Helgens resultater: 17-19.04.15

2.serierunde i Norge, første serierunde i noen land, og en i en rekke av passerte serierunder i andre nasjoner: Nå er det fullt kjør i de Europeiske landene – hvor brorparten kjører sitt seriespill fra og med nå og utover mot sommeren. Det er så mange, at vi ikke får med alle. Vi har imidlertid oppsummert en hel haug i denne saken!

Aller først skal vi ta med oss de internasjonale turneringene, som hadde sin første runde denne helgen.

IFAF Champions League

IFAF Champions League

Dette er IFAF sitt flaggskip når det gjelder turneringer for klubblag. Mesterlagene fra en rekke europeiske land, i tillegg til noen av mer «runner-up» kaliber, deltar. Resultatene denne runden var som følger:

 • Belgrade Vukovi vs. Ljubljana Silverhawks: 26-24
 • Aix-en-Provence Argonautes vs. Osos Rivas: 47-14
 • Milano Seamen vs. L’Hospitalet Pioners: 37-14
 • Copenhagen Towers vs. Carlstad Crusaders: 9-34

Hvis noen er i tvil om hva som er Skandinavias beste lag, så må det være fordi de har tro på at Tyresö Royal Crowns kan tukte Carlstad når den svenske Superserien er i gang. Crusaders overbeviste mot danskene, og vi ser ikke noen norske lag som kan gi dem kamp til døra heller. Da må det være TRC eller kaaanskje Örebro Black Knights som er mer sannsynlige konkurrenter om tittelen Skandinavias beste klubblag.

Oppgjøret mellom Vukovi og Silverhawks talte forøvrig også som en kamp i Central European Football League (CEFL); en liga som foregår sør-øst i Europa. Ok da; vi kan kalle det sentral-Europa, så blir folka der nede glade.

Ellers artig å se at et av de beste franske lagene muligens er hvassere enn det beste italienske laget, om vi sammenligner score fra Argonautes og Seamen sine kamper mot spanske lag som vi vet hva står for opp mot hverandre.

 

BIG 6

To kamper gikk i Robert Hüber (mer om han ved en annen anledning…) sitt svar på at IFAF i det hele tatt eksisterer:

 • Schwäbisch Hall Unicorns vs. Berlin Adler: 57-15
 • La Courneuve Flash vs. Swarco Raiders Tirol: 14-47

Ja…dette var ikke jevnt. Såvidt vi vet har Berlin Adler hatt en del økonomiske og organisatoriske utfordringer i forkant av årets sesong, og er nok mest lykkelige over at laget fortsatt lever. Det kan bli et tungt år for dem, men et av Europas eldste og historisk bedre lag, rir forhåpentligvis dette av.

Unicorns var forøvrig tapende finalist i Tyskland i fjor. Her er hva det tenker om det:

2015 Schwabisch Hall Unicorns

At Swarco Raiders vinner så klart mot Flash forteller noe om at det er nivåforskjell fra Frankrike og opp til de aller beste i Østerrike akkurat nå. Samtidig tipper vi at Shuan Fatah, hovedtrener for Raiders, puster lettet ut. Sesongåpningen har vært tøff for ham og Raiders, men dette hjalp på.

 

EFL

Dette er restene av den gamle stor-turneringen i Europa, etter at Robert Hüber har fått flytta noen av de beste over i BIG 6, mens IFAF sin nye organisering av internasjonale turneringer har flyttet en god porsjon av de andre til IFAF Champions League. Noen lag er allikevel fortsatt i European Football League (EFL), og den er viktig nok til å nevnes:

 • Allgäu Comets vs. Badalona Dracs: 48-13
 • Alphen Eagles vs. Marburg Mercenaries: 17-13

Oi, og oi! Mens den spanske ligaens nivå ble litt avslørt av en middelhavsfarer av et tysk lag, så sjokkerte det beste (sammen med Amsterdam Crusaders) nederlandske laget et ganske habilt GFL-lag. Det spørs om tyskerne hadde regnet med den sistnevnte…

 

BELGIA

En kamp har vi fått med oss resultatet på fra dette landet: Limburg Shotguns tapte 36-47 i en shootout mot Puurs Titans! Legg gjerne inn dine tanker om denne kampen i kommentarfeltet!

Resultatet mellom Brussels Black Angels og Izegem Tribes har vi dessverre ikke fått tak i ennå.

 

DANMARK

Nationalligaen er i gang, og har kommet omtrent like langt som vår hjemlige serie. Helgens score:

 • Horsens Stallions vs. Herlev Rebels: 16-17
 • Søllerød Gold Diggers vs. Aalborg 89ers: 48-0

Fra blodjevnt til klasseforskjell, og samtidig fra midten av tabellen mot midten av tabellen til toppen av tabellen mot bunnen av tabellen. Forskjellene i den danske ligaen er tildels tydelige, men samtidig er det nok jevne lag i alle ender av tabellen til at det er spenning underveis. Egentlig en ganske grei kombinasjon som vi tipper danskene lever godt med.

 

IRLAND

Dublin University College (høres litt ut som om man sier det samme to ganger) slo West Dublin Rhinos 13-0, og det er den eneste scoren vi har hørt om fra Irland i helgen. Så vet du også det.

 

ITALIA

Bologna Warriors vs Ancona Dolphins - foto Giulio Busi
Arkivfoto: Giulio Busi

Er dette Europas mest oppskrytte liga? Vi tror den har en del kvaliteter og liker å følge med, men noe Østerrike, Tyskland eller sågar Frankrike – det er dette neppe. Helgens resultater:

 • Torino Giaguari vs. Bergamo Lions: 20-0
 • Bologna Warriors vs. Lazio Marines: 14-24
 • Ancona Dolphins vs. Napoli Briganti: 70-0
 • Milano Rhinos vs. Parma Panthers: 22-23

La oss ta 70-0 resultatet først som sist: Dan Levy og hans Dolphins massakrerte Briganti. Vi så ikke kampen, og vet ikke hvor «running up the score» det hele var, men faktum er at Napoli har vært i fritt fall hele sesongen. Trener Tony Simmons (er han der fortsatt? Signeringen er fjernet fra Europlayers sine sider) sine menn har bare ikke noe å stille opp med på dette nivået, og det skal bli spennende å se om de holder ut å bli sveipet rundt på banen en hel sesong, eller om laget krasjer før vi kommer så langt. Vi krysser fingrene for en hederlig avslutning på det hele!

Parma tok ellers en svært viktig seier som sikrer at de henger med i toppen av tabellen. Lazio, under ledelse av Stan Bedwell, fortsetter å ha kontrollen på Sør-conferencen av ligaen.

 

NORGE

Oslo Vikings vs Lura Bulls 2015 - Derek Mann pass - foto Henning Ringlund
Foto: Henning Ringlund

For Norges del tar vi med alle kamper, og ikke bare fra Eliteserien. Resultatene fra helgen:

 • Bergen Storm vs. Drammen Warriors: 12-2
 • Åsane Seahawks vs. Olavs Menn: 48-10
 • Oslo Vikings vs. Lura Bulls: 6-12
 • Vålerenga Trolls vs. Nidaros Domers: 21-28
 • Gjøvik Swans vs. Kolbotn Hunters: 0-42

Vi kommer tilbake til disse kampene i mer detalj i ‘Etter runden’, som kommer tirsdag kveld. Vi traff på vinnertipsene i de fleste kampene (neida Kolbotn; ikke i forhold til forhåndstipsene før sesongen – det er blodriktig det…), men både Storm og Domers tok seiere mot forventet. En observasjon: Scoren er langt mer sprikende i 2.divisjon enn forhåpningene var. Det forteller kanskje litt om behovet for en 1.divisjon fra 2016 av?

Den mest gledelige nyheten denne runden var Bergen Storm sin retur til seriespill, og de var attpåtil 2.divisjonslaget som vant både over motstanderen og forhåndstipset! Vi gratulerer, og synes det er kjekt å se en rekke gamle -og nye- fjes tilbake på banen!

 

POLEN

Full serierunde i Polen, og fullt ut klasseskille mellom topp og bunn:

 • Zaglebie Steelers vs. Gdynia Seahawks: 12-49
 • Wroclaw Panthers vs. Szczecin Husaria: 55-12
 • Poznan Kozly vs. Warshaw Sharks: 13-18
 • Warsaw Eagles vs. Bialystok Lowlanders: 28-14

Seahawks og Panthers er de aller fremste i år, med Eagles et stykke bak det igjen, og så følger røkla. Når det er sagt synes vi ikke nykommerne fra Bialystok gjorde seg spesielt bort på måltavla når de bare er et par TDs unna Warsaw Eagles. Poznan Kozly, som gjerne har blitt sett på som et lag i sluttspills-diskusjonen de siste par årene (og også har vært der), ser ut til å ha tatt et steg tilbake fra fjorårets seriespill.

 

PORTUGAL

Lisboa-Navigators-logo

Portugiserne har ett divisjonsnivå i sin liga, og en rekke nivåer i sportslig kvalitet stappa inn i samme divisjon. Det ser du noe av resultatet av her:

 • Lisboa Navigators vs. Algarve Sharks: 72-0
 • Porto Mutts vs. Maia Mustangs:  35-6
 • Lisbon Crusaders vs. Algarve Pirates: 65-12

Navigators er og forblir storfavoritter til det portugisiske mesterskapet. Mutts er en utfordrer, men er neppe gode nok de heller. Crusaders er greie de, men når heller ikke opp til Navigators. Som vanlig var det kjipt å være fra Algarve når man møter lag fra Lisboa.

 

ROMANIA

Vi har bare registrert to resultater fra Romania denne helgen, og det er:

 1. Cluj Crusaders solide 53-6 seier over Mures Monsters. Ingen overraskelser der i gården; Cluj er blant lagene som hører hjemme i toppen av den rumenske ligaen, mens Mures som resultatet viser har et godt stykke igjen. Vi tør påstå at ingen av lagene hadde vært noen spesielt stor utfordring for de beste av våre hjemlige lag, men det hadde jo vært kjekt å se den påstanden bevist/motbevist i praksis!
  onepixel
 2. Resita Locomotives sitt tap 12-26 mot Bucharest Warriors. Så mye hadde vi å si om den saken 🙂

Vi mangler resultatet fra Timisoara 89ers vs. Bucharest Rebels; forhåpentligvis kommer det trillende inn etterhvert.

 

STORBRITANNIA

Helgens britiske resultater:

 • Yorkshire Rams vs. Sheffield Predators: 28-14
 • London Warriors vs. London Olympians: 51-0
 • Lancashire Wolverines vs. East Kilbride Pirates: 31-28
 • Bristol Aztecs vs. London Blitz: 13-55

Warriors og Blitz fortsetter å dominere, mens et sjokkresultat treffer øyriket i vest: East Kilbride taper en kamp i grunnspillet for første gang siden ca. 1683! Som en kar sa i et britisk forum: Det er nok en del uproduktive arbeidstakere i Lancashire mandag!

Vi kjenner ikke hele historien bak, men Wolverines er ikke noe spesielt dårlig lag, så om Pirates ikke var fullstendig skjerpet, ikke dro med bred nok tropp, eller rett og slett ikke er helt på topp i år; ja – da kunne dette skje. Og…det skjedde. Kjipt for Skottlands stolthet, veeeldig fint for Lancashire Wolverines med en slik skalp!

 

SVEITS

Calanda Broncos
Broncos: Ikke helt der lenger

De fredelige folka i alpelandet kriger på banen, og det kan gi overraskende resultater. Helgens:

 • Winterthur Warriors vs. Basel Gladiators: 10-23
 • Luzern Lions vs. Calanda Broncos: 50-42

HÆ?!? Det nyopprykkede laget Luzern slår selveste Calanda Broncos i en mega-shootout. Hvem hadde trodd det?! For oss med et noe perifert forhold til Sveitsisk amerikansk fotball ser det vanvittig pussig ut. Nå har riktignok Broncos falmet noe fra velmaktsdagene for -ja- knappe to-tre år siden, men denne så vi ikke komme. En ting er sikkert: Den sveitsiske ligaen er ikke like forutsigbar som for -ja nettopp- to-tre år siden.

 

TSJEKKIA

Det er lenge siden Tsjekkia og Slovakia var samme land, men i amerikansk fotball-sammenheng har de tydeligvis beholdt Tsjekkoslovakia. For å ytterligere forvirre, er sågar Ungarn involvert. Av kampene vi har resultater fra nedenfor, er flere (ikke alle) internasjonale i den forstand at begge de nevnte nasjonene er representert med lag, men de gjelder altså som en del av felles liga:

 • Bratislava Monarchs (Slovakia) vs. Nyiergyhaza Tigers (Ungarn): 46-7
 • Pribram Bobcats (Tsjekkia) vs. Brno Alligators (Tsjekkia): 55-7
 • Prague Black Panthers (Tsjekkia) vs. Trnava Bulldogs (Slovakia): 40-26

Det må være trivelig å ha så mange nasjoner med kort reiseavstand at man likesågodt spiller på tvers av landegrensene!

Vi må legge til at den øverste av disse kampene egentlig er fra den ungarske ligaen, mens de to nederste altså er fra den Tsjekkiske. Veldig greit for Slovakia at de slipper å organisere eget seriespill, men allikevel har hele røkla i seriespill 🙂

 

TYSKLAND

Jawohl! Endelig er Europas beste liga i gang igjen, inklusive livestreamene de som regel har. Riktignok har norske lag begynt å fikle med det samme, så vårt fokus var der denne helgen, men det er viktig å få med seg noen livestreams fra GFL i løpet av sesongen. Bare som et tips!

I åpningsrunden gikk det slik:

 • Munich Cowboys vs. Stuttgart Scorpions: 14-26
 • New Yorker Lions vs. Kiel Baltic Hurricanes: 38-28

Dette var vel omtrent som forventet. Vi har ikke sett noen av disse kampene ennå; muligens blir det tid til å se på opptak av livestream en natt – foreløpig ser vi at resultatene tilsvarer omtrent der forventningene til lagene er. Vi tar med oss at det var 5.137 tilskuere på Lions sin første hjemmekamp for året.

Nærkontakt med fansen? Jepp; Scorpions takker fansen på følgende vis:

 

UKRAINA

Det er borgerkrig i landet, men hva gjør vel det? Serien må spilles – den er viktig!

En kamp gikk i helgen, og der var det bortelaget Kiev Bandits som slo Lviv Lions med 40-19.

 

ØSTERRIKE

Vienna Vikings vs Swarco Raiders Tirol 20150322 foto Holly Kellner
Arkivfoto: Holly Kellner

Det gikk to kamper i den Østerrikske ligaen i helgen. Resultatene er som følger:

 • Graz Giants vs. Prague Black Panthers: 28-34
 • Vienna Vikings vs. Danube Dragons: 47-10

Ehm…ja: Var dette det samme Dragons-laget som slo Swarco Raiders for noen uker siden? De ble satt ettertrykkelig på plass av byrival Vikings denne helgen ihvertfall. Ellers noterer vi oss at tsjekkerne som får lov å spille i Østerrike fortsetter å ha en bra sesong. Denne gang var det Graz Giants som ikke nådde helt opp mot Black Panthers og deres fenomenale pasningsangrep.

 

Da gjenstår bare å ønske deg en fortreffelig god mandag!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x