Trenerskifte hos Oslo Vikings; Jesse Alderfer takker for seg

Foto: Henning Ringlund

For kort tid siden ble det allment kjent at Greg Kleidon er ferdig som hovedtrener for Eidsvoll 1814s. Nå er det klart at det samme gjelder Jesse Alderfer hos Oslo Vikings. Dermed har halvparten av årets Eliteserie-klubber et trenerskifte før 2017-sesongen.

Jesse Alderfer må kunne sies å ha hatt stor suksess i sine sesonger som hovedtrener. Både i 2015 og 2016 ble han kåret til trener for All-Star laget, en kåring hvor trenerne i Eliteserie-klubbene er de som stemmer. I 2016 ble det også Norgesmesterskap etter en svært spennende sesong som ble innledet med to tap før man fikk snudd det hele og utover i sesongen storspilte hele veien til et lenge etterlengtet NM-gull i klubbens 30te år.

Alderfer hadde, som Kleidon, lang fartstid i forskjellige roller i klubben før han overtok roret som hovedtrener. Nå går stafettpinnen videre til en annen mann med noenlunde tilsvarende bakgrunn; Derek Mann overtar som hovedtrener hos Oslo Vikings.

Derek Mann

Kanadiske Derek Mann har bakgrunn som importspiller, slik mange av de ledende trenerressursene i de beste norske klubbene har. Han var QB hos Oslo Vikings i 2012 og 2014-15, med et opphold i Tyskland i 2013. De siste årene har han vært assistenttrener hos Oslo Vikings, samt hovedtrener for juniorlag og rekrutteringslag. Det er altså ingen ukjent figur som overtar roret i Oslo-klubben.

Oslo Vikings har skrevet en sak om trenerskiftet på sin webside, og den finner du her:

HC Jesse Alderfer steps down

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x