungt og uerfarent lag. De skal likevel ikke undervurderes da de har den samme trenerstaben som fikk Trondheim til NM finale i fjor i bare sin andre U17 sesong noensinne.

Lillestrøm Starfighters var midt på treet i fjor, og endte på en sjetteplass etter et knepent tap mot Kristiansand Gladiators i plasseringspillet. Sier selv de har fått en del nye spillere fra U15, men U15 laget deres i høst kom nest sist på tabellen og besto i store deler av spillere fra Kolbotn Hunters.

Tønsberg Raiders stilte et ungt lag i fjorårets U17 sesong og vil entre 2016 med mye mer erfaring blant sine spillere. Sier selv de har spennende rookies, så vi får se om dette er året når Raiders endelig tar steget opp fra bunnen av U17 serien.

I tillegg var Sarpsborg Olavs Menn påmeldt til årets sesong, men måtte dessverre trekke seg fra serien grunnet spillermangel.

 

Vi ønsker årets U17 lag lykke til, og kommer til å se på kampene i våre saker ‘Før runden’ og ‘Etter runden’ slik som i fjor, og holde dere oppdatert på hvordan det ligger an. Forhåpentligvis fortsetter den positive økningen av kamper som blir livestreamet i årets sesong, samt at film og bilder fra kampene blir mer tilgjengelig.

 

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x