Norges Topp 10-ranking etter runde 1

For første gang i år publiserer vi en ranking av norske lag! Det er rart å si i august, men så er da også sesongen 2022 annerledes enn tidligere år hvor vår øverste seniorserie har gått på våren. I år er Eliteserien på høsten, og første serierunde var forrige helg. Dermed har også rankingen flyttet på seg tidsmessig, og her har du den første for 2022!

Deja vu. Foto: Henning Ringlund

Som i 2021 er det kun 12 lag i seriespill. Av disse er det ingen 2.lag, men ett av dem er Trolls som både er i oppsettet for 1.divisjon på våren og Eliteserien på høsten – så dermed er det 1 (ikke 2) flere lag å velge blant til en ranking enn det var i 2021. Noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: De regjerende Norgesmesterne Oslo Vikings vant klart over laget som i årets seriespill deltok i 1.divisjon på våren og som vinner av den serien er med i Eliteserien på høsten. Vi noterer oss at det nok en gang ikke var overvettes mye personell på sidelinjen hos Vålerenga Trolls, og at de som vanlig har en del talentfulle spillere som holder dem noenlunde inne i kamper mot Norges beste lag allikevel. Det gjenstår å se om gapet mellom Vikings og Trolls skyldes at Trolls er langt dårligere enn de andre i Eliteserien, eller om det er Vikings som er langt bedre enn de tre andre. I det andre oppgjøret i 1.serierunde i Eliteserien tok Eidsvoll 1814s en ganske klar seier etter en kamp som samtidig var jevn resultatmessig en god porsjon av kampen. Kristiansand Gladiators så ærlig talt ikke spesielt skarpe ut for dagen. Nå venter Vikings i Oslo, så forhåpentligvis for sørlendingene får de rusket ut av maskineriet slik at summen av delene kan bli utnyttet godt nok til at summen av helheten er bedre enn delene. Fraværet av Leo Billgren var i våre øyne synlig. Eidsvoll 1814s så tildels ut som vintage 1814s; Michael Hall og hans norske venner har vi i stor grad sett før, og det er en oppskrift på noe som etter norsk standard holder vann.

1.divisjon: Dette nivået hadde en vårsesong hvor Trolls var beste lag og dermed spiller i Eliteserien på høsten. De resterende lagene Lillestrøm Starfighters, Nidaros Domers og Olavs Menn har videre også en høstsesong, men første kamp der er oppgjøret mellom Nidaros Domers og Olavs Menn nå kommende helg.

2.divisjon: Dette nivået har også hatt en vårsesong før de nå har en høstsesong, men i motsetning til 1.divisjon er det ikke noen lag som har flyttet seg opp et nivå i løpet av sommeren. Første serierunde for høsten bød på litt av det samme som før sommeren, men også litt nytt. Det som så likt ut som før var Ålesund Phoenix som hadde en vårsesong preget av walk-overs i sin disfavør. Det var riktignok bortekamper, og nå var det altså walk-over tap mot Kolbotn Hunters i et hjemmeoppgjør i Ålesund, så da er det vanskelig å ikke være bekymret for den umiddelbare fremtiden til Ålesunds stolthet. I den andre kampen møttes Tønsberg Raiders og Gjøvik Swans, og om man ser på resultatene for våren kunne man forventet et noe jevnere oppgjør enn det ble; Raiders vant med klare 32-0, og så gjenstår det å se om Gjøvik får en faktisk kamp på banen når de skal ta i mot Ålesund Phoenix nå kommende runde. Det gjenstår også å se om Tønsberg Raiders kan utfordre et Kolbotn Hunters de tapte klart for i slutten av juni.

Her er rankingen etter første runde i 2022:

#10 – Åsane Seahawks
(Plassering i siste ranking i 2021: #6)

Varierende resultater på våren, må heve seg nå i høst for å klatre tilbake til mer kjent territorie rundt midten av rankingen. Får tøff start med bortekamp på Kolbotn 3.september.

#9 – Tønsberg Raiders
(Plassering i siste ranking i 2021: #9)

Tønsberg Raiders Logo

Tønsberg Raiders har tilgode å spille en eneste resultatmessig jevn kamp i 2022. Om de skal klatre i 2.divisjon så må det skje i deres neste kamp, hvor solide Kolbotn Hunters venter på dem. Deretter gjenstår et oppgjør mot et annet lag de allerede har tapt for i år: Åsane Seahawks.

#8 – Kolbotn Hunters
(Plassering i siste ranking i 2021: Uplassert)

Klar favoritt i 2.divisjon etter vårens resultater. Slipper de inn poeng i løpet av høsten? Klatrer de forbi 1.divisjonslag på rankingen etterhvert? Det gjenstår å se, men begge deler er mulig om 2022 fortsetter slik 2022 har begynt for Kolbotn Hunters.

#7 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering i siste ranking i 2021: #7)

Har kvalitetene til å klatre rankingmessig, men først er det fri-uke. Vi forventer et Lillestrøm med en del kvaliteter, men svakheter som det er opp til dem å skjule og opp til motstanderne å utnytte. Om det er Lillestrøm eller motstanderne som lykkes best med den ligningen vil avgjøre hvor man lander når alt er sagt OG gjort…

#6 – Nidaros Domers
(Plassering i siste ranking i 2021: #8)

Nidaros Domers logo

Våren bød på blanda drops, men begynner høsten på hjemmebane før man deretter får et overkommelig (= kan gå begge veier) oppgjør mot Starfighters i Lillestrøm. Så friuke før tur til Sarpsborg, og så Lillestrøm hjemme i Trondheim. Om Domers samler kreftene og begynner marsjen tilbake mot bedre tider, så er det ihvertfall gode forutsetninger oppsettsmessig nå.

#5 – Olavs Menn
(Plassering i siste ranking i 2021: #4)

Viste seg betydelig sterkere enn sine motstandere i 1.divisjon på vårparten, bortsett fra et forsmedelig knapt tap mot Vålerenga Trolls som er årsaken til at Sarpingene fortsatt er å finne i 1.divisjon i høst. Åpenbare favoritter til å ta klare seiere i høst, men får tapet av trener/guru Travis Cornwell sportslig negative konsekvenser allerede nå?

#4 – Vålerenga Trolls
(Plassering i siste ranking i 2021: #5)

Vålerenga Trolls VIF logo

Gjorde seg ikke bort i første serierunde selv om resultatet tilsier at det er stor avstand opp til toppen. Liten tropp om vi tar utgangspunkt i kampen mot Vikings, men får samtidig mer overkommelig motstand fremover.

#3 – Kristiansand Gladiators
(Plassering i siste ranking i 2021: #2)

Klart hjemmetap mot Eidsvoll i første serierunde, men føler nok selv på at med noen justeringer kunne det vært motsatt resultat. Fortsatt mye talent her. Må heve seg denne runden hvis de skal klatre på både ranking og serietabell.

#2 – Eidsvoll 1814s
(Plassering i siste ranking i 2021: #3)

Eidsvoll 1814s Logo

Den ferske hovedtreneren Jenny Widding fikk best mulige start når erfarne Arne August Skovseth Søgaard, Michael Hall, Stian S. Bråten, Tor-Erik Stensjøen og hva de nå enn heter viste Kristiansand hvor skapet skal stå. Vi forventer mer av det samme hjemme på Bøn mot Vålerenga Trolls.

#1 – Oslo Vikings
(Plassering i siste ranking i 2021: #1)

«Vikings tok en oppskriftsmessig seier» innledet vi denne teksten med etter 1.serierunde i fjor, og dette er deja vu. Det er ting å rette på, og motstanden blir sannsynligvis sterkere fremover, men vi ser ikke for oss at det skjer en rankingmessig endring med det aller første.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x