Norske klubber godt i gang med høstens rekrutteringstiltak!

August er skolestart, og august er rekrutteringsstart! Norske klubber kjører tradisjonelt i gang med forskjellige tiltak for å få flere inn i sporten rundt skolestart hver høst, og 2017 er intet unntak.

For noen klubber er rekrutteringstiltakene knyttet til nettopp skolene og deres oppstartsarrangementer, mens for andre er det rett og slett tidspunktet på året som virker å være mest styrende for selve rekrutteringsarrangementenes ramme.

Vi har tatt en liten sveip innom norske klubbers konti på sosiale medier for å se hva som er på gang, og et inntrykk av det får du her!

 

Kristiansand Gladiators

Vi begynner i Kristiansand, hvor man egentlig var i gang litt før de andre. Gladiators var nemlig en del av Norway Summer Games, som vi også omtalte tidligere i sommer. Nå ble det riktignok ingen turnering der, men Kristiansand Gladiators var allikevel tilstede og tilbød barn og unge en innføring i sporten.

I tillegg noterer vi oss at man også går inn i skolevirksomheten med iver, og klubbens sportslige leder Jørgen Benestad-Johansen og hovedtrener Gjøran Thomassen var begge tilstede når Kristiansand Gladiators var del av trenergruppa som Akademiet Videregående skole samlet for å planlegge skoleåret for deres rundt 100 idrettslinje-elever:

Som om ikke det var nok; Gladiators har også fått med seg studiestarten til Universitetet i Agder, nærmere bestemt Studiestartfestivalen som det tydeligvis heter der nede:

 

Tønsberg Raiders

Ikke bare jakter de ny hovedtrener, men Tønsberg Raiders jakter nye spillere også! 26.august arrangerer de «Tryouts» (arrangementet finner du her) som altså er rettet mot mennesker som er nye i sporten – eller ihvertfall i Raiders-sammenheng. Tønsberg Raiders er tydelige på at de ønsker både jenter og gutter i alle aldre velkomne til arrangementet, så her er det bare å ta med seg rullatoren og fyke avgårde!

 

Drammen Warriors

Som mange andre lag satser Drammenserne på å starte opp treninger igjen men samtidig presisere at de er åpne også for folk som ikke allerede spiller på laget. Mandag 28.august er et spesifikt eksempel på det, og arrangementet for den åpne treningen finner du her!

 

Gjøvik Swans

Laget like nord for Toten har allerede gjennomført treninger hvor nybegynnere er velkomne flere ganger i august, men det virker som om en Rookie Tryout 9.september er hovedsatsingen for å rekruttere inn nybegynnere denne høsten:

 

Oslo Vikings

Årets Norgesmestere på seniornivå er blant klubbene som har annonsert høstens treningstider og samtidig gjort det klart at nye spillere er veldig velkommen til å dukke opp både der, og på klubbens spesifikke «Rookie nights»-treninger:

Kolbotn Hunters

Vi greier ikke finne at Hunters har annonsert spesifikke rekrutteringstiltak, men de er ihvertfall tilbake på banen, og vi vil tro man kan prøve seg der også som ny!

 

Olavs Menn

Sarpsborg-laget Olavs Menn gjennomfører tryouts, treninger hvor man kan teste ut idretten, nå i august og september. Første anledning er allerede i morgen lørdag 19.august, og om det ikke skulle passe, så kommer en ny anledning 23.september.

I tillegg må vi ta med at Olavs Menn er verter for 7 vs. 7-turneringen som vi har omtalt i sommer, og den finner sted lørdag 9.september! Den er riktignok ikke rettet direkte mot rekruttering av nye fjes, men vi ser ikke vekk fra at den kan være et nyttig verktøy for vedlikehold av spillerstall og et innblikk for enkelte nye i en del av det amerikansk fotball dreier seg om.

Mer informasjon om den turneringen finner du blant annet i artikkelen vår fra slutten av juli.

 

Lillestrøm Starfighters

Starfighters er tilbake på treningsfeltet med normale treninger, men er tydelige på at de er åpne også for nye:

Sand Falcons

Nystartede Sand Falcons hviler ikke på laurbærene, og har treninger for de fleste aldersgrupper utover høsten hvor nybegynnere naturligvis er invitert til å være med på å bygge det ferske laget!

 

Kongsvinger Fortress

Klubben som stilte med et seniorlag og et U17-lag i sin aller første sesong noensinne -og fullførte!- har ikke annonsert noen spesielle rekrutteringstiltak såvidt vi kan se, men har ihvertfall annonsert at de er i gang med treninger igjen. Notér at det festede innlegget på Facebook-siden deres har teksten ‘Festet innlegg’ i seg for sikkerhets skyld. Her skal det være brennsikkert at det fester seg så alle kan se! Og vi fant det jo 🙂

 

NTNUI Nidaros Domers

Trøndernes flaggskip innen amerikansk fotball er på treningsbanen igjen, og inviterer også nye spillere til å teste ut sporten og bli med på laget!

 

BI Cleavers

Ikke alle studentlagene er like tydelige på sosiale medier når det gjelder hvilke grep de foretar seg denne høsten, men Cleavers er det! 28.august gjennomfører de åpen trening, og den er…åpen. Så alle kan delta!

 

Tromsø Trailblazers

Norges nordligste lag har våknet fra sommerdvalen akkurat tidsnok til at vi rakk å fange opp at de ønsker nye spillere såvel som gamle velkommen til treningsøkter utover høsten. Onsdag 23.august er det åpen trening, og det finner du mer info om her!

 

Ålesund Phoenix

Laget som foreløpig ikke har spilt seriekamper er ivrige på Facebook-siden sin, og har to ganger så langt i august postet invitasjoner til nye spillere med bilder fra treninger og opplegget de har hatt så langt i sin forholdsvis korte levetid. Det lover godt, så er det bare å håpe at flere av lokalbefolkningen kjenner sin besøkelsestid!

 

Bergen Storm

Den eldste eksisterende Bergens-klubben var tidlig ute med å påpeke at de gjerne ønsker nye spillere velkommen for høsten; det gjorde de i juni. Første trening for nybegynnere (og sannsynligvis andre også) er 21.august, så det nærmer seg med stormskritt!

 

Haugesund Hurricanes

Haugesund har oppdatert websiden sin med treningstider for høsten, men det er på Facebook man finner de klareste sporene etter hvilke aktiviteter som er myntet på å rekruttere nye personer til laget. Hele september er satt av til «Rookie Month», hvor nybegynnere står i fokus:

Antallet delinger av bildet/innlegget på Facebook tyder på at Haugalendingene er ivrige etter å få med seg nye venner til å utvide satsingen hos Hurricanes!

 

Lura Bulls

Sandnes-klubben annonserte nylig treningstidene for høsten for U13, U15 og U19, og det gjorde de via en tekst som klart hentydet til at de jakter flere spillere – inkludert alderstrinn som ikke er nevnt ovenfor.

 

Det er flere klubber i landet enn de vi har nevnt underveis i denne artikkelen, men kriteriet her var at vi fant arrangementer eller informasjon på sosiale medier hvor nye spillere utvetydig inviteres til å delta, eller spesifikke rekrutteringstiltak for høsten som er dokumentert. Om du kjenner til andre klubber med tiltak nå i august og september, så send oss gjerne informasjon med link eller tilsvarende!

Om du vil vite mer om hvor du finner klubber i Norge, ta en kikk her: Vil du spille selv?

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x