Durazo overtar roret som hovedtrener for Lura Bulls

Lura Bulls logo

Det nye året er ikke mer enn en knapp uke gammelt, men endringene innen norsk amerikansk fotball lar ikke vente på seg. Lura Bulls sin gulltrener Kamran Fatehi blir ikke med videre fra 2015 til 2016, og ny hovedtrener hos de regjerende Norgesmesterne er en kar flere nok allerede kjenner fra norsk amerikansk fotball: Alexander Durazo.

Durazo kom til Norge som importspiller på offensiv linje hos Kristiansand Gladiators i 2012. Han kom da fra spill hos tyske Lübeck Seals etter en college-karriere hos Whittier (NCAA Division III). 2012-sesongen ble noe annerledes enn tenkt for Alexander Durazo: Han ble skadet i scrimmage før sesongstart, og hele grunnspillet måtte han stå på sidelinja. Dermed fikk han også en rolle som assistenttrener, og gjorde sine saker bra der. Han var tilbake som spiller i sluttspillet og bidro til at Gladiators tok seg til sin første NM-finale på seniornivå.

Alexander Durazo - foto Krs Glads
Alexander Durazo hos Gladiators. Foto: Tommy Egge

Alexander Durazo ble værende i Kristiansand, og fungerte som hovedtrener for U19-laget deres både i 2012 og 2013, samt var med som importspiller i 2013-sesongen også. Han rakk også en rolle som assistenttrener på det norske landslaget høsten 2013. I 2014 ble det Serbia og Pancevo Panthers på Durazo, før ferden gikk tilbake til Norge som assistenttrener for Kristiansand Gladiators under slutten av gullsesongen 2014.

I 2015 gikk turen videre til Sveits og Calanda Broncos, hvor Durazo har vært trener for offensiv linje under tidligere Eidsvoll-trener Geoff Buffum. Sesongen 2015 endte med sveitsisk mesterskap for Calanda Broncos. Nå går altså ferden tilbake til Norge for Alexander Durazo, som for få dager giftet seg med sin norske kjæreste.

Durazo skal være hovedtrener for hele Bulls sin organisasjon, altså ikke bare seniorlaget. Han er ansatt i en stilling som ikke er for sesongen, men er tenkt å være en helårs-oppgave. Dette er et steg i Lura Bulls sin satsing på å forbedre juniorvirksomheten slik at man sikrer en ettervekst via U15, U17 og U19.

Alexander Durazo tar over for Kamran Fatehi, som grunnet ny jobb i det sivile trapper ned sitt fotball-engasjement i 2016. Fatehi hadde vært hos Lura Bulls (og AFC Show) som defensiv koordinator siden 2010, og overtok som hovedtrener før sesongen 2015. Det endte med NM-gull. Den nye hovedtreneren er allerede godt i gang med forberedelsene til 2016-sesongen, og er å finne i Stavanger fra og med inneværende måned.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x