Norges Topp-10 ranking etter runde 1

Som de siste to årene kjører vi en powerranking av de norske lagene. Som i fjor er det en «Topp 10»-ranking. Både lag fra Eliteserien, 1.divisjon og 2.divisjon er aktuelle, selv om det ligger i sakens natur at det primært vil være lag fra de øverste divisjonene som dominerer rangeringen. Her har du første utgave av Norges Topp-10 ranking for året!

Bulls vs Vikings-044
Det ene laget endte på topp i fjor, det andre begynner på topp i år. Foto: Kristoffer Andreassen

Eliteserien: Det var reprise på NM-finalen, men vi ble påminnet om at dette er et nytt år. Eidsvoll 1814s snudde på flisa, og viste at de blir å regne med i år. Lura Bulls viste kvaliteter, men ikke som lag. Der er det mye å hente. Vi henter inspirasjon fra spådommene vi la ut i forrige uke, og setter et lag som ikke var i NM-finalen i fjor på topp. Så blir det opp til nettopp Eidsvoll 1814s om de vil kapre topp-plassen; det gjør de gjennom seier på søndag!

1.divisjon: Åsane Seahawks overbeviste mot et Drammen Warriors som nok ble tatt ganske kraftig på senga av nivået. Når vi snakker om nivå: I Trondheim tok det tidligere Eliteserie-laget NTNUI Nidaros Domers en knapp seier mot Olavs Menn. Så gjenstår det å se om det er Olavs Menn som har hevet seg betraktelig, eller om Domers ikke bare har tatt turen ned i 1.divisjon, men også senket nivået ytterligere fra det de var i Eliteserien.

2.divisjon: Sesongen har knapt begynt, og ingen av lagene som spilte i helgen i denne divisjonen slår oss som åpenbare kandidater til Topp 10-rankingen ennå. Vi baserer oss derfor på vår egen forhåndstipping før sesongstart, og da er Kristiansand Gladiators laget som sniker seg inn på lista fra denne divisjonen. En ting kan vi legge til: 2.lag vil som i fjor ikke bli tatt med i rangeringen. Oslo Vikings 2 og Vålerenga Trolls 2 er derfor ikke lag du ser på vår topp 10-ranking.

Årets første topp-10 plassering er som følger (NB! Pilene opp/ned er i forhold til fjorårets siste ranking):

Powerranking uke 1 - 2016

 

Forrige ranking (den siste i 2015) finner du her.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x